Recept Indické "Murgh makhani"

babi Indická kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Rozehřát máslo na pánvi, osmažit za stálého míchání cibuli, česnek a koření, až cibule změkne. Přidat ocet, rozmixovaná rajčata, vývar a pastu. Přivéct na prudkém ohni do varu, snížit teplotu a dusit nepřikryté po 10min. Sem tam zamíchat. Přidat kuře, smatanu a jogurt. Přivéct na prudkém ohni do varu, snížit teplotu a dusit nepřikryté po asi 10-15min., až je kuře hotové. Sem tam zamíchat. ° Garam masala je směs koření původně ze severní Indie. Obsahuje fenykl, hřebíček, kardamom, skořici, koriandr a šabrej kmínovitý (cuminum cyminum) v různém množsví. Koření je upraženo a na jemno pomleto. P.S.: Kuře je v Indii považováno za pochoutku. (Indové se však moc s kuřetem nebabrají a rozsekají ho celé i s kostima; jídlo je potom plné střepin kostí). Pro tento pokrm se běžně používá zbytků kuřete připraveného v peci jménem Tandůri. Jako příloha se tradičně podává napařovaná basmatická rýže, teplý Nán chleba a okurkové Raita.

Recept je z kategorií: Stehna

Nahlásit recept

  • 04.09.02 vloženo
  • 7873x zobrazeno

Čas přípravy

  • 35min

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 80g másla
  • 150g cibule, na jemno pokrájené
  • 3 česneky, utřené
  • 3 lžičky sladké papriky
  • 2 lžičky Garam masala °
  • 2 lžičky umletého koriandru
  • 1/2 lžičky chilli koření
  • 1 celá skořice
  • 2 lžíce bílého octa
  • 425g konzerva rajčat, rozmixovaných
  • 180ml kuřecího vývaru z kostky
  • 1 lžíce rajčatové pasty
  • 750g kuřecích stehýnek (vrchní část nohy), rozčtvrcených, nebo na větší kousky nakrájeného masa z prsíček
  • 250ml sladké smetany
  • 140g neochuceného jogurtu

Doporučená příloha

  • Bílá rýže a ¨Raita¨z Labužníka.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Indické "Murgh makhani"

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Indické "Murgh makhani"

jolana
5068 příspěvků 12.10.12 21:55

Tak tu je ten recept..myslim ze chyba len fenugreek/piskavica cerstva alebo susena listy..jedlo sa „vynaslo“ dakym kucharom v Delhi v prvej pol.19 storocia a podavalo sa na cisarskom dvore v poslednej etape indickeho cisarstva Mughal ktori povodom boli mongoli=mughali ich volali indovia a pakistanci//anglicky mogul..dobru chut :)

babi
6360 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Indické ¨Murgh makhani¨(R).

Julo, potěšils mě zájmem o tento recept. Jak jsem koupila v Indii, tak prodávám v ČR ;o). Zajisté je možné přidat více cibule a o chili papričkách ani nemluvím. Pro indické jazýčky, čím pálivější, tím líp … asi mně to někdo upravil na severoamerickou chuť …

Měj se pěkně!

Jula
1 příspěvek 25.1.09 03:43
Re: Indické ¨Murgh makhani¨(R).

Uz jsem ho delal nekolikrat a chce to vic cibule a asi 5-8 chilli cerstve na drobno a potom to je ono. Dik babi.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Banány po amsterodamsku

Nejlepší recepty

Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka
Vatovec (pýchavka obrovská) v trojobalu Vatovec (pýchavka obrovská)...
Tatranské kuře Tatranské kuře
Králík pečený na česneku Králík pečený na česneku
Kuře na medu Kuře na medu

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz