Recept Imam Bayildi - Imam omdlel Veg

Turecká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Imam Bayildi - Imam omdlel

Úvod

No naozaj sa tak vola tento stary turecky recept: „Imam, ktory omdlel“, vela pribehov je preco… Jeden je, ze to bolo take dobre, ale druhy je ako Turecke prislovie: „Imam evinden ash, olu gozunden yash cikmaz“ (Ziadne dobre jedlo neodide z imamoveho domu tak isto ako mrtvy uz neplace". Asi bol lakomy. Inac je to naozaj vyborne…

Postup

1-Baklazany nakrajame na polky, dopichame vydlickou, poolejujeme a dame na cca 10 minut pect do horucej truby. Vyberieme, dame trochu vychladnut a lyzicou vyskrabeme duzinu. Odlozime a tak aby sme nechali korytka a neposkodili kozu a ostalo trochu duziny. 2-Na rozpaleny olej na panvici dame oprazit na drobno nakrajanu cibulu, po par minutach pridame cesnak. Na male kocky nakrajane zrele paradajky (tradicne sa supu), hrozienka, oregano, petrzlenovu vnat. 3-Pripravime si nalev z citronovej stavy, paradajkovej stavy, cukru a soli, ktorym zalejeme naplnene baklazany a dame naspat do truby piect na cca 20 minut zakryte a este zapiect na odokryte 10 minut. Tradicne sa serviruje ako letne predjedlo chladene.

Recept je z kategorií: Zeleninové saláty

Nahlásit recept

  • 05.04.11 vloženo
  • 17508x zobrazeno

Čas přípravy

  • 50 min

Ingredience

  • 1kg baklazan
  • 400 g paradajky
  • 2 lyzice petržlenová vňať
  • 1lyzica oregano (pamajorán)
  • 2 lyzice hrozienka
  • 1/2 lyzicky skorica mleta
  • cierne korenie mleté cerstve
  • 1 cibuľa nasekaná nadrobno
  • 2 struciky cesnak na drobno nakrajany
  • 100 ml paradajkova stava
  • 100 ml olivový olej
  • 2 lyzice citronova stava
  • 1 lyzicka cukor
  • sol

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Imam Bayildi - Imam omdlel

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Imam Bayildi - Imam omdlel

wydra
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 6.4.11 10:37

Takovy „lilek folklor“ , uzasne! Jedla jsem v Turecku , jen talir byl jiny :-) Asi bude dnes k obedu, lilky mam ! Bento vi, kdy recept pridat :potlesk:

Bento
794 příspěvků 6.4.11 03:46

Dakujem za komentare, naozaj je to velmi jednoduche a vyborne.
Babi tanier to bola nahoda ked som kupoval tu staru taliansku knizku „The silver spoon“. :palec:

babi
6360 příspěvků 5.4.11 22:24

Bento, recept je vabivy, ale mimo misu…ten talir je prekrasny :-)

Frantiska
927 příspěvků 5.4.11 21:50

v sobotu vyzkousim :) jezis jak ja se na ni tesim :))))

Anitta
521 příspěvků 5.4.11 20:42

Yummy! :potlesk: bude se varit :-)

glama
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 5.4.11 20:30

Já tohle hned linkla dcerce a prý omdlela, jen to přečetla…blahem :mrgreen:

luckymoon
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 5.4.11 18:46

Ňam, přesně recept podle mé chutě. :palec: A taky konečně něco od tebe, kde rozumím všem ingrediencím :mrgreen: :oops:

jolana
5068 příspěvků 5.4.11 16:08

Bento, ze si pripomenul take fajnove jedlo..zajtra pripravim a to vydlabane vratit.. :)..ten tanier a na tom servirovane– uchvatne :)..imam, no on bol sporovlivy a mlsny…:-) tak za malo toho bolo kopa a chutneee ze az z toho omdlel..ono ti duchovni na celom svete su vsetci na jedno kopyto ;-)
Turci pripravuju baklazany na tisic a jedna sposob..proste daco uzasne..v tomto nemaju na svete konkurenciu…a este ma napadlo, maju jeden druh kobbeh, kde sa maso musi v hmozdiari tlct rucne a to bol tiez jden vituz co mal kopu manzeliek, tak ich takto zamestnaval aby nemali cas sa hadat..no a je z toho specialita ;)tych specialit s rozpravou ako sa stali a vyrobili je v oblasti naozaj hodne..:)

Bento
794 příspěvků 5.4.11 15:54
Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Grilovaná vepřová žebra

Nejlepší recepty

Křehké kuřecí plátky v jogurtové marinádě Křehké kuřecí plátky v...
Tagliatelle s rukolou a sušenou šunkou Tagliatelle s rukolou a...
Králík pečený na česneku Králík pečený na česneku
Hořčičná kotletka v alobalové kapse pro jednoho (DIA) Hořčičná kotletka v...
Zeleninová pomazánka Zeleninová pomazánka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz