Recept Indické "Murgh makhani"

Indická kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Rozehřát máslo na pánvi, osmažit za stálého míchání cibuli, česnek a koření, až cibule změkne. Přidat ocet, rozmixovaná rajčata, vývar a pastu. Přivéct na prudkém ohni do varu, snížit teplotu a dusit nepřikryté po 10min. Sem tam zamíchat. Přidat kuře, smatanu a jogurt. Přivéct na prudkém ohni do varu, snížit teplotu a dusit nepřikryté po asi 10-15min., až je kuře hotové. Sem tam zamíchat. ° Garam masala je směs koření původně ze severní Indie. Obsahuje fenykl, hřebíček, kardamom, skořici, koriandr a šabrej kmínovitý (cuminum cyminum) v různém množsví. Koření je upraženo a na jemno pomleto. P.S.: Kuře je v Indii považováno za pochoutku. (Indové se však moc s kuřetem nebabrají a rozsekají ho celé i s kostima; jídlo je potom plné střepin kostí). Pro tento pokrm se běžně používá zbytků kuřete připraveného v peci jménem Tandůri. Jako příloha se tradičně podává napařovaná basmatická rýže, teplý Nán chleba a okurkové Raita.

Recept je z kategorií: Stehna

Nahlásit recept

  • 04.09.02 vloženo
  • 7521x zobrazeno

Čas přípravy

  • 35min

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 80g másla
  • 150g cibule, na jemno pokrájené
  • 3 česneky, utřené
  • 3 lžičky sladké papriky
  • 2 lžičky Garam masala °
  • 2 lžičky umletého koriandru
  • 1/2 lžičky chilli koření
  • 1 celá skořice
  • 2 lžíce bílého octa
  • 425g konzerva rajčat, rozmixovaných
  • 180ml kuřecího vývaru z kostky
  • 1 lžíce rajčatové pasty
  • 750g kuřecích stehýnek (vrchní část nohy), rozčtvrcených, nebo na větší kousky nakrájeného masa z prsíček
  • 250ml sladké smetany
  • 140g neochuceného jogurtu

Doporučená příloha

  • Bílá rýže a ¨Raita¨z Labužníka.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Indické "Murgh makhani"

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Indické "Murgh makhani"

jolana
5066 příspěvků 12.10.12 21:55

Tak tu je ten recept..myslim ze chyba len fenugreek/piskavica cerstva alebo susena listy..jedlo sa „vynaslo“ dakym kucharom v Delhi v prvej pol.19 storocia a podavalo sa na cisarskom dvore v poslednej etape indickeho cisarstva Mughal ktori povodom boli mongoli=mughali ich volali indovia a pakistanci//anglicky mogul..dobru chut :)

babi
6360 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Indické ¨Murgh makhani¨(R).

Julo, potěšils mě zájmem o tento recept. Jak jsem koupila v Indii, tak prodávám v ČR ;o). Zajisté je možné přidat více cibule a o chili papričkách ani nemluvím. Pro indické jazýčky, čím pálivější, tím líp … asi mně to někdo upravil na severoamerickou chuť …

Měj se pěkně!

Jula
1 příspěvek 25.1.09 03:43
Re: Indické ¨Murgh makhani¨(R).

Uz jsem ho delal nekolikrat a chce to vic cibule a asi 5-8 chilli cerstve na drobno a potom to je ono. Dik babi.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Šamorínský rožeň Šamorínský rožeň
Novoroční čočka s houbami Novoroční čočka s houbami
Krémová celerová polévka Krémová celerová polévka
Zelí s jablečným cidrem Zelí s jablečným cidrem
Pomerančové rizoto nasladko Pomerančové rizoto nasladko

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz