Recept Ic Pilav - chutná rýžová večeře

Turecká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Nalít vařící osolenou vodu na rýži, nechat vychladnout a slít. Rozehřát polovinu másla. Oloupat cibuli, posekat ji a nechat ji změknout na másle. Přidat piniové oříšky a nechat je lehce opražit. Nakrájet játra na kostičky a přidat je k cibuli. Ochutit podle chuti, vyjmout je a dát je stranou. Na pánev přidat máslo, římský kmín, rybíz a zalít vše vývarem. Přivéct do varu, přidat rýži, zamíchat a vařit po 10min. Opatrně dovnitř zamíchat játra, kopr a vařit dalších 10min. Sem tam zamíchat. Přikrýt hrnec utěrkou a tu poklicí a nechat rýži stát po dalších 10min. před podáváním.

Recept je z kategorií: Pokrmy z jednoho hrnce

Nahlásit recept

  • 12.09.03 vloženo
  • 9287x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 200g dlouhozrnné rýže
  • 60g másla
  • 1 cibule
  • 30g piniových oříšků (mobou být posekané mandle)
  • 150g jehněčích nebo kuřecích jater
  • sůl a pepř podle chuti
  • 30g sušeného rybízu (mohou být na nudličky nakrájené sušené meruňky)
  • 1/2 lžičky římského kmínu
  • 300ml kuřecího vývaru
  • 1 lžíce posekaného kopru

Doporučená příloha

  • Salát.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Ic Pilav - chutná rýžová večeře

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Karbanátky

Nejlepší recepty

Reveňový koláč Reveňový koláč
Velikonoční nádivka Velikonoční nádivka
Selská pivní polévka Selská pivní polévka
Uzené se zelím a hruškami Uzené se zelím a hruškami
Pikantní těstoviny s dýní Pikantní těstoviny s dýní

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz