Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Angelis Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Výborná vanilková zmrzlina jakou si dělají Italové.
¨Nalijte do hrnce mléko, vanilku (tu rozkrojte na délku) a smetanu a za postupného míchání uveďte do varu a hned poté dejte stranou. Vedle si rozkvedlejte cukr a žloutky, dokud vám nevznikne hustý krém . Dejte krém na plotnu (v nějakém hrnci) a postupně do něj přidávejte mléko se smetanou (vanilku vyndejte) dokud vám směs nezhoustne. Následně ji nalijte do nějaké formy na zmrzlinu (nebo nechte rovnou v hrnci) a dejte do mrazáku. Průběžně každých pár hodin krém promíchávejte dokud vám nevznikne klasická zmrzlina.
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Italská domácí zmrzlina