Recept Istebnícka kapusta-zelí-tety Milušky

Slovenská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Na drobno pokrájame slaninu, roztopíme, pridáme pokrájanú cibuľu, podusíme. Pridáme pretlak, prepláchnutú kapustu, koreniny, podlejeme vodou, dusíme. Ku koncu pridáme na kolieska pokrájanú klobásu, povaríme, príp. dochutíme cukrom a soľou. Zvyknem trochu zahustiť zátrepkou z vody a polohrubej múky.( Konzistencia asi ako segedín.) Na tanieri si podľa chuti pridávame kyslú smotanu. Toto jedlo pred rokmi varila v TV Gabriela Vránová a rýchlo sa stalo naším obľúbeným. Pochádza zo Slovenska - teda teta Miluška aj pokrm, ak si dobre pamätám.

Recept je z kategorií: Pokrmy z jednoho hrnce

Nahlásit recept

  • 16.01.07 vloženo
  • 5906x zobrazeno

Ingredience

  • 100 g údená slanina
  • 1 cibuľa
  • malý paradajkový pretlak
  • 1 000 g kyslá kapusta - zelí
  • 600 g kvalitná údená klobása
  • čierne korenie, bobkový list, kmín
  • cukor, soľ podľa potreby na dochutenie
  • kyslá smotana
  • množstvá udávam orientačne, každý si pomer upraví podľa seba

Doporučená příloha

  • Obyčajne jedávame s chlebom, ale aj knedlík je fajn.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Istebnícka kapusta-zelí-tety Milušky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Tiramisu z mascarpone

Nejlepší recepty

Bylinkové palačinky s chřestem Bylinkové palačinky s chřestem
Losos na kopru s medovou omáčkou Losos na kopru s medovou...
Květáková polévka Květáková polévka
Špagety s pečenou červenou paprikou Špagety s pečenou červenou...
Ledový salát s kuřecími prsíčky Ledový salát s kuřecími...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz