Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Bento Turecká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
No naozaj sa tak vola tento stary turecky recept: „Imam, ktory omdlel“, vela pribehov je preco… Jeden je, ze to bolo take dobre, ale druhy je ako Turecke prislovie: „Imam evinden ash, olu gozunden yash cikmaz“ (Ziadne dobre jedlo neodide z imamoveho domu tak isto ako mrtvy uz neplace". Asi bol lakomy. Inac je to naozaj vyborne…
1-Baklazany nakrajame na polky, dopichame vydlickou, poolejujeme a dame na cca 10 minut pect do horucej truby. Vyberieme, dame trochu vychladnut a lyzicou vyskrabeme duzinu. Odlozime a tak aby sme nechali korytka a neposkodili kozu a ostalo trochu duziny. 2-Na rozpaleny olej na panvici dame oprazit na drobno nakrajanu cibulu, po par minutach pridame cesnak. Na male kocky nakrajane zrele paradajky (tradicne sa supu), hrozienka, oregano, petrzlenovu vnat. 3-Pripravime si nalev z citronovej stavy, paradajkovej stavy, cukru a soli, ktorym zalejeme naplnene baklazany a dame naspat do truby piect na cca 20 minut zakryte a este zapiect na odokryte 10 minut. Tradicne sa serviruje ako letne predjedlo chladene.
Recept je z kategorií: Zeleninové saláty
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
7.8.20 13:43
Tento recept není na Imam bayildi, je to recept na Karniyarik (plněný
baklažán).
Imam bayildi je zeleninové jídlo se spoustou olivového oleje, z něhož imam
omdlel.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Imam Bayildi - Imam omdlel
Takovy „lilek folklor“ , uzasne! Jedla jsem v Turecku , jen talir byl jiny
Asi bude dnes k obedu, lilky mam ! Bento vi,
kdy recept pridat 
Dakujem za komentare, naozaj je to velmi jednoduche a vyborne.
Babi tanier to bola nahoda ked som kupoval tu staru taliansku knizku „The silver spoon“.
Bento, recept je vabivy, ale mimo misu…ten talir je prekrasny
v sobotu vyzkousim
jezis jak ja se na ni tesim 
521 příspěvků 5.4.11 20:42
Yummy!
bude se varit 
Já tohle hned linkla dcerce a prý omdlela, jen to přečetla…blahem
Ňam, přesně recept podle mé chutě.
A taky konečně něco od tebe, kde rozumím
všem ingrediencím

5068 příspěvků 5.4.11 16:08
Bento, ze si pripomenul take fajnove jedlo..zajtra pripravim a to vydlabane vratit..
..ten tanier a na tom servirovane–
uchvatne
..imam, no on bol sporovlivy a
mlsny…:-) tak za malo toho bolo kopa a chutneee ze az z toho omdlel..ono ti
duchovni na celom svete su vsetci na jedno kopyto 
tych specialit s rozpravou ako sa stali
a vyrobili je v oblasti naozaj hodne..:)
Turci pripravuju baklazany na tisic a jedna sposob..proste daco uzasne..v tomto nemaju na svete konkurenciu…a este ma napadlo, maju jeden druh kobbeh, kde sa maso musi v hmozdiari tlct rucne a to bol tiez jden vituz co mal kopu manzeliek, tak ich takto zamestnaval aby nemali cas sa hadat..no a je z toho specialita
Tu prikladam tu story:
http://en.wikipedia.org/…4%B1ld%C4%B1