Recept Išchan chorovac (pstruh na rožni)

penda Arménská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Rybě odstraníme hlavu, vyjmeme vnitřnosti, aniž bychom rozkrojili břicho a dutinu vymyjeme. Pstruha osolíme, opepříme, napícháme na špíz a opečeme nad žhavým uhlím. Při pečení potíráme máslem. Podáváme polité šťávou z granátových jablek a sypeme petrželí nebo zeleninou. Čerpáno z tajných zdrojů (1974).

Recept je z kategorií: Sladkovodní

Nahlásit recept

  • 05.10.04 vloženo
  • 8116x zobrazeno

Počet porcí

  • 10 porcí

Ingredience

  • 1,5 kg pstruha
  • 200 g šťávy z granátových jablek
  • 150 g čerstvého másla
  • 20 g zelené petrželky
  • 2 g mletého pepře
  • 40 g soli.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Išchan chorovac (pstruh na rožni)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Išchan chorovac (pstruh na rožni)

Manana
1515 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Išchan chorovac (pstruh na rožni)

Najlepšia bude azda tá nejväčšia.

cofola
71 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Išchan chorovac (pstruh na rožni)

Vďaka! Po humornej anabáze Áziou a ľudskými časťami tela som sa dozvedel ako treba tú prekliatu rybu vypitvať. Treba použiť háčkovku č. 6 alebo č. 8?

Labužník lucian.ka02
841 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Išchan chorovac (pstruh na rožni) - vencale

nejsem si až tak úplně jistá, jestli „zakousnout se do toho“ je to nejlepší …

vencal
213 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Išchan chorovac (pstruh na rožni) Pendo a Maňáno

Koukám, že jste se do toho pořádně zakousli, jen tak dál :-)))

habana
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Išchan chorovac (pstruh na rožni), PENDO:

No to teda fakt nevim, dost ale asi spíš záleží na tom, k čemu, kdo a jak a na co níže jmenovanou část těla používá ;-)

penda
4751 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Išchan chorovac (pstruh na rožni)

řiť nebo anál…pořád je to „prdel“…

habana
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Išchan chorovac (pstruh na rožni), PENDO:

řitním otvorem, pendo, řitním… ;-)

penda
4751 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Išchan chorovac (pstruh na rožni)

odpověděli mi to, co už tu řekl maňána…pstruh se kuchá háčkováním, čili vnitřnosti se vytahují análním otvorem :o

Manana
1515 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Išchan chorovac (pstruh na rožni)

No seš lepší, mám se zavěsit?

habana
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Išchan chorovac (pstruh na rožni), Maňáno:

Taky jedna dobrá z Ásie: ﻨﻱﻻﻁﺠﻼﻇﺸﻴ ﺝﺙﭻ בּשּׂשׂרּ ﺢﺧﺿﺼﺗﻺﻷﻬﻖﻼﻯﻫﺾﺚﺈﺁﱞ ﻞﻻﻉﻧﺳﺲﱢﻭﻩﻲﺾﻁ אַﬠטּפּךּשׂאָזּ בֿהּזּמּשּׂשׁ

Manana
1515 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Išchan chorovac (pstruh na rožni)

No tak teda jedna z Jerevanu:
Radijo Jerevan tri dni zamolčálos. Páslje étovo pěrerivá Radijo Jerevan gavariť: Pěredača dlja gluchoňémych akončílas.

penda
4751 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Išchan chorovac (pstruh na rožni)

to jsou teda pěkní ochechulové, jestli mi to neřeknou!…třeba, když jim pošlu nějaký náš recept, budou povolnější, jen nevím jak to budu případně překládat a hlavně psát…to asi jedině v ruce a oskenovat, protože ruskou klávesnici я не имею :-)

Manana
1515 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Išchan chorovac (pstruh na rožni)

A ještě k arménskému pstruhovi: největší pstruzi jsou v Arménii v jezeře Sevan (asi 2500 m.n.m., pokud se pamatuju), a průměrný takový arménský pstruh je velký jako normální velryba. Pokud vám to připomíná něco z Radia Jerevan, tak jste úplně mimo. Já ho tam viděl :-))

Manana
1515 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Išchan chorovac (pstruh na rožni)

Asie je trochu neskutečná. Od Arménů po Mongoly tam skoro každý umí nejen zbavit vnitřností, ale i kostí rybu, kura, ovci nebo krávu pouhým konečníkem bez porušení ostatních tkání zvířete. Jak to dělají vám samozřejmě neprozradí :-))))))

penda
4751 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Išchan chorovac (pstruh na rožni)

tak abyste věděli, zaregistrovala jsem se na arménské fórum a zplodila jakžtakž dotaz ohledně této ryby…pokud bude někdo tak laskavý (jako jsem já ;-) ) a odpoví, podám bližší informace. :-)

penda
4751 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Išchan chorovac (pstruh na rožni)

co všechno člověk na tom netu nenajde…tak, a můžete zavzpomínat na školská léta :-)))

Ишхан хоровац (форель на вертеле) Форель (мелкая) 190, сок граната 20, масло сливочное 5, зелень петрушки, перец, соль. Рыбу потрошат со стороны головы, не разрезая брюшко, промывают, посыпают солью и перцем, надевают на шпажку и жарят над раскаленными углями, периодически смазывая маслом. При подаче поливают соком граната. На гарнир подают зелень или овощи

penda
4751 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Išchan chorovac (pstruh na rožni)

zeptejte se Arménů, mé znalosti na tohle nestačí, ale ryba se dá kuchat i hlavou a hřbetem, ale mám pocit, že v tomhle případě jim jde o to, aby ta ryba zůstala celá a proč? to fakt netuším…a vencále, griluje se, ano, ale na špízu, takže se podle mne ten špíz prostrčí trupem rybičky…zkusím o tom receptu zjistit víc a brzy podám bližší informace…(že já blbec to sem vůbec vkládala ;-o)

vencal
213 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: nechápu

Pendo, taky mi nějak nedochází jak vykuchat pstruha bez rozkrojení břicha. A proč vlastně by měl zůstat nerozkrojený, jenom se ogriluje, tak to se dá klidně sepnout nebo zašít, ale asi zbytečně, když se ničím se neplní.

cofola
71 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Išchan chorovac (pstruh na rožni)

Mám malý problém. Ako vybrať vnútornosti bez toho aby som rozpáral brucho? Hlavu treba odrezať aj s hrudníkom?

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Špagety s pečenou červenou paprikou Špagety s pečenou červenou...
Karbanátky Karbanátky
Třeboňský tataráček z kapra Třeboňský tataráček z kapra
Tagliatelle s rukolou a sušenou šunkou Tagliatelle s rukolou a...
Pomerančové rizoto nasladko Pomerančové rizoto nasladko

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz