Recept Išchan chorovac (pstruh na rožni)

penda Arménská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Rybě odstraníme hlavu, vyjmeme vnitřnosti, aniž bychom rozkrojili břicho a dutinu vymyjeme. Pstruha osolíme, opepříme, napícháme na špíz a opečeme nad žhavým uhlím. Při pečení potíráme máslem. Podáváme polité šťávou z granátových jablek a sypeme petrželí nebo zeleninou. Čerpáno z tajných zdrojů (1974).

Recept je z kategorií: Sladkovodní

Nahlásit recept

  • 05.10.04 vloženo
  • 8089x zobrazeno

Počet porcí

  • 10 porcí

Ingredience

  • 1,5 kg pstruha
  • 200 g šťávy z granátových jablek
  • 150 g čerstvého másla
  • 20 g zelené petrželky
  • 2 g mletého pepře
  • 40 g soli.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Išchan chorovac (pstruh na rožni)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Išchan chorovac (pstruh na rožni)

Manana
1515 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Išchan chorovac (pstruh na rožni)

Najlepšia bude azda tá nejväčšia.

cofola
71 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Išchan chorovac (pstruh na rožni)

Vďaka! Po humornej anabáze Áziou a ľudskými časťami tela som sa dozvedel ako treba tú prekliatu rybu vypitvať. Treba použiť háčkovku č. 6 alebo č. 8?

Labužník lucian.ka02
841 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Išchan chorovac (pstruh na rožni) - vencale

nejsem si až tak úplně jistá, jestli „zakousnout se do toho“ je to nejlepší …

vencal
213 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Išchan chorovac (pstruh na rožni) Pendo a Maňáno

Koukám, že jste se do toho pořádně zakousli, jen tak dál :-)))

habana
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Išchan chorovac (pstruh na rožni), PENDO:

No to teda fakt nevim, dost ale asi spíš záleží na tom, k čemu, kdo a jak a na co níže jmenovanou část těla používá ;-)

penda
4751 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Išchan chorovac (pstruh na rožni)

řiť nebo anál…pořád je to „prdel“…

habana
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Išchan chorovac (pstruh na rožni), PENDO:

řitním otvorem, pendo, řitním… ;-)

penda
4751 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Išchan chorovac (pstruh na rožni)

odpověděli mi to, co už tu řekl maňána…pstruh se kuchá háčkováním, čili vnitřnosti se vytahují análním otvorem :o

Manana
1515 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Išchan chorovac (pstruh na rožni)

No seš lepší, mám se zavěsit?

habana
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Išchan chorovac (pstruh na rožni), Maňáno:

Taky jedna dobrá z Ásie: ﻨﻱﻻﻁﺠﻼﻇﺸﻴ ﺝﺙﭻ בּשּׂשׂרּ ﺢﺧﺿﺼﺗﻺﻷﻬﻖﻼﻯﻫﺾﺚﺈﺁﱞ ﻞﻻﻉﻧﺳﺲﱢﻭﻩﻲﺾﻁ אַﬠטּפּךּשׂאָזּ בֿהּזּמּשּׂשׁ

Manana
1515 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Išchan chorovac (pstruh na rožni)

No tak teda jedna z Jerevanu:
Radijo Jerevan tri dni zamolčálos. Páslje étovo pěrerivá Radijo Jerevan gavariť: Pěredača dlja gluchoňémych akončílas.

penda
4751 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Išchan chorovac (pstruh na rožni)

to jsou teda pěkní ochechulové, jestli mi to neřeknou!…třeba, když jim pošlu nějaký náš recept, budou povolnější, jen nevím jak to budu případně překládat a hlavně psát…to asi jedině v ruce a oskenovat, protože ruskou klávesnici я не имею :-)

Manana
1515 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Išchan chorovac (pstruh na rožni)

A ještě k arménskému pstruhovi: největší pstruzi jsou v Arménii v jezeře Sevan (asi 2500 m.n.m., pokud se pamatuju), a průměrný takový arménský pstruh je velký jako normální velryba. Pokud vám to připomíná něco z Radia Jerevan, tak jste úplně mimo. Já ho tam viděl :-))

Manana
1515 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Išchan chorovac (pstruh na rožni)

Asie je trochu neskutečná. Od Arménů po Mongoly tam skoro každý umí nejen zbavit vnitřností, ale i kostí rybu, kura, ovci nebo krávu pouhým konečníkem bez porušení ostatních tkání zvířete. Jak to dělají vám samozřejmě neprozradí :-))))))

penda
4751 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Išchan chorovac (pstruh na rožni)

tak abyste věděli, zaregistrovala jsem se na arménské fórum a zplodila jakžtakž dotaz ohledně této ryby…pokud bude někdo tak laskavý (jako jsem já ;-) ) a odpoví, podám bližší informace. :-)

penda
4751 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Išchan chorovac (pstruh na rožni)

co všechno člověk na tom netu nenajde…tak, a můžete zavzpomínat na školská léta :-)))

Ишхан хоровац (форель на вертеле) Форель (мелкая) 190, сок граната 20, масло сливочное 5, зелень петрушки, перец, соль. Рыбу потрошат со стороны головы, не разрезая брюшко, промывают, посыпают солью и перцем, надевают на шпажку и жарят над раскаленными углями, периодически смазывая маслом. При подаче поливают соком граната. На гарнир подают зелень или овощи

penda
4751 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Išchan chorovac (pstruh na rožni)

zeptejte se Arménů, mé znalosti na tohle nestačí, ale ryba se dá kuchat i hlavou a hřbetem, ale mám pocit, že v tomhle případě jim jde o to, aby ta ryba zůstala celá a proč? to fakt netuším…a vencále, griluje se, ano, ale na špízu, takže se podle mne ten špíz prostrčí trupem rybičky…zkusím o tom receptu zjistit víc a brzy podám bližší informace…(že já blbec to sem vůbec vkládala ;-o)

vencal
213 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: nechápu

Pendo, taky mi nějak nedochází jak vykuchat pstruha bez rozkrojení břicha. A proč vlastně by měl zůstat nerozkrojený, jenom se ogriluje, tak to se dá klidně sepnout nebo zašít, ale asi zbytečně, když se ničím se neplní.

cofola
71 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Išchan chorovac (pstruh na rožni)

Mám malý problém. Ako vybrať vnútornosti bez toho aby som rozpáral brucho? Hlavu treba odrezať aj s hrudníkom?

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Vatovec (pýchavka obrovská) v trojobalu Vatovec (pýchavka obrovská)...
Kuřecí prsíčka v plátku šunky Kuřecí prsíčka v plátku šunky
Pomerančové rizoto nasladko Pomerančové rizoto nasladko
Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček
Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz