Recept Irský "Colcannon"
babi Irská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup
Oprat zelí, nakrájet ho na tenké proužky, uvařit ho v osolené vodě, slít a nechat dobře okapat. Uvařit brambory ve slupce, oloupat je a rozmačkat, nebo propasírovat. Nakrájet šalotky na jemné plátky a nechat je pomalu vařit po 5min. ve smetaně. Potom pomalu vlít smatanu do brambor. Dovnitř lehce vmíchat zelí, ochutit vše solí a pepřem podle chuti a urovnat na mísu. Doprostřed uschovat předmět Vaší volby. Před podáváním utvořit uprostřed Colcannonu důlek a do něho vlít máslo. P.S.: Cokoliv kdo najde v Colcannonu o svátcích na Halloween, to ho čeká během příštího roku. Víme co znamená zásnubní prstýnek. Ale jaký symbolizm je v ostatních předmětech? Peníz znamená neomezenou moc, knoflík znamená další rok jinošství a náprstek znamená dalších 12 měsíců panenství.
Recept je z kategorií: Bezmasá jídla
- 13.01.03 vloženo
- 16277x zobrazeno
Počet porcí
- 4 porce
Ingredience
- 500g zeleného, nebo bílého zelí
- 500g brambor
- svazek zelených šalotek
- 180ml sladké smetany
- sůl a pepř podle chuti
- 1 zásnubní prstýnek, náprstek, peníz, nebo knoflík (zabalené do malého kousku pečícího papíru)
- 100g rozehřátého másla
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku7.11.15 15:15
Bez zelené cibulky, ale moc dobré.
Líbí se mi Uvaření se již líbí 3 labužníkůmDiskuse k receptu Irský "Colcannon"
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Irský "Colcannon"
Wydro, moc Ti dekuji za peknou fotku a jsem rada, zes na sebe prozradila, co mas v oblibe
babi, dik za ty linky . Uprimne az na ty brambory me nic vyrazne neuchvatilo. Ja jsem odvazana z arabskych a indickych, cinskych a japonskych . I kdyz vsude se da neco najit.
jandule, pekne jsem se nasmala…jenom kdyby to bylo tak jednoduche. Ja to vsak mam jiz za sebou a nyni jenom sklizim vysledky manzelova a meho vynalozeneho opravdovskeho usili a sklizen to je vic jak dobra
Wydro, ptas se kde jsem vzala recept. On to je jeden z nejznamejsich irskych receptu a nekolik jsem Ti jich nasla pro zajimavost. V Kanade zije vic jak 200 narodnosti a kazda si do sve nove vlasti donesla sve poklady. Take mame festivaly, kde mimo tance a hudby jidlo je zakladni atrakci a kde clovek muze ochutnat i mene zname pokrmy. Zajiste cestovani take pomuze, ale to Ty vis!
http://www.labuznik.com/recipe.php?…
http://www.labuznik.com/recipe.php?…
http://www.labuznik.com/recipe.php?…
http://www.labuznik.com/recipe.php?…
http://www.labuznik.com/recipe.php?…
http://www.labuznik.com/recipe.php?…
http://www.labuznik.com/recipe.php?…
2453 příspěvků 14.10.10 22:20
Zkuste si přečíst recept, je to tam napsané…
.....A takhle jednoduše můžeme naplánovat budoucnost svých dětí? Kdo by to řekl, že?
_____________________________
???
Moje vzdelani na tento komentar nestaci. Doporucila bys mi Jandule nejaky server pro mene chapave? Tady nemam evidentne co delat
A takhle jednoduše můžeme naplánovat budoucnost svých dětí? Kdo by to řekl, že?
Jen jsem odebrala a prilila trochu kokosove smetany - ver nebo ne, lahudka! Jen stych, vic netreba . No, kazdopadne mam obohaceny jidelnicek . Kdes to babi vystrachala !?
Nemam slov, mám plnou pusu
esme, ja se divila, kde se bere to dvojce (dnes je jich na me trochu moc)
Jak pisu, Irove jenom smetanu! Ja Ti posledni
dobou ani denne maso nemusim…
4812 příspěvků 14.10.10 01:40
Babi, ne jen chutnala ale dokonce vařila.
Jak komentuji v prvním komentáři. Je to moc dobré. Skoro jsem sem přidala další recept.
Musím se přiznat že mě ale kus masa k tomu náladu nezkazí. Jen si myslím že s kokosovým mlékem už to nebude Irský Colcannon.
ahoj Wydro, to jsem moc zvedava, jak Ti to bude chutnas s kokosovym mlekem. Irove pouziji smetanu, ale co ja vim, nedovedu si to predstavit bez smatany. No, uvidis a potom poreferuj…
esme, take dnes ne porad clovek musi mit maso a bezmasych pokrmu je habadej a chutnych take. Jedla jsi to nekdy? Mne to chutna.
Příspěvek upraven 13.10.10 v 23:47
A co česká „čína“ ?
To máš jedno, míchat kuchyně mě vždy
bavilo , hledám spíš inspirace . Udělám zítra, zkusím obě varianty.
Kokosové mléko používám často a jídlo dostane lahodný štych (jistě ne
každé!)
4812 příspěvků 13.10.10 23:17
Irsko - kokos? Nevím…
jdu do toho, šalotku povařím v kokosové smetaně , co říkáš?
4812 příspěvků 21.8.09 08:05
málem tu byl další dvoják.
Moc dobré. Přesto že se, jak píše babi, vaří a servíruje na Halloween, byl to kdysi jeden ze základních pokrmů v Irsku.
Pravda - v dnešní době to poslouží spíše jako příloha než samotný pokrm.