Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
penda Arménská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Rybě odstraníme hlavu, vyjmeme vnitřnosti, aniž bychom rozkrojili břicho a dutinu vymyjeme. Pstruha osolíme, opepříme, napícháme na špíz a opečeme nad žhavým uhlím. Při pečení potíráme máslem. Podáváme polité šťávou z granátových jablek a sypeme petrželí nebo zeleninou. Čerpáno z tajných zdrojů (1974).
Recept je z kategorií: Sladkovodní
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Išchan chorovac (pstruh na rožni)
Najlepšia bude azda tá nejväčšia.
71 příspěvků 25.1.09 03:43
Vďaka! Po humornej anabáze Áziou a ľudskými časťami tela som sa dozvedel ako treba tú prekliatu rybu vypitvať. Treba použiť háčkovku č. 6 alebo č. 8?
841 příspěvků 25.1.09 03:43
nejsem si až tak úplně jistá, jestli „zakousnout se do toho“ je to nejlepší …
213 příspěvků 25.1.09 03:43
Koukám, že jste se do toho pořádně zakousli, jen tak dál
No to teda fakt nevim, dost ale asi spíš záleží na tom, k čemu, kdo a jak a na co níže jmenovanou část těla používá
řiť nebo anál…pořád je to „prdel“…
řitním otvorem, pendo, řitním…
odpověděli mi to, co už tu řekl maňána…pstruh se kuchá háčkováním, čili vnitřnosti se vytahují análním otvorem
No seš lepší, mám se zavěsit?
Taky jedna dobrá z Ásie: ﻨﻱﻻﻁﺠﻼﻇﺸﻴ ﺝﺙﭻ בּשּׂשׂרּ ﺢﺧﺿﺼﺗﻺﻷﻬﻖﻼﻯﻫﺾﺚﺈﺁﱞ ﻞﻻﻉﻧﺳﺲﱢﻭﻩﻲﺾﻁ אַﬠטּפּךּשׂאָזּ בֿהּזּמּשּׂשׁ
No tak teda jedna z Jerevanu:
Radijo Jerevan tri dni zamolčálos. Páslje étovo pěrerivá Radijo Jerevan gavariť: Pěredača dlja gluchoňémych akončílas.
to jsou teda pěkní ochechulové, jestli mi to neřeknou!…třeba, když jim pošlu nějaký náš recept, budou povolnější, jen nevím jak to budu případně překládat a hlavně psát…to asi jedině v ruce a oskenovat, protože ruskou klávesnici я не имею
A ještě k arménskému pstruhovi: největší pstruzi jsou v Arménii v jezeře Sevan (asi 2500 m.n.m., pokud se pamatuju), a průměrný takový arménský pstruh je velký jako normální velryba. Pokud vám to připomíná něco z Radia Jerevan, tak jste úplně mimo. Já ho tam viděl
Asie je trochu neskutečná. Od Arménů po Mongoly tam skoro každý umí nejen zbavit vnitřností, ale i kostí rybu, kura, ovci nebo krávu pouhým konečníkem bez porušení ostatních tkání zvířete. Jak to dělají vám samozřejmě neprozradí
tak abyste věděli, zaregistrovala jsem se na arménské fórum a zplodila jakžtakž dotaz ohledně této ryby…pokud bude někdo tak laskavý (jako jsem já
) a odpoví, podám bližší informace. 
co všechno člověk na tom netu nenajde…tak, a můžete zavzpomínat na školská léta
Ишхан хоровац (форель на вертеле) Форель (мелкая) 190, сок граната 20, масло сливочное 5, зелень петрушки, перец, соль. Рыбу потрошат со стороны головы, не разрезая брюшко, промывают, посыпают солью и перцем, надевают на шпажку и жарят над раскаленными углями, периодически смазывая маслом. При подаче поливают соком граната. На гарнир подают зелень или овощи
zeptejte se Arménů, mé znalosti na tohle nestačí, ale ryba se dá kuchat i hlavou a hřbetem, ale mám pocit, že v tomhle případě jim jde o to, aby ta ryba zůstala celá a proč? to fakt netuším…a vencále, griluje se, ano, ale na špízu, takže se podle mne ten špíz prostrčí trupem rybičky…zkusím o tom receptu zjistit víc a brzy podám bližší informace…(že já blbec to sem vůbec vkládala ;-o)
213 příspěvků 25.1.09 03:43
Pendo, taky mi nějak nedochází jak vykuchat pstruha bez rozkrojení břicha. A proč vlastně by měl zůstat nerozkrojený, jenom se ogriluje, tak to se dá klidně sepnout nebo zašít, ale asi zbytečně, když se ničím se neplní.
71 příspěvků 25.1.09 03:43
Mám malý problém. Ako vybrať vnútornosti bez toho aby som rozpáral brucho? Hlavu treba odrezať aj s hrudníkom?