Recept Indické kuřecí karí Hyderabad

Indická kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Indické kuřecí karí Hyderabad

Úvod

Pokud máte chuť si udělat doma pořádnou Indii, pak tohle je ten správný recept na to nefalšované indické karí.

Postup

Nakrájejte kuřecí maso na velké kostky. Neodstraňujte tuk, pamatujte, že tuk udrží maso vláčné. V pánvi osmahněte bílá sezamová semínka a burské oříšky. Rozemelte je na pastu. Smíchejte s trochou mléka, aby se pasta zahustila. Pastou zahustíme a pospojujeme omáčku. Trik je v tom usmažit cibuli správně. Osmahněte ji v oleji se solí (sůl pomůže předejít spálení cibule) až zkaramelizuje a zbarví se dozlatova asi 5 minut. Poté cibuli odstavte. Smíchejte zázvor, česnek, drcené chilli, špetku soli, kurkumu, arašídovou pastu, jogurt, garam masala a kmín. Kyselost jogurtu pomůže změkčit kuře. Smíchejte dohromady a přidejte usmaženou cibuli. Přidejte kuřecí kousky a marinujte po dobu 10 minut (ne déle - je to mocné koření a kyselost by vytáhla příliš mnoho vlhkosti z kuřete). Následně použijeme hrnec s tlustým dnem. Dejte kuře a marinádu do hrnce a pak posaďte velkou nerezovou mísu na vrchol hrnce tak, aby utěsňovala okraje. Teplo vytvoří podtlak a bude držet mísu na místě a takto se pokrm podusí podobně jako v tlakovém hrnci. Do mísy navrchu nalijte 1/4 hrnku vody (maximálně). Směste nechte vařit na středním plameni 30 - 40 minut. Když se voda z misky komplet odpaří je chilli uvařeno. Jelikožse vaří ve vlastní šťávě, je kuře perfektně křehké jako by bylo klasicky dušené ovšem se všemi těmi výsostnými chutěmi. Před servírováním již dochuťte pouze citronovou šťávou. **Zdroj:** "http://www.sbs.com.au/food/recipe/40/Indian_style_Hyderabadi_chicken":http://www.sbs.com.au/food/recipe/40/Indian_style_Hyderabadi_chicken zde naleznete video průvodce receptem, pokud jste něco z textu nepochopili, i když neumíte anglicky, obrazem dostanete zbytek informací. **Poznámka:** k překladu jsem vzhledem k své lenosti použil nové překládátko a byla to radost, během deseti minut byl receptu upraven. Určitě si ho to taky vyzkoušejte ;) "http://muj.labuznik.com/public/prekladejte.php":http://muj.labuznik.com/public/prekladejte.php

Recept je z kategorií: Kuřecí maso

Nahlásit recept

  • 03.01.10 vloženo
  • 11571x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 kg kuřecích filetů z vrchní části stehen
  • lžíce bílého sezamu
  • 50g arašídů
  • 1 cibule nakrájené na kolečka
  • 4 pol. lžíce oleje
  • 2 špetky soli
  • 1 polévková lžíce zázvoru
  • 1 pol. lžíce drceného česneku
  • 1 ½ lžíce drcených zelených chilli papriček
  • špetka kurkumy
  • 1 polévková lžíce sušeného chilli
  • sůl
  • 1 ½ šálku jogurtu
  • 1 lžička garam masala
  • ¼ lžičky černého kmínu
  • 1 pol. lžíce citronové šťáva

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Indické kuřecí karí Hyderabad

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Pečený bůček s blumami

Nejlepší recepty

Bramboráky s bylinkovým krémem Bramboráky s bylinkovým krémem
Cibulačka Cibulačka
Ledový salát s kuřecími prsíčky Ledový salát s kuřecími...
Guláš z hlívy ústřičné Guláš z hlívy ústřičné
Krkovička v lístkovém těstě (velikonoční pokrm) Krkovička v lístkovém těstě...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz