Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
mucitel Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Tykev oloupeme, zbavíme větších jader, rozkrájíme na kousky a uvaříme ve vývaru do měkka. Měkkou tykev rozmixujeme. Do polévky přidáme citrónovou šťávu, máslo a ochutíme ji cayenským pepřem. V případě potřeby polévku přisolíme. Podáváme se slanými zákusky. Jednoduché, zdravé, chutné :-) Zdroj: Soňa Štěpánková: 100 a 1 domácích polévek
Recept je z kategorií: Zeleninové polévky
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
29.7.18 12:47
Navíc polévka k servírování doplněna smetanovým jogurtem, natí koriandru, jemně sekanou chilli papričkou (žlutá a červená) a několika kapkami oleje.
Vývar jsem měla jemně solený a tak jsem už další sůl nepřidávala. Vařila jsem z mladé tykve, příprava zabrala jen polovinu uváděného času. Semena jsem odstranila všechna a oloupala slupku. Očištěnou tykev jsem nekrájela, nýbrž nastrouhala na hrubém struhadle.
Podávala jsem v misce vyrobené z vydlabané
tykve. Je to sice trochu práce navíc; opticky nevýrazný pokrm tak přece jen
získá na vzhledu
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Irácká polévka z tykve