Recept Ic Pilav - chutná rýžová večeře

babi Turecká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Nalít vařící osolenou vodu na rýži, nechat vychladnout a slít. Rozehřát polovinu másla. Oloupat cibuli, posekat ji a nechat ji změknout na másle. Přidat piniové oříšky a nechat je lehce opražit. Nakrájet játra na kostičky a přidat je k cibuli. Ochutit podle chuti, vyjmout je a dát je stranou. Na pánev přidat máslo, římský kmín, rybíz a zalít vše vývarem. Přivéct do varu, přidat rýži, zamíchat a vařit po 10min. Opatrně dovnitř zamíchat játra, kopr a vařit dalších 10min. Sem tam zamíchat. Přikrýt hrnec utěrkou a tu poklicí a nechat rýži stát po dalších 10min. před podáváním.

Recept je z kategorií: Pokrmy z jednoho hrnce

Nahlásit recept

  • 12.09.03 vloženo
  • 10494x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 200g dlouhozrnné rýže
  • 60g másla
  • 1 cibule
  • 30g piniových oříšků (mobou být posekané mandle)
  • 150g jehněčích nebo kuřecích jater
  • sůl a pepř podle chuti
  • 30g sušeného rybízu (mohou být na nudličky nakrájené sušené meruňky)
  • 1/2 lžičky římského kmínu
  • 300ml kuřecího vývaru
  • 1 lžíce posekaného kopru

Doporučená příloha

  • Salát.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Ic Pilav - chutná rýžová večeře

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Meruňkový koláč s tvarohovou nádivkou Meruňkový koláč s...
Cuketové placky Cuketové placky
Kynuté lívance podle mojí babičky Kynuté lívance podle mojí...
Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...
Velikonoční nádivka Velikonoční nádivka

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz