Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Polda Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na malé kostky. Mrkev a brambory oloupeme, opereme a rozkrájíme na díly. Zelnou hlávku očistíme, odstraníme košťál a nakrájíme na širší proužky. Do většího hrnce vložíme nejprve kostky uzeného masa, přidáme rozkrájené brambory s mrkví a až naposled zelí. Vše zalijeme horkým masovým vývarem, podle chuti okořeníme a vaříme na mírném plameni asi 20 minut. Potom přilijeme pivo a dusíme dále dalších 25 minut. Nakonec vyjmeme hřebíčky a bobkové listy. Podáváme bohatě posypané jemně sekanou zelenou petrželkou nebo pažitkou a s krajíčky tmavého chleba. Zdroj : výstřižek z časopisu
tmavý chléb
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
7.6.12 21:55
Kousek uzené krkovice, nové brambory a jarní zelí, skvělá kombinace,
jen to irské pivo chybělo
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Irské zelí s uzeným masem
o eintopfu mi nemluv. Maminka byla úplně strašlivá kuchařka, i když péct uměla, jedna báseň. Ale sporák byl její třídní nepřítel. Pak byla na dovolené na Rujaně a tam se naučila eintopf, jídlo pro mne, v její úpravě naprosto nepoživatelné.

Ale, ono je vlastně na světě hodně eitopfů, třeba takový guláš, jen tak namátkou. I tady je celá kategorie jídel z jednoho hrnce, jen tomu prosím vás neříkejte přede mnou eintopf. Je to překlad, já vím, ale aspoň nemám před očima rozvařené ovesné vločky mojí maminky. Odpusť mami, je to moc hluboko ve mně. Amen.
Drobku, mně to připomnělo německý eintopf, jídlo z jednoho hrnce, které se u nás vařilo od nepaměti, hlavně na jaře, když dorostla první karotka, kedlubny, křehké hlávkové zelí … a pak v pozdním podzimu, kdy je venku ohavně a tohle jídlo parádně zahřeje
irského jídla corned beef with cabbage,nakládaného hovězího se zelím, popis lze nalézt tady.


Tím nechci hanět tenhle recept, ale taky nechci vkládat jako novinku něco strašně podobného.
Ale jak tak koukám, ono už to tady je, a přímo třikrát, i když jen podobné.
Jeden je od Babi , druhý od Benta potřetí od Pepina jako zelí s uzeným masem .
Dál už hledat nebudu, stejně mi to chutná.
Příspěvek upraven 08.06.12 v 22:55