Recept Italská křenová omáčka - Salsa di rafano (Take5)

babi Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Úvod

TIP: Výborné k vařenému masu jako je Bollito Misto https://www.labuznik.cz/recept/bollito-misto-z-piedmontu/

Postup

Z chleba odejmout kůrku a střítku natrhat na kousky. Rozdrobit ji v robotu s noži na drobečky. Drobečky vložit do mísy, přidat ocet a dostatečně vody tak, aby se chléb namočil. Nechat ho stát po 10 minut před vyždímáním do skoro sucha. Na jemno nastrouhat křen, přidat česnek a namočené vyždímané drobečky a za stálého míchání pomalinku přidávat olej, tak jako při přípravě majonézy. Ochutit solí a pepřem.

Recept je z kategorií: Omáčky k masům

Nahlásit recept

  • 20.02.11 vloženo
  • 4793x zobrazeno

Ingredience

  • 200 g čerstvého oloupaného křenu
  • 1 včerejší ciabatta chléb
  • 4 lžíce octa z červeného vína
  • 2 stroužky česneku na jemno posekané
  • 150 ml olivového oleje
  • sůl a pepř

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Italská křenová omáčka - Salsa di rafano (Take5)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Jarní chřestový salát s ředkvičkami Jarní chřestový salát s...
Kachní prsa s badyánem Kachní prsa s badyánem
Novoroční čočka s houbami Novoroční čočka s houbami
Hovězí pečeně na jalovci a pivu Hovězí pečeně na jalovci a...
Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz