Recept Italská křenová omáčka - Salsa di rafano (Take5)

babi Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Úvod

TIP: Výborné k vařenému masu jako je Bollito Misto https://www.labuznik.cz/recept/bollito-misto-z-piedmontu/

Postup

Z chleba odejmout kůrku a střítku natrhat na kousky. Rozdrobit ji v robotu s noži na drobečky. Drobečky vložit do mísy, přidat ocet a dostatečně vody tak, aby se chléb namočil. Nechat ho stát po 10 minut před vyždímáním do skoro sucha. Na jemno nastrouhat křen, přidat česnek a namočené vyždímané drobečky a za stálého míchání pomalinku přidávat olej, tak jako při přípravě majonézy. Ochutit solí a pepřem.

Recept je z kategorií: Omáčky k masům

Nahlásit recept

  • 20.02.11 vloženo
  • 5087x zobrazeno

Ingredience

  • 200 g čerstvého oloupaného křenu
  • 1 včerejší ciabatta chléb
  • 4 lžíce octa z červeného vína
  • 2 stroužky česneku na jemno posekané
  • 150 ml olivového oleje
  • sůl a pepř

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Italská křenová omáčka - Salsa di rafano (Take5)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Kuře se zeleninou a nudlemi (Nikomi udon) Kuře se zeleninou a nudlemi...
Chléb s celerem Chléb s celerem
Kuřecí tortilla s rajčaty a ledovým salátem Kuřecí tortilla s rajčaty a...
Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka
Kuřecí nugetky s hořčicovo - medovým krémem Kuřecí nugetky s hořčicovo...

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz