Recept Irský guláš (Irish stew)

Irská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Irský guláš (Irish stew)

Postup

1. Omyté a osušené maso nakrájíme na kostky. Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka. Zelí a kapustu zbavíme košťálu a listových žeber, omyjeme a nakrájíme na nudličky. Omyté a očistěné fazolky pokrájíme na kousky. Očištěnou a omytou mrkev nakrájíme na ko­lečka, oloupané a omyté brambory na kostič­ky. Troubu předehřejeme na 175 °C. 2. Brambory dáme do hrnce a na ně poskládá­me maso. Přidáme zelí, kapustu, fazolky a mr­kev. Osolíme, opepříme a přisypeme kmín. Zalijeme vývarem. 3. Přikryté dusíme v troubě 2 hodiny. Před po­dáváním dochutíme, zjemníme máslem a po­sypeme sekanou petrželkou.

Recept je z kategorií: Jehněčí a kůzlečí maso

Nahlásit recept

  • 20.10.01 vloženo
  • 18882x zobrazeno

Čas přípravy

  • 2,5 hodiny

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 500 g libového jehněčího masa
  • 200 g cibule
  • 200 g bí­lého hlávkového zelí
  • 200 g kapusty
  • 200 g zelených fazolek
  • 200 g mrkve
  • 500 g brambor
  • sůl
  • pepř
  • 1 lžička kmínu
  • 1,5 hrnku masového bujonu (z kostky)
  • 2 lžíce másla
  • 2 lžíce sekané petrželky

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Irský guláš (Irish stew)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
goro
82 příspěvků 09.11.09 02:01
Re: Irský guláš (Irish stew)

A když přidáme pepř, česnek a majoránku, máme z toho variantu valašského Baraního guláše.

Labužník Terrinka02
1113 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Irský guláš (Irish stew)- oxalistriangularis

Irský guláš jsem sice nedělala, ale logicky z Vlaďky komentáře pod tebou se píše, že cibule se naseká a navrství. Jelikož je to jen jiná verze, tak by postup měl být stejný. Tak co myslíš? Hezký večer Jana

oxalistriangularis
2 příspěvky 25.01.09 03:43
Re: Irský guláš (Irish stew)

Cibule se objevuje v receptu jako gramáž, ale v textu už ne. Kdy se přidává a zdali má být předsmažená při přidání, nebo zda se dává jako vrsta zeleniny syrová, není v receptu zřejmé. Nešlo by to použití cibule, myslím způsob použití cibule doplnit? Dám-li cibuli jako vrstvu syrovou, bude efekt úplně jiný, než když použiji například předsmaženou.

penda
4752 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Irský guláš (Irish stew)

chudší verze: 500 g skopového masa, 500 g brambor, cibule, lžíce estragonu, lžíce čerstvého tymiánu, 2 hrnky vody, pepř, sůl
Oloupeme a pokrájíme brambory, maso nakrájíme na kostičky a cibuli nasekáme. Do hrnce navrstvíme půlku brambor, masa a cibule, dochutíme kořením a solí. Celý postup zopakujeme ještě jednou. Nakonec postupně doléváme vodu, hrnec přiklopíme poklicí a celou směs dvě hodiny dusíme na mírném ohni. Vodu doléváme velmi opatrně, protože pravý irský guláš by měl být velice hustý. ;o)

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Domácí svíčková omáčka

Nejlepší recepty

Uzené se zelím a hruškami Uzené se zelím a hruškami
Grilovaný pstruh Grilovaný pstruh
Hovězí znojemská pečeně Hovězí znojemská pečeně
Grilovaná vepřová žebra Grilovaná vepřová žebra
Zelí s jablečným cidrem Zelí s jablečným cidrem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz