Recept Husa s jablkovou nádivkou

pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Husa s jablkovou nádivkou

Postup

1. Husu omyjeme, osušíme a zevně i uvnitř potře­me solí a kmínem. Dovnitř husy nasypeme pe­lyněk. Troubu předehřejeme na 200 °C. 2. Z jablek vypíchneme jádřince. Celé nebo rozkrájené plody vložíme s rozinkamí do husy. 3. Husu zašijeme a prsy dolů ji položíme do pekáče. Přilijeme 250 ml vody a dáme do trouby. Pečeme asi 2 hodiny, po hodině husu obrátíme. Občas propichujeme kůži husy jehlou a stejnoměrně ji poléváme vypečenou šťávou. 4. Šťávu zbavíme tuku, přidáme do ní červené ví­no a zakysanou smetanu, v níž jsme rozmíchali solamyl a vše krátce povaříme.

Recept je z kategorií: Husa

Nahlásit recept

  • 09.11.01 vloženo
  • 8236x zobrazeno

Čas přípravy

  • 160 minut

Počet porcí

  • 8 porcí

Ingredience

  • 1 husa (asi 4 kg)
  • sůl
  • kmín
  • 1/4 lžičky pelyňku
  • 500 g jablek
  • 100 g rozinek
  • 250 ml červeného vína
  • 250 ml zakysané smetany
  • 1 lžíce solamylu

Doporučená příloha

  • Husu podáváme s omáčkou, červeným zelím a knedlíkem.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Husa s jablkovou nádivkou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Středomořské krůtí špízy (BBQ) Středomořské krůtí špízy (BBQ)
Brambory zapečené s brynzou Brambory zapečené s brynzou
Trojité placičky - Gallette triple Trojité placičky - Gallette...
Hořčičná kotletka v alobalové kapse pro jednoho (DIA) Hořčičná kotletka v...
Ostrý jazyk Ostrý jazyk

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz