Recept Husí Terrinka s pistáciemi

Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Husí prsa nakrájet na tři díly podélce, a marinovat je asi 5 - 6 hodin ve směsi brandy s vínem. Zbytek masa pomlet. Část na hrubo a druhou část na jemno. Pomleté maso smíchat a osolit a opepřit ho. Z marinády vyjmout prsa, osušit je ubrouskem a obalit je slaninou. Nádobu na Terrinu vyložit plátky syrového špeku, nahoru rozetřít část mletého masa, na to pložit zabalené proužky masa z prsou, posypat vše trochou pistácií a hrozinek, znovu opakovat vrstvy a ukončit plátky syrového špeku. Uzavřenou terrinu vložit do předem vyhřáté trouby na 180°C a péct ji asi 2 hodiny. Vyjmout ji, slít šťávu a nahoru položit kuchyňskou fólii a vše zatížit asi 2 kg váhou. Nejdřive nechat úplně vychladnout a potom vložit do chladničky na nejméně 24 hodin. Podávat nakrájené na plátky s opraženými pistáciemi a ozdobené na příklad šalvějí s růžičkou z rajčetem, malými okurkami, salátem, křupavým pečivem atd. Italský šéfkuchař Germano Pontoni, který se věnoval znovu objevení starých gastronomických tradicí Friuli oblasti, ze které on pochází a která je po staletí známá chovem hus. TIP: Kostra se může použít na vývar. Kůže se může použít na přípravu receptu "ZDE":https://www.labuznik.cz/recipe.php?ID=24687

Recept je z kategorií: Chuťovky

Nahlásit recept

  • 03.01.07 vloženo
  • 2591x zobrazeno

Ingredience

  • 1 husa bez kostí a kůže asi 2 kg masa
  • 200 g pevného syrového špeku na velice tence nakrájené
  • 1/2 skleničky brandy
  • 1 sklenička bílého vína
  • 10 plítků slaniny na velice tenké plátky pokrájené
  • 4 lžíce nesolenách pistácií, bez skořápek a oloupaných
  • 4 lžíce zlatých hrozinek namočených do brandy, slité a osušené
  • sůl a pepř
  • opražené pistácie
  • šalvěj, nebo jiná bylinka
  • růžičky z rajčete (nemusí být)
  • malé okurky
  • salátové listy

Doporučená příloha

  • suché Monastir Muscadet

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Husí Terrinka s pistáciemi

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
danda
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.01.09 03:43
Re: Husí Terrinka s pistáciemi.- Manano :-)

potěšilo mne zase viděti :-)

Manana
1515 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Husí Terrinka s pistáciemi.

Jen mi není jasný ten syrový špek. Syrový špek je dle mne nevyškvařené syrové sádlo. Pokud je to špek, tak už není syrový, ale napřed připravený (obvykle naložením) a pak uzený.

p.todorov
1 příspěvek 25.01.09 03:43
Re: Husí Terrinka s pistáciemi.

velice zajimave babi ma evidentne uz neco odvareno.vsechny jeho recepty jsou profi.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Grilovaný pstruh

Nejlepší recepty

Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky
Kapustičky na slanině Kapustičky na slanině
Vatovec (pýchavka obrovská) v trojobalu Vatovec (pýchavka obrovská)...
Těstovinový salát s kuřecím masem Těstovinový salát s kuřecím...
Pečená kuřecí stehna Pečená kuřecí stehna

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz