Recept Irské zelí s uzeným masem

(Hodnoceno 1x) Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Irské zelí s uzeným masem

Postup

Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na malé kostky. Mrkev a brambory oloupeme, opereme a rozkrájíme na díly. Zelnou hlávku očistíme, odstraníme košťál a nakrájíme na širší proužky. Do většího hrnce vložíme nejprve kostky uzeného masa, přidáme rozkrájené brambory s mrkví a až naposled zelí. Vše zalijeme horkým masovým vývarem, podle chuti okořeníme a vaříme na mírném plameni asi 20 minut. Potom přilijeme pivo a dusíme dále dalších 25 minut. Nakonec vyjmeme hřebíčky a bobkové listy.

Podáváme bohatě posypané jemně sekanou zelenou petrželkou nebo pažitkou a s krajíčky tmavého chleba.

Zdroj : výstřižek z časopisu


Reklama

Nahlásit recept

  • 14.03.11 vloženo
  • 3191x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1,5 hod

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 750 g uzeného masa
  • 1 menší hlávka bílého zeli
  • 2 střední mrkve
  • 750 g brambor
  • ½ litru masového vývaru
  • 5 hřebíčků
  • 3 bobkové listy
  • ½ lžičky kmínu
  • sůl
  • 150 ml světlého piva
  • zelenou petrželku nebo pažitku

Doporučená příloha

  • tmavý chléb

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

danda 07.06.12 21:55

Kousek uzené krkovice, nové brambory a jarní zelí, skvělá kombinace, jen to irské pivo chybělo :-)

Uvaření se již líbí 5 labužníkům

Diskuse k receptu Irské zelí s uzeným masem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
Drobek 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 09.06.12 01:44
Ach Dando,

o eintopfu mi nemluv. Maminka byla úplně strašlivá kuchařka, i když péct uměla, jedna báseň. Ale sporák byl její třídní nepřítel. Pak byla na dovolené na Rujaně a tam se naučila eintopf, jídlo pro mne, v její úpravě naprosto nepoživatelné. :poblion:
Ale, ono je vlastně na světě hodně eitopfů, třeba takový guláš, jen tak namátkou. I tady je celá kategorie jídel z jednoho hrnce, jen tomu prosím vás neříkejte přede mnou eintopf. Je to překlad, já vím, ale aspoň nemám před očima rozvařené ovesné vločky mojí maminky. Odpusť mami, je to moc hluboko ve mně. Amen. :srdce:

 
danda 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 08.06.12 23:18

Drobku, mně to připomnělo německý eintopf, jídlo z jednoho hrnce, které se u nás vařilo od nepaměti, hlavně na jaře, když dorostla první karotka, kedlubny, křehké hlávkové zelí … a pak v pozdním podzimu, kdy je venku ohavně a tohle jídlo parádně zahřeje :)

 
Drobek 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 08.06.12 22:40
Ona je to vlastně česká varianta

irského jídla corned beef with cabbage,nakládaného hovězího se zelím, popis lze nalézt tady. :think:
Tím nechci hanět tenhle recept, ale taky nechci vkládat jako novinku něco strašně podobného. :mavam:
Ale jak tak koukám, ono už to tady je, a přímo třikrát, i když jen podobné.
Jeden je od Babi , druhý od Benta potřetí od Pepina jako zelí s uzeným masem .
Dál už hledat nebudu, stejně mi to chutná. :dance:

Příspěvek upraven 08.06.12 v 22:55

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy
Krkovička v lístkovém těstě (velikonoční pokrm) Krkovička v lístkovém těstě...
Francouzská česnečka vhodná k večeři Francouzská česnečka vhodná...
Pečené papriky s česnekem Pečené papriky s česnekem
Zapečené brambory s cuketou Zapečené brambory s cuketou

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz