Recept Ic Pilav - chutná rýžová večeře
babi Turecká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Postup
Nalít vařící osolenou vodu na rýži, nechat vychladnout a slít. Rozehřát polovinu másla. Oloupat cibuli, posekat ji a nechat ji změknout na másle. Přidat piniové oříšky a nechat je lehce opražit. Nakrájet játra na kostičky a přidat je k cibuli. Ochutit podle chuti, vyjmout je a dát je stranou. Na pánev přidat máslo, římský kmín, rybíz a zalít vše vývarem. Přivéct do varu, přidat rýži, zamíchat a vařit po 10min. Opatrně dovnitř zamíchat játra, kopr a vařit dalších 10min. Sem tam zamíchat. Přikrýt hrnec utěrkou a tu poklicí a nechat rýži stát po dalších 10min. před podáváním.
Recept je z kategorií: Pokrmy z jednoho hrnce
- 12.09.03 vloženo
- 10494x zobrazeno
Počet porcí
- 4 porce
Ingredience
- 200g dlouhozrnné rýže
- 60g másla
- 1 cibule
- 30g piniových oříšků (mobou být posekané mandle)
- 150g jehněčích nebo kuřecích jater
- sůl a pepř podle chuti
- 30g sušeného rybízu (mohou být na nudličky nakrájené sušené meruňky)
- 1/2 lžičky římského kmínu
- 300ml kuřecího vývaru
- 1 lžíce posekaného kopru
Doporučená příloha
Salát.
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Ic Pilav - chutná rýžová večeře
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Ic Pilav - chutná rýžová večeře