Recept Indiánsky vitamínový nápoj

(Hodnoceno 1x) Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Indiánsky vitamínový nápoj

Postup

Ihličie sa na 2 minúty vloží do horúcej vody, čím sa očistí od nežiadúcich látok. Ihličie vyberieme, posekáme, zalejeme prevarenou a schladenou vodou a lúhujeme 2 až 3 hodiny. Vodu scedíme a osladíme medom.

Recept je z kategorií: Léčivé recepty

Nahlásit recept

  • 12.04.04 vloženo
  • 14894x zobrazeno

Ingredience

  • 100 g ihličia z mladých výhonkov
  • 0,5 l vody
  • med.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Lyduska 21.6.13 20:58

Výborné. Osviežujúce. Chutí s medom i bez medu. Na obrázku je nápoj pred pridaním medu. (Pripravené z mladých vetvičiek smreku.)

Uvaření se již líbí 5 labužníkům

Diskuse k receptu Indiánsky vitamínový nápoj

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Indiánsky vitamínový nápoj

hippolyta
394 příspěvků 24.6.13 22:20

Jaký recept, taková rozprava.

jolana
5068 příspěvků 24.6.13 21:02

:mrgreen:… si si to stedro vykoumal dedku.. ti zostanu na ocot :mrgreen: a tri! :mrgreen:.. ved to budes mat este horsie ako zapalenu patu.. aj obe.. a pridaj este jednu nohu ku tej zrzavej!.. :mrgreen:..panecku, to sa mame aj na Lab. na co tesit.. :mrgreen:

casino
4492 příspěvků 24.6.13 18:36
Koukám, že je to tu samá jedubába, hihi...

:mrgreen:
MAKRONKY a jalovičky?
MAKRONKY jsou tu občas za telata, ale protože evidentně mají ahnung o andělíčkářských metodách a dokonce použití tísňového tisového odvaru i praktikují (jak se vyjadřují níže), tak i podle toho jsou to už mladé kravky a dávat ke kravám i jalovičky? :nevim:
No, řekněte kdo by to dělal, že? Rád bych viděl takového vola… :mavam: :mrgreen:

svato
1423 příspěvků 24.6.13 17:15

Vzhľadom na to, že som 10 rokov robila toxikológiu, zatiaľ sa snažím vystačiť si s inými bobuľami.

Příspěvek upraven 24.06.13 v 17:17

jolana
5068 příspěvků 24.6.13 14:37

Hehehe..casino, tie tvoje makronky nemaju na co cumiet a ratat len fotky na Lab.?! 8o :mrgreen:…za chvilu vyjdes na ulicu a budes spievat ako v tej nasej ludovej: jedna stara baba, jedna stara baba vysla na ulicu, kto jej dceru vezme, kto jej dceru vezme da mu jalovicu..akurat ty musis mat jalovice tri :mrgreen:

Lyduska
371 příspěvků 24.6.13 11:52

NESNAŽTE SE TEXTY PSÁT TAK, ABY TO BYLO ZAJÍMAVÉ PRO VAŠE NEJBLIŽŠÍ ČI PŘÁTELE. PIŠTE TAK, ABY TO BYLO ZAJÍMAVÉ PRO VÁS.(Sergej Lukjaněnko)“

casino
4492 příspěvků 24.6.13 11:19
Přišly MAKRONKY a tvářily se jak bazilišci:

„Neřekste že na labu je sótěž!!!“
Jaká?
„Voto gdo má vic fotek!!!“
Nevím o tom.
„Fčíl sme si dělaly chlebové řizek a je tam třináct fotek!!!“
Asi fotorecept?
„Jaké fotorecept? Jaké? Si baba myslí že sme blbé nebo co a nevime jak se šprdlá véco jak v ňom omočit chleba a jak ho osmažit! To je jak dyby tu byla sótěž o to gdo sem narve vic obrázků!“
Třeba si myslí, že jste blbé…
„No dobře a co tady u teho čaja! Devjet stejnéch fotek s jehličím! Buť je pako nebo neumí editovat?“
Třeba si myslí, že jste blbé…
„Možná jo a vy ste jak ona!!! Baby dem si uvařit ten tisové čaj ať se z teho neokotíme…“ ;) 8o :nevim: :P :mrgreen:

birkana
1687 příspěvků 24.6.13 07:58

Pokud já vím, jediná nejedovatá část tisu červeného (Taxus baccata) je pouze obal plodu a „dužina“. Semena obsažená uvnitř jsou též prudce jedovatá :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:.

Můžete to zkusit, ale nedoporučuju - rozkousnout červený obal a neporušená semena vyplivnout :think:. Pro vaši informaci, jed působí rychle (většinou do hodiny), zpomalí srdce až jej nakonec zastaví :andel:.

svato
1423 příspěvků 23.6.13 21:25

Pokiaľ si dobre spomínam, tie bobule sú jediná nejedovatá časť tisu

birkana
1687 příspěvků 22.6.13 17:05

Ano, mé předrahé @casino, tis se řadí mezi jehličnany. Ano, je zde nebezpečí, že „neználek“ jej požije :andel:

Pokud budeš ale skautík a budeš rvát větvičky v lese, na tis narazíš zřídka, ba v našich kulturních lesích nikdy 8o Tis se vyskytuje zhusta v lázeňských parcích a tam si ingredienci pro výrobu vitamínového nápoje trhati snad nikdo nebude. I když… :think: :think: :think:

Plody tisu - bobule - to je jiná. Lákají nezralá dítka k požití záříc svou červenou barvou. To ti snad už nehrozí :jazyk:

casino
4492 příspěvků 22.6.13 16:44
Tak dumám...

… je tis jehličnan, není tis jehličnan… :think: :mrgreen: :nevim:

Zuzka1973
2361 příspěvků 22.6.13 12:41

Dědda to měl ještě vymakanější… ten si ty spařené výhony dával na určitou dobu do starorežné ;) :D
Ale tohle znám, když se poctivě nechají odležet v té horké vodě, pak nechat louhovat dle receptu, tak s medem a kapkou citronu to není vychlazené vůbec špatné…

birkana
1687 příspěvků 22.6.13 12:15

Jako puberťáci jsme něco takového dělali na skautském táboře. Výhonky byly ze smrku. Nápoj byl bez medu a bez cukru. Mě nezaujal. Dnes se nad tím zamýšlím - možná ten med otupí „pryskyřičnou“ chuť jehličí a možná zkusit jedli, borovici nebo směs? Věřím však, že vitamíny a různé stopové látky lidskému tělu prospěšné obsahuje :idea:

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...
Hermelín ve víně Hermelín ve víně
Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...
Těstoviny s lososem v krému Těstoviny s lososem v krému
Těstovinový salát s houbami a polníčkem Těstovinový salát s houbami...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz