Recept Indické rizoto

Indická kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Nejdříve si udusíme rýži klasickým způsobem. Mezitím si vepřovou kýtu nakrájíme na nudličky a naložíme. A to tak že maso osolíme, opepříme, přidáme třený česnek a kmín, zásada u tohoto rizota je dost čeneku a dost kmínu není třeba se bát, ale zase to nepřehnat. Každý si ochutí dle své chuti, já dávám česneku a kmínu poměrně dost. Dále si namočíme rozinky do vody, žampiony a oříšky můžeme orestovat v tuku, ale není to nutností. Potom si vezmeme pánev s trochou oleje, rozpálíme a z prudka opečeme maso, které potom vyndáme na stranu, teď na pánev přidáme kari a kratince orestujeme. V tomto momentě přidáme rýži, maso, orestované žampiony a oříšky, vše na ohni promícháme a nakonec přidáme zcezené rozinky, ještě krátce orestujeme a podáváme. Je to směs zajímavých chutí a stojí za to rizoto podle Indů vyzkoušet.

Recept je z kategorií: Vepřové maso

Nahlásit recept

  • 08.07.04 vloženo
  • 11550x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • Vepřová kýta 600g
  • Rýže 300g
  • Rozinky 100g
  • Žampiony celé sterilované 250g
  • Lískové oříšky celé 100g
  • sůl, pepř, česnek, kmín, kari, olej

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Indické rizoto

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Houbová smaženice Houbová smaženice
Hovězí pečeně na jalovci a pivu Hovězí pečeně na jalovci a...
Tagliatelle s rukolou a sušenou šunkou Tagliatelle s rukolou a...
Holandský řízek z vepřového bůčku Holandský řízek z vepřového...
Brambory zapečené s brynzou Brambory zapečené s brynzou

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz