Recept Italská domácí zmrzlina Veg

Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Italská domácí zmrzlina

Úvod

Výborná vanilková zmrzlina jakou si dělají Italové.

Postup

¨Nalijte do hrnce mléko, vanilku (tu rozkrojte na délku) a smetanu a za postupného míchání uveďte do varu a hned poté dejte stranou. Vedle si rozkvedlejte cukr a žloutky, dokud vám nevznikne hustý krém . Dejte krém na plotnu (v nějakém hrnci) a postupně do něj přidávejte mléko se smetanou (vanilku vyndejte) dokud vám směs nezhoustne. Následně ji nalijte do nějaké formy na zmrzlinu (nebo nechte rovnou v hrnci) a dejte do mrazáku. Průběžně každých pár hodin krém promíchávejte dokud vám nevznikne klasická zmrzlina.

Nahlásit recept

  • 05.12.14 vloženo
  • 9372x zobrazeno

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 500ml mléka
  • 250ml smetany
  • 1 celý vanilkový lusk
  • 80g cukru
  • 3 žloutky (já použila domácí vajíčka)

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Italská domácí zmrzlina

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Smažená cibulová kolečka Smažená cibulová kolečka
Jarní chřestový salát s ředkvičkami Jarní chřestový salát s...
Cibulačka Cibulačka
Zelené karí s kuřetem a chřestem Zelené karí s kuřetem a...
Vepřové s vejci a brambory Vepřové s vejci a brambory

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz