Recept Istebnícka kapusta-zelí-tety Milušky

Slovenská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Na drobno pokrájame slaninu, roztopíme, pridáme pokrájanú cibuľu, podusíme. Pridáme pretlak, prepláchnutú kapustu, koreniny, podlejeme vodou, dusíme. Ku koncu pridáme na kolieska pokrájanú klobásu, povaríme, príp. dochutíme cukrom a soľou. Zvyknem trochu zahustiť zátrepkou z vody a polohrubej múky.( Konzistencia asi ako segedín.) Na tanieri si podľa chuti pridávame kyslú smotanu. Toto jedlo pred rokmi varila v TV Gabriela Vránová a rýchlo sa stalo naším obľúbeným. Pochádza zo Slovenska - teda teta Miluška aj pokrm, ak si dobre pamätám.

Recept je z kategorií: Pokrmy z jednoho hrnce

Nahlásit recept

  • 16.01.07 vloženo
  • 5609x zobrazeno

Ingredience

  • 100 g údená slanina
  • 1 cibuľa
  • malý paradajkový pretlak
  • 1 000 g kyslá kapusta - zelí
  • 600 g kvalitná údená klobása
  • čierne korenie, bobkový list, kmín
  • cukor, soľ podľa potreby na dochutenie
  • kyslá smotana
  • množstvá udávam orientačne, každý si pomer upraví podľa seba

Doporučená příloha

  • Obyčajne jedávame s chlebom, ale aj knedlík je fajn.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Istebnícka kapusta-zelí-tety Milušky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Marinovaná kuřecí křídla

Nejlepší recepty

Domácí svíčková omáčka Domácí svíčková omáčka
Hovězí pečeně na jalovci a pivu Hovězí pečeně na jalovci a...
Nejlepší zelný salát - s fíglem! Nejlepší zelný salát - s...
Bramboráky s bylinkovým krémem Bramboráky s bylinkovým krémem
Houbová smaženice Houbová smaženice

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz