Recept Iránská svatební rýže - Shirin Polo

Íránská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Iránská svatební rýže - Shirin Polo

Postup

Oloupat pomeranče a z kůry odškrábat bílou část. Nakrájet kůru na jemné tenké proužky a vližit je do kastrolku s vodou. Vařit je po 10min. slít je a znovu je vařit. Opakovat tak dlouho, až kůra ztratí svoji hořkost. Přidat 3 lžíce cukru a 4 lžíce vody ke kůře a vařit tak dlouho, až se voda zredukuje na polovinu. Dát stranou. Osmažit mrkev na 1 lžíci másla po 3 min. Přidat zbytek cukru a 4 lžíce vody a vařit tak dlouho, až se voda vypaří. Zamícht mrkev a polovinu oříšků do kůry a dát stranou. Slít namočenou rýži. Vařit ji v čerstvé osolené vodě po 5min., snížit teplotu a nachat mírně probublávat po 10min. Slít a propláchnout. Rozehřát 1 lžíci másla na pánvi a přidat 3 lžíce vody. Přidat trochu rýže a pomocí vidličky ji nadlehčit, na ni vložit část směsi mrkve. Pokračovat ve vrstvení, až je vše upotřebeno. Pomalu dusit asi po 10min. Nahoru nalít zbývající máslo a vše přikrýt čistou utěrkou. Nahoru položit pokličku a nechat vše zapařit po 30-45min. Podávat se zbytkem oříšků a šafránovou vodou.

Recept je z kategorií: Teplé sladké pokrmy

Nahlásit recept

  • 24.02.04 vloženo
  • 9302x zobrazeno

Počet porcí

  • 8 porcí

Ingredience

  • 3 pomeranče
  • 6 lžic cukru
  • 5-6 mrkví nakrájených na sirky/proužky (julienne)
  • 3 (45g)lžíce másla, rozpuštěného
  • 50g smíchaných posekaných oříšků pistaciových, mandlí a piniových
  • 680g basmatické rýže namočené ve slané vodě na 2 hodiny
  • 2-3 vlákna šafránu namočeného v 1 lžíci vařící vody
  • sůl podle chuti

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Iránská svatební rýže - Shirin Polo

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
jolana
5066 příspěvků 28.10.12 09:32

Dristal-berberis-zereshk..
http://www.labuznik.com/…s-dristalem/

Bento :palec:

Bento
794 příspěvků 28.10.12 08:29

Uz som myslel ze som robil to iste ale citam lepsie ja som robil Javaher Polow a hlavne jedna surovina co sa bezne nepouziva v europskej kuchyni Berberis, Dřišťál. :palec: dakedy pridam vyborne

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Křehké kuřecí plátky v jogurtové marinádě Křehké kuřecí plátky v...
Tagliatelle s rukolou a sušenou šunkou Tagliatelle s rukolou a...
Gazpacho z cuket s vejcem - Gazpacho di zucchine e uovo Gazpacho z cuket s vejcem -...
Těstovinový salát s kuřecím masem Těstovinový salát s kuřecím...
Slané zapékané hrušky se slaninou a parmazánem Slané zapékané hrušky se...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz