Recept Iránská svatební rýže - Shirin Polo

babi Íránská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Iránská svatební rýže - Shirin Polo

Postup

Oloupat pomeranče a z kůry odškrábat bílou část. Nakrájet kůru na jemné tenké proužky a vližit je do kastrolku s vodou. Vařit je po 10min. slít je a znovu je vařit. Opakovat tak dlouho, až kůra ztratí svoji hořkost. Přidat 3 lžíce cukru a 4 lžíce vody ke kůře a vařit tak dlouho, až se voda zredukuje na polovinu. Dát stranou. Osmažit mrkev na 1 lžíci másla po 3 min. Přidat zbytek cukru a 4 lžíce vody a vařit tak dlouho, až se voda vypaří. Zamícht mrkev a polovinu oříšků do kůry a dát stranou. Slít namočenou rýži. Vařit ji v čerstvé osolené vodě po 5min., snížit teplotu a nachat mírně probublávat po 10min. Slít a propláchnout. Rozehřát 1 lžíci másla na pánvi a přidat 3 lžíce vody. Přidat trochu rýže a pomocí vidličky ji nadlehčit, na ni vložit část směsi mrkve. Pokračovat ve vrstvení, až je vše upotřebeno. Pomalu dusit asi po 10min. Nahoru nalít zbývající máslo a vše přikrýt čistou utěrkou. Nahoru položit pokličku a nechat vše zapařit po 30-45min. Podávat se zbytkem oříšků a šafránovou vodou.

Recept je z kategorií: Teplé sladké pokrmy

Nahlásit recept

  • 24.02.04 vloženo
  • 9777x zobrazeno

Počet porcí

  • 8 porcí

Ingredience

  • 3 pomeranče
  • 6 lžic cukru
  • 5-6 mrkví nakrájených na sirky/proužky (julienne)
  • 3 (45g)lžíce másla, rozpuštěného
  • 50g smíchaných posekaných oříšků pistaciových, mandlí a piniových
  • 680g basmatické rýže namočené ve slané vodě na 2 hodiny
  • 2-3 vlákna šafránu namočeného v 1 lžíci vařící vody
  • sůl podle chuti

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Iránská svatební rýže - Shirin Polo

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Iránská svatební rýže - Shirin Polo

jolana
5068 příspěvků 28.10.12 09:32

Dristal-berberis-zereshk..
http://www.labuznik.com/…s-dristalem/

Bento :palec:

Bento
794 příspěvků 28.10.12 08:29

Uz som myslel ze som robil to iste ale citam lepsie ja som robil Javaher Polow a hlavne jedna surovina co sa bezne nepouziva v europskej kuchyni Berberis, Dřišťál. :palec: dakedy pridam vyborne

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Grilovaná vepřová žebra

Nejlepší recepty

Gratinované brambory (DIA)* Gratinované brambory (DIA)*
Štika na smetaně Štika na smetaně
Krémová celerová polévka Krémová celerová polévka
Středomořské krůtí špízy (BBQ) Středomořské krůtí špízy (BBQ)
Rebarborový crumble Rebarborový crumble

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz