Recept Hustá kuřecí indická polévka

Indická kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Hustá kuřecí indická polévka

Úvod

Výborná hustá kuřecí polévka hodně inspirovaná receptem od dandy zde z Labužníka.

Postup

Na oleji/ghee osmazime nakrajenou cibuli. Az zesklovati, pridame prolisovany cesnek a 1 kousek zazvoru - bud na male kosticky nebo nastrouhany. Minutku smazime, pridame lzici kari, asafoetidu, kureci prsa a hrbety a poradne promichame. Pridame nevarenou ryzi (bez pytliku :D), kurkumu a cele zalejeme vrouci vodou. Varime cca hodinu.

Vyndame kure a dame stranou. Vse ostatni dame do mixeru a do jemna rozmixujeme. Dame zpet do hrnce, pokud je polevka moc husta, zredime vodou. Hrbety obereme (kuzi a kosti vyhodime nebo dame psovi) a prsa nakrajime na male kousky, ktere dame zpet do polevky.

Privedeme k varu, ztlumime varic a dochutime bujonem, medem, cukrem, stavou z citronu, smetanou, zbytkem curry (muzeme pridat i vice), kasoori methi (nebo koriandrem) a stavou z druheho kousku zazvoru (zazvor najemno nastrouhame a vymackame do polevky) Podle chuti sul a pepr.

Recept je z kategorií: Speciální polévky


Reklama

Nahlásit recept

  • 29.10.11 vloženo
  • 9970x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1,5 hod

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 2 kuřecí prsa
  • 3 kuřecí hřbety i s kůží
  • 1 pytlík rýže
  • 1 střední cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 1 kuřecí nebo zeleninový bujon (nemusí být)
  • 1 litr vroucí vody
  • 100 ml smetana na vaření
  • 3 PL oleje nebo ghee
  • 2 cca 3 centimetrové kousky zázvoru
  • 1 vrchovatá PL medu
  • 1 PL tmavého cukru
  • šťáva z půlky citronu
  • 2 PL curry koření (sladké ale možno i ostré)
  • 1 KL kurkumy
  • 1 PL sušeného kasoori methi - lístky, mletého méně (nebo sušený/čerstvý koriandr-nať)
  • čtvrt až půl lžičky asafoetidy (nemusí být)
  • sůl, pepř

Doporučená příloha

  • Indicke placky, rozpecene tousty nebo treba nic :)

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Hustá kuřecí indická polévka

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
svato
1417 příspěvků 30.10.11 19:31

to nebolo o diakritike, ale naozaj to bolo „mimo mísu“

 
casino
4474 příspěvků 30.10.11 19:17

Ba ne, svaťo, :mrgreen:
já kvůli diakritice nikoho nebonzoval :-)
Také Vás zdravím, …srdečně :-)

 
svato
1417 příspěvků 30.10.11 14:18

kurníkšopa, čo si to za chlapa, keď sa tak rýchlo unavíš :think:
mimo mísu srdečne zdravím casina

 
x.rudis
17 příspěvků 29.10.11 14:20

Kvuli diakritice? Normalne pisu bez ni ale byl jsem upozornen, ze hlavne kvuli vyhledavani by tam mela byt. Tak jsem ji v nazvu a ingrediencich doplnil, na vic uz jsem nejak nemel silu tak jsem to nechal tak jak to bylo :)

 
gmp
1603 příspěvků 29.10.11 14:11

Ten recepis mi silně připadá jako by ho psali dva lidé, konečně i ty zbývající…

 
x.rudis
17 příspěvků 29.10.11 11:14

Bujon jsem tam dal, protoze se mi vyvar zdal po uvareni stale malo vyrazny. I kdyz nasledne dokorenovani to stejne cele prebilo :D A kureci prsicka jsem nakrajel na male kousky takze to, ze jsou suche clovek ani nepociti. Ale ty stehna jsou urcite dobra rada, taky je casto pouzivam radeji nez vsudypritomna prsa.

 
wydra 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 29.10.11 02:00

Rekla bych, ze je tu jista podobnost http://www.labuznik.com/…ari-polevka/
I kdyz autor pouzil trochu vic koreni. Urcite zachovat oba recepty !

 
wydra 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 29.10.11 01:33

x.rudis, mas to spatne napsany, ingredience v uvodu ! :-)
Kdyz je tam vyvar kureci, proc jeste bujon ? Ze zkusenosti s temahle polivkama bych rekla, ze vareny kureci prsa jsou dost desny, lepsi asi maso ze stehynek ! To vareny „hrudi“ se blbe kouse a dusi a je suchy i kdyz je mokry :roll:
Jinak, at je puvod original nebo neni, vypada to hezky, tu uvarim !

Příspěvek upraven 29.10.11 v 01:34

 
x.rudis
17 příspěvků 29.10.11 00:30

Inspirace nekde z netu, mozna tady z labuznika ale uz je to nejaka doba. Ale tenkrat jsem si ho upravil podle toho co bylo doma a podle toho co mi chutna :) Pokud je zde nejaky hodne podobny a ja neuvedl kde jsem se inspiroval, moc se omlouvam ;)

 
wydra 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 29.10.11 00:18

X.rudis, odkud mas ten recept? Chybi zdroj a me zajima ! Diky !

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Pečené kuřátko s brusinkovou omáčkou Pečené kuřátko s...
Pečený bůček s blumami Pečený bůček s blumami
Borůvkový koláč se strouhaným perníkem Borůvkový koláč se...
Kuřecí tortilla s rajčaty a ledovým salátem Kuřecí tortilla s rajčaty a...
Plněné bramborové knedlíky anglickou slaninou se zelím Plněné bramborové knedlíky...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz