Recept Insalata Toscana - bramborový salát

Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Insalata Toscana - bramborový salát

Úvod

Jednoduchy chutny dedinsky recept, bez davok, ktory sa meni podla sezony ale… ktory bude analyzovany na Labe rozobraty do kazdej ingrediencie.
Komu sa paci, nech si opise, lebo tu uz v pondelok asi nebude - pravdepodobne je tu duplikat alebo nie je „dost“ taliansky.

Postup

1-Do makka uvarene hovadzie maso nakrajame na kocky cca 2 cm a vyvar odlozime na ine pouzitie.

2-Zemiaky ocistime (najlepsie su mlade) nakrajame na kocky a dame varit do osolenej vody a pridame 3-4 listky cerstvej salvie.

3-V malej miske si spravime dresing z dobreho olivoveho oleja, vinneho octu, soli, korenia a susenych chilli fliackov.

4-Do vacsej misky dame uvarene maso, zemiaky, nakrajanu cervenu cibulu, osupane nakrajane zrele paradajky a nakrajanu cerstvu petrzlenovu vnat. Pridame dresing a riadne premiesame.

Dobru chut… vyborna vecera.

Recept je z kategorií: Bramborová jídla Hovězí maso Saláty


Reklama

Nahlásit recept

  • 20.03.11 vloženo
  • 3832x zobrazeno

Čas přípravy

  • 2 hod + 15 min

Ingredience

  • 500 g hovadzie mäso uvarene vo vyvare s cervenym vinom a zeleninou, mrkva, cibula, celer vnat, bobkovy list
  • 6 zemiaky
  • 1 cibuľa červená
  • za hrst cerstva petržlenová vňať
  • 3 paradajky osupane z koze a nakrajane
  • 1 lyzica ocot vínny červený
  • soľ
  • 3 lyzice olivovy olej - dobry
  • 1 chilli papričky sušené fliacky peperoncino
  • korenie čierne mleté
  • salvia cerstva par listkov

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Insalata Toscana - bramborový salát

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
Bento
794 příspěvků 21.03.11 07:54

Babi, diki ja som sa „stoural“ a daval som rozlicne kombinacie na podobne recepty, ale naozaj mi nic nevyskocilo ohladom tohto salatu a je naozaj dobry. :palec:

 
babi
6360 příspěvků 21.03.11 00:51

Bento, dalsi nadherna fotka. Recept je take moc pekny a zajiste ho vyzkousim…doufam, ze ho zde najdu!

 
iva  20.03.11 23:17

Glamo, kdyby náhodou došlo na nejhorší, už mám uloženo v PC na pevném disku :mrgreen:

A jen podotknu, že mi úvahy nad autenticitou italských receptů navozují myšlenku, proč severní oblasti Itálie neoslavují 150. výročí sjednocení, proč v Dolomitech narazíte spíše na němčinu a německé nápisy… Jestli ono to nebude tím, že před 150 lety to byli naši krajané, jinak by můj pradědeček těžko mohl absolvovat „základní vojenskou službu“ v Trentu. A je mi jasné, že tam by do polévky Straciatella určitě zavařili krupici a špagety Carbonara se hemží slaninkou. 8-)

 
glama  20.03.11 11:48

Bento, nic nemaž!
Mně se líbí, dávám si do oblíbených a využiji nejspíš až mi zbyde kousek vařeného hovězího..
:mrgreen:

 
Bento
794 příspěvků 20.03.11 11:39

Nezlaknite sa tych 2 hodin (lacne predne) :oops: ale ked mate uvarene hovadzie (aj v kuchte), tak len 15 minut.
Ziadna majoneza vyborne… :palec:

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Koláč a la piňa colada


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Smažená cibulová kolečka Smažená cibulová kolečka
Křehké kuřecí plátky v jogurtové marinádě Křehké kuřecí plátky v...
Kynuté lívance podle mojí babičky Kynuté lívance podle mojí...
Ořechový koláč Ořechový koláč
Vepřové s vejci a brambory Vepřové s vejci a brambory

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz