Recept Irský "Colcannon"

(Hodnoceno 1x) babi Irská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Irský

Postup

Oprat zelí, nakrájet ho na tenké proužky, uvařit ho v osolené vodě, slít a nechat dobře okapat. Uvařit brambory ve slupce, oloupat je a rozmačkat, nebo propasírovat. Nakrájet šalotky na jemné plátky a nechat je pomalu vařit po 5min. ve smetaně. Potom pomalu vlít smatanu do brambor. Dovnitř lehce vmíchat zelí, ochutit vše solí a pepřem podle chuti a urovnat na mísu. Doprostřed uschovat předmět Vaší volby. Před podáváním utvořit uprostřed Colcannonu důlek a do něho vlít máslo. P.S.: Cokoliv kdo najde v Colcannonu o svátcích na Halloween, to ho čeká během příštího roku. Víme co znamená zásnubní prstýnek. Ale jaký symbolizm je v ostatních předmětech? Peníz znamená neomezenou moc, knoflík znamená další rok jinošství a náprstek znamená dalších 12 měsíců panenství.

Recept je z kategorií: Bezmasá jídla

Nahlásit recept

  • 13.01.03 vloženo
  • 15548x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 500g zeleného, nebo bílého zelí
  • 500g brambor
  • svazek zelených šalotek
  • 180ml sladké smetany
  • sůl a pepř podle chuti
  • 1 zásnubní prstýnek, náprstek, peníz, nebo knoflík (zabalené do malého kousku pečícího papíru)
  • 100g rozehřátého másla

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

daduuja 7.11.15 15:15

Bez zelené cibulky, ale moc dobré.

Uvaření se již líbí 3 labužníkům
Odkaz na uvaření

wydra 14.10.10 11:38

Nemam slov, mám plnou pusu :-)

Diskuse k receptu Irský "Colcannon"

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Irský "Colcannon"

babi
6360 příspěvků 15.10.10 18:53

Wydro, moc Ti dekuji za peknou fotku a jsem rada, zes na sebe prozradila, co mas v oblibe :-D

wydra
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 15.10.10 02:46

babi, dik za ty linky . Uprimne az na ty brambory me nic vyrazne neuchvatilo. Ja jsem odvazana z arabskych a indickych, cinskych a japonskych . I kdyz vsude se da neco najit.

babi
6360 příspěvků 15.10.10 01:26

jandule, pekne jsem se nasmala…jenom kdyby to bylo tak jednoduche. Ja to vsak mam jiz za sebou a nyni jenom sklizim vysledky manzelova a meho vynalozeneho opravdovskeho usili a sklizen to je vic jak dobra :palec:

babi
6360 příspěvků 14.10.10 23:53

Wydro, ptas se kde jsem vzala recept. On to je jeden z nejznamejsich irskych receptu a nekolik jsem Ti jich nasla pro zajimavost. V Kanade zije vic jak 200 narodnosti a kazda si do sve nove vlasti donesla sve poklady. Take mame festivaly, kde mimo tance a hudby jidlo je zakladni atrakci a kde clovek muze ochutnat i mene zname pokrmy. Zajiste cestovani take pomuze, ale to Ty vis!
http://www.labuznik.com/recipe.php?…
http://www.labuznik.com/recipe.php?…
http://www.labuznik.com/recipe.php?…
http://www.labuznik.com/recipe.php?…
http://www.labuznik.com/recipe.php?…
http://www.labuznik.com/recipe.php?…
http://www.labuznik.com/recipe.php?…

di
2453 příspěvků 14.10.10 22:20

Zkuste si přečíst recept, je to tam napsané…

wydra
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 14.10.10 13:41

.....A takhle jednoduše můžeme naplánovat budoucnost svých dětí? Kdo by to řekl, že? :lol:

_____________________________

???
Moje vzdelani na tento komentar nestaci. Doporucila bys mi Jandule nejaky server pro mene chapave? Tady nemam evidentne co delat :mrgreen:

Labužník jandule02
1099 příspěvků 14.10.10 13:09

A takhle jednoduše můžeme naplánovat budoucnost svých dětí? Kdo by to řekl, že? :lol:

wydra
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 14.10.10 11:42

Jen jsem odebrala a prilila trochu kokosove smetany - ver nebo ne, lahudka! Jen stych, vic netreba . No, kazdopadne mam obohaceny jidelnicek . Kdes to babi vystrachala !?

wydra
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 14.10.10 11:38

Nemam slov, mám plnou pusu :-)

babi
6360 příspěvků 14.10.10 02:14

esme, ja se divila, kde se bere to dvojce (dnes je jich na me trochu moc) :roll: Jak pisu, Irove jenom smetanu! Ja Ti posledni dobou ani denne maso nemusim…

esmeralda
4813 příspěvků 14.10.10 01:40

Babi, ne jen chutnala ale dokonce vařila.
Jak komentuji v prvním komentáři. Je to moc dobré. Skoro jsem sem přidala další recept.
Musím se přiznat že mě ale kus masa k tomu náladu nezkazí. Jen si myslím že s kokosovým mlékem už to nebude Irský Colcannon.

babi
6360 příspěvků 13.10.10 23:51

ahoj Wydro, to jsem moc zvedava, jak Ti to bude chutnas s kokosovym mlekem. Irove pouziji smetanu, ale co ja vim, nedovedu si to predstavit bez smatany. No, uvidis a potom poreferuj…

babi
6360 příspěvků 13.10.10 23:42

esme, take dnes ne porad clovek musi mit maso a bezmasych pokrmu je habadej a chutnych take. Jedla jsi to nekdy? Mne to chutna.

Příspěvek upraven 13.10.10 v 23:47

wydra
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 13.10.10 23:25

A co česká „čína“ ? :-) To máš jedno, míchat kuchyně mě vždy bavilo , hledám spíš inspirace . Udělám zítra, zkusím obě varianty. Kokosové mléko používám často a jídlo dostane lahodný štych (jistě ne každé!)

esmeralda
4813 příspěvků 13.10.10 23:17

Irsko - kokos? Nevím…

wydra
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 13.10.10 22:55

jdu do toho, šalotku povařím v kokosové smetaně , co říkáš?

esmeralda
4813 příspěvků 21.8.09 08:05
Re:Colcannon - Ooops,

málem tu byl další dvoják.

Moc dobré. Přesto že se, jak píše babi, vaří a servíruje na Halloween, byl to kdysi jeden ze základních pokrmů v Irsku.

Pravda - v dnešní době to poslouží spíše jako příloha než samotný pokrm.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Krémové rizoto s brokolicí a sušenými rajčaty Krémové rizoto s brokolicí...
Jarní pochoutka - chřest Jarní pochoutka - chřest
Brambory zapečené s brynzou Brambory zapečené s brynzou
Chilli con carne Chilli con carne
Vepřové kotlety na pivě Vepřové kotlety na pivě

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz