Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Salix Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Rozehřejeme si troubu na cca 190 °C. Husí prsa omyjeme, osušíme a pokusíme se uvolnit kůži od masa. Šalvěj utřeme s česnekem a solí a vetřeme pod kůži, co se nevejde, tak na povrch. Kůži místy propícháme nožem a na rozpálené pánvi necháme maso ze všech stran zatáhnout. Vložíme do pekáčku, okmínujeme a ještě trochu osolíme, zakryjeme a dáme do trouby. Přibližně po 1,5 h pečení přidáme na osminky nakrájenou cibuli a jablka. Po 3 hodinách mírného pečení maso odpadá od kosti, kůže je krásně křupavá a jablka s cibulí rozpečená v lahodné šťávě.
Recept je z kategorií: Husa
Bramborový knedlík, strouhankové knedlíčky, pečené brambory
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
16.10.11 07:43
Jednoduchý recept. Nic převratného, ale pochutnali jsme si. A o to jde v první řadě, ne?
Líbí se miOdebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Husí prsa se šalvějí, česnekem, jablky a cibulí
99 příspěvků 16.10.11 07:43
Jednoduchý recept. Nic převratného, ale pochutnali jsme si. A o to jde v první řadě, ne?
24 příspěvků 13.9.10 01:33
be04565 - žádné kameny, nebojte se a vzhůru do krůtích prsou
To já jen jako zastánce všeho
„nezdravého“…ono to maso je tak krásně nasáklé tukem, který se
vypekl, že se úplně rozplývá na jazyku
Ale jak říkám - nenechte si nic diktovat
receptem a zkoušejte podle svých chutí, přeji hodně štěstí 
joj, ten recept zní hodně dobře … Nekamenujte proroka, už při husích prsou nekontrolovaně sliním, jen mne napadlo, zdali by v této úpravě nebyly lepší krůtí prsa … ? Teoretik promluvil
, ale vyzkouší oboje
, ale třeba než to vyzkouší, dostane se mu
rady na tuto kacířskou myšlenku 