Recept Italská domácí zmrzlina Veg

Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Italská domácí zmrzlina

Úvod

Výborná vanilková zmrzlina jakou si dělají Italové.

Postup

¨Nalijte do hrnce mléko, vanilku (tu rozkrojte na délku) a smetanu a za postupného míchání uveďte do varu a hned poté dejte stranou. Vedle si rozkvedlejte cukr a žloutky, dokud vám nevznikne hustý krém . Dejte krém na plotnu (v nějakém hrnci) a postupně do něj přidávejte mléko se smetanou (vanilku vyndejte) dokud vám směs nezhoustne. Následně ji nalijte do nějaké formy na zmrzlinu (nebo nechte rovnou v hrnci) a dejte do mrazáku. Průběžně každých pár hodin krém promíchávejte dokud vám nevznikne klasická zmrzlina.

Nahlásit recept

  • 05.12.14 vloženo
  • 8688x zobrazeno

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 500ml mléka
  • 250ml smetany
  • 1 celý vanilkový lusk
  • 80g cukru
  • 3 žloutky (já použila domácí vajíčka)

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Italská domácí zmrzlina

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Králík pečený na česneku Králík pečený na česneku
Smažená cibulová kolečka Smažená cibulová kolečka
Karbanátky Karbanátky
Kynuté lívance podle mojí babičky Kynuté lívance podle mojí...
Bramboráky s bylinkovým krémem Bramboráky s bylinkovým krémem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz