Recept Irský "Colcannon"

(Hodnoceno 1x) Irská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Irský

Postup

Oprat zelí, nakrájet ho na tenké proužky, uvařit ho v osolené vodě, slít a nechat dobře okapat. Uvařit brambory ve slupce, oloupat je a rozmačkat, nebo propasírovat. Nakrájet šalotky na jemné plátky a nechat je pomalu vařit po 5min. ve smetaně. Potom pomalu vlít smatanu do brambor. Dovnitř lehce vmíchat zelí, ochutit vše solí a pepřem podle chuti a urovnat na mísu. Doprostřed uschovat předmět Vaší volby. Před podáváním utvořit uprostřed Colcannonu důlek a do něho vlít máslo. P.S.: Cokoliv kdo najde v Colcannonu o svátcích na Halloween, to ho čeká během příštího roku. Víme co znamená zásnubní prstýnek. Ale jaký symbolizm je v ostatních předmětech? Peníz znamená neomezenou moc, knoflík znamená další rok jinošství a náprstek znamená dalších 12 měsíců panenství.

Recept je z kategorií: Bezmasá jídla

Nahlásit recept

  • 13.01.03 vloženo
  • 14080x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 500g zeleného, nebo bílého zelí
  • 500g brambor
  • svazek zelených šalotek
  • 180ml sladké smetany
  • sůl a pepř podle chuti
  • 1 zásnubní prstýnek, náprstek, peníz, nebo knoflík (zabalené do malého kousku pečícího papíru)
  • 100g rozehřátého másla

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

daduuja 07.11.15 15:15

Bez zelené cibulky, ale moc dobré.

Uvaření se již líbí 3 labužníkům
Odkaz na uvaření

wydra 14.10.10 11:38

Nemam slov, mám plnou pusu :-)

Diskuse k receptu Irský "Colcannon"

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
babi
6360 příspěvků 15.10.10 18:53

Wydro, moc Ti dekuji za peknou fotku a jsem rada, zes na sebe prozradila, co mas v oblibe :-D

wydra
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 15.10.10 02:46

babi, dik za ty linky . Uprimne az na ty brambory me nic vyrazne neuchvatilo. Ja jsem odvazana z arabskych a indickych, cinskych a japonskych . I kdyz vsude se da neco najit.

babi
6360 příspěvků 15.10.10 01:26

jandule, pekne jsem se nasmala…jenom kdyby to bylo tak jednoduche. Ja to vsak mam jiz za sebou a nyni jenom sklizim vysledky manzelova a meho vynalozeneho opravdovskeho usili a sklizen to je vic jak dobra :palec:

babi
6360 příspěvků 14.10.10 23:53

Wydro, ptas se kde jsem vzala recept. On to je jeden z nejznamejsich irskych receptu a nekolik jsem Ti jich nasla pro zajimavost. V Kanade zije vic jak 200 narodnosti a kazda si do sve nove vlasti donesla sve poklady. Take mame festivaly, kde mimo tance a hudby jidlo je zakladni atrakci a kde clovek muze ochutnat i mene zname pokrmy. Zajiste cestovani take pomuze, ale to Ty vis!
http://www.labuznik.com/recipe.php?…
http://www.labuznik.com/recipe.php?…
http://www.labuznik.com/recipe.php?…
http://www.labuznik.com/recipe.php?…
http://www.labuznik.com/recipe.php?…
http://www.labuznik.com/recipe.php?…
 http://www.labuznik.com/recipe.php?…

di
2451 příspěvků 14.10.10 22:20

Zkuste si přečíst recept, je to tam napsané…

wydra
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 14.10.10 13:41

.....A takhle jednoduše můžeme naplánovat budoucnost svých dětí? Kdo by to řekl, že? :lol:

_____________________________

???
Moje vzdelani na tento komentar nestaci. Doporucila bys mi Jandule nejaky server pro mene chapave? Tady nemam evidentne co delat :mrgreen:

Labužník jandule02
1089 příspěvků 14.10.10 13:09

A takhle jednoduše můžeme naplánovat budoucnost svých dětí? Kdo by to řekl, že? :lol:

wydra
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 14.10.10 11:42

Jen jsem odebrala a prilila trochu kokosove smetany - ver nebo ne, lahudka! Jen stych, vic netreba . No, kazdopadne mam obohaceny jidelnicek . Kdes to babi vystrachala !?

wydra
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 14.10.10 11:38

Nemam slov, mám plnou pusu :-)

babi
6360 příspěvků 14.10.10 02:14

esme, ja se divila, kde se bere to dvojce (dnes je jich na me trochu moc) :roll: Jak pisu, Irove jenom smetanu! Ja Ti posledni dobou ani denne maso nemusim…

esmeralda
4813 příspěvků 14.10.10 01:40

Babi, ne jen chutnala ale dokonce vařila.
Jak komentuji v prvním komentáři. Je to moc dobré. Skoro jsem sem přidala další recept.
Musím se přiznat že mě ale kus masa k tomu náladu nezkazí. Jen si myslím že s kokosovým mlékem už to nebude Irský Colcannon.

babi
6360 příspěvků 13.10.10 23:51

ahoj Wydro, to jsem moc zvedava, jak Ti to bude chutnas s kokosovym mlekem. Irove pouziji smetanu, ale co ja vim, nedovedu si to predstavit bez smatany. No, uvidis a potom poreferuj…

babi
6360 příspěvků 13.10.10 23:42

esme, take dnes ne porad clovek musi mit maso a bezmasych pokrmu je habadej a chutnych take. Jedla jsi to nekdy? Mne to chutna.

Příspěvek upraven 13.10.10 v 23:47

wydra
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 13.10.10 23:25

A co česká „čína“ ? :-) To máš jedno, míchat kuchyně mě vždy bavilo , hledám spíš inspirace . Udělám zítra, zkusím obě varianty. Kokosové mléko používám často a jídlo dostane lahodný štych (jistě ne každé!)

esmeralda
4813 příspěvků 13.10.10 23:17

Irsko - kokos? Nevím…

wydra
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 13.10.10 22:55

jdu do toho, šalotku povařím v kokosové smetaně , co říkáš?

esmeralda
4813 příspěvků 21.08.09 08:05
Re:Colcannon - Ooops,

málem tu byl další dvoják.

Moc dobré. Přesto že se, jak píše babi, vaří a servíruje na Halloween, byl to kdysi jeden ze základních pokrmů v Irsku.

Pravda - v dnešní době to poslouží spíše jako příloha než samotný pokrm.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Ořechový koláč Ořechový koláč
Květákové placičky s majoránkou Květákové placičky s...
Houbová smaženice Houbová smaženice
Krémová celerová polévka Krémová celerová polévka
Třeboňský tataráček z kapra Třeboňský tataráček z kapra

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz