Recept Irský guláš (Irish stew)

Irská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Irský guláš (Irish stew)

Postup

1. Omyté a osušené maso nakrájíme na kostky. Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka. Zelí a kapustu zbavíme košťálu a listových žeber, omyjeme a nakrájíme na nudličky. Omyté a očistěné fazolky pokrájíme na kousky. Očištěnou a omytou mrkev nakrájíme na ko­lečka, oloupané a omyté brambory na kostič­ky. Troubu předehřejeme na 175 °C. 2. Brambory dáme do hrnce a na ně poskládá­me maso. Přidáme zelí, kapustu, fazolky a mr­kev. Osolíme, opepříme a přisypeme kmín. Zalijeme vývarem. 3. Přikryté dusíme v troubě 2 hodiny. Před po­dáváním dochutíme, zjemníme máslem a po­sypeme sekanou petrželkou.

Recept je z kategorií: Jehněčí a kůzlečí maso

Nahlásit recept

  • 20.10.01 vloženo
  • 19095x zobrazeno

Čas přípravy

  • 2,5 hodiny

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 500 g libového jehněčího masa
  • 200 g cibule
  • 200 g bí­lého hlávkového zelí
  • 200 g kapusty
  • 200 g zelených fazolek
  • 200 g mrkve
  • 500 g brambor
  • sůl
  • pepř
  • 1 lžička kmínu
  • 1,5 hrnku masového bujonu (z kostky)
  • 2 lžíce másla
  • 2 lžíce sekané petrželky

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Irský guláš (Irish stew)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Irský guláš (Irish stew)

goro
82 příspěvků 09.11.09 02:01
Re: Irský guláš (Irish stew)

A když přidáme pepř, česnek a majoránku, máme z toho variantu valašského Baraního guláše.

Labužník Terrinka02
1113 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Irský guláš (Irish stew)- oxalistriangularis

Irský guláš jsem sice nedělala, ale logicky z Vlaďky komentáře pod tebou se píše, že cibule se naseká a navrství. Jelikož je to jen jiná verze, tak by postup měl být stejný. Tak co myslíš? Hezký večer Jana

oxalistriangularis
2 příspěvky 25.01.09 03:43
Re: Irský guláš (Irish stew)

Cibule se objevuje v receptu jako gramáž, ale v textu už ne. Kdy se přidává a zdali má být předsmažená při přidání, nebo zda se dává jako vrsta zeleniny syrová, není v receptu zřejmé. Nešlo by to použití cibule, myslím způsob použití cibule doplnit? Dám-li cibuli jako vrstvu syrovou, bude efekt úplně jiný, než když použiji například předsmaženou.

penda
4752 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Irský guláš (Irish stew)

chudší verze: 500 g skopového masa, 500 g brambor, cibule, lžíce estragonu, lžíce čerstvého tymiánu, 2 hrnky vody, pepř, sůl
Oloupeme a pokrájíme brambory, maso nakrájíme na kostičky a cibuli nasekáme. Do hrnce navrstvíme půlku brambor, masa a cibule, dochutíme kořením a solí. Celý postup zopakujeme ještě jednou. Nakonec postupně doléváme vodu, hrnec přiklopíme poklicí a celou směs dvě hodiny dusíme na mírném ohni. Vodu doléváme velmi opatrně, protože pravý irský guláš by měl být velice hustý. ;o)

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Pórková polévka s cizrnou Pórková polévka s cizrnou
Zelené karí s kuřetem a chřestem Zelené karí s kuřetem a...
Tiramisu z mascarpone Tiramisu z mascarpone
Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový bochánek
Marinovaná kuřecí křídla Marinovaná kuřecí křídla

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz