Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
babi Indonézská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Oloupat krevetky, ale nechat jim ocásky. Odstranit ¨žilku¨. Rozehřát olej na velké pánvi, nebo Wok kotlíku a za stálého míchání přidat cibuli, česnek, zázvor a citronelovou trávu. Míchat do té doby, než je cibule změklá. Přidat rozdrcená rajčata i s tekutinou, sambal, limetku, cukr a papriku i čili papričku. Přivéct do varu, snížit teplotu a míchat do zhoustnutí. Přidat krevetky a vše míchat, až krevetky změní barvu. Podávat s napařenou bílou rýží, nebo Lasi Lamak (kokosovou rýží) a vše ozdobit zelenou šalotkou a lístky máty. P.S. Jest-li že v Jiho-východní Asii slovo sambal představuje ochucení, omáčky, přílohy obsahující chili, tak v Indonézii sambal může být také hlavní chod, jako je tento. TIP: Je dobré mít všechnu ingredience předem nachystané. Jestli chcete opravdu hořící pokrm, tak přidejte víc jak 1 lžíci sambal oelek, což je slaná pasta z chili papriček a octa.
Recept je z kategorií: Mořští živočichové
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Indonéský Udang Sambal