Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Bento Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Tu znova dostanu cesko - slovenske zauzivane chute poriadne do tela ( poliaci sa budu tesit )...Sicilska Insala D" Arancia je salat v pravom slova zmysle v ktorom sa pouziva vinny ocot, sol a korenie.V tejto nasej verzii som vynechal ancovicky aj ked v jednom miestnom recepte su. Na to su recepty aby sa pomenili. 1-Povodny recept je len z cervenych - krvavych pomarancov. Robil som to viac dekorativnejsie aj z oranzovych. Pomarance som osupal nakrajal na tenke platky . Cervenu cibulu som nakrajal na tenke platky a kratko povaril aby zmekla a dal do ladovej vody. 2-Poukladal na tanier ozdobil kaparami a na drobno nakrajanym petrzlenom oprazenymi piniovymi orieskami.Polial dressingom z vineho octu a dal schladit na pol hodinu do ladnicky. 3-PS:Je vela alternativ tohto receptu , toto je nasa, ale podstata kombinacii chuti sladkej kyslej slanej a pikantnej ostava.
Recept je z kategorií: Saláty
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Insalata D'arancia
Jo, paráda … přemýšlím jesltli lze jeden obyč. pomeranč přibarvit
Babi, presne tak ,ja obdivujem ako hlavne v japonsku kde vizualna stranka je jedna z najdolezitejsich a tak "nechtiac " to vplyva na mna aj pri jednoduchych receptoch ako tento.
No co, aj z najednoduchsich lacnych sa da pripravit prezentaciou krasne -exclusivne jedlo.
Ked stihnem pridam takto prezentovany bocik s kapustou vhodny aj do 1* cenovej kde sa take jedla neserviruju.
Mozno ze je to podnet na diskusiu..
Bento, vzal jsi salat v asijskym pojetim, je to pastva pro oci tak jako zarucene pro chutove bunky. Myslim si, ze take zimni mesice mohou byt zpestreny barevnou skalou zarivych barev pripominajicich letni dny.
svato, jenom namatkou mi jakekoliv citrusove ovoce pripomene kiwi, granatova jablicka, ruzne redkve, mrkev, avokado, ruzne orechy, bazalku, matu, kardamom, na hrubo drceny cerny pepr, balsamic ocet, malinovy ocet…dobry zaklad pro more kombinaci. Citrusove ovoce posypane hnedym cukrem a zkaramelizovane pod grilem v troube s pikantni zalivkou je take pochoutka…
1437 příspěvků 19.10.10 23:13
Di, ten melónový šalát je výborný, ja ho mám z Olivové kuchařky, len sa tam nespomína marinovanie cibule v limetovej šťave.
Podobný pomarančový šalát robievam podľa Dr.Oetkera aj s feniklom okrem cibule, s pistáciami namiesto pínií, bez kapár a s feniklovou vňaťou, nie petržlenovou. Celkom by ma zaujímalo, aké sú ďalšie varianty.
2452 příspěvků 19.10.10 18:27
Už jsem to našla, tady: http://www.nigella.com/…ve-salad-205
2452 příspěvků 19.10.10 18:18
To vypadá zajímavě a nemuselo by to být špatné. Onehdy jsem četla podobnou divočinu, pro změnu z červeného melounu, červené cibule, sýru feta a čehosi dalšího. Ta cibule se tam jaksi zvláštním způsobem marinovala, snad jsem si to i napsala, bohužel papírek se ztratil a na zdroj si nejsem schopná vzpomenout.