Recept Husa plněná zelím s majoránkovou omáčkou

pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

1. Předehřejte troubu na 160°C. Husu opláchněte zevnitř i zvenku, odstraňte přebytečný tuk a dejte ho do hrnku. Snažte se hrnek tukem naplnit celý. Rozpusťte tento odebraný tuk na velké pánvi. Přidejte cibuli a osmahněte do hněda, asi 5 minut. Přidejte zelí a smažte až změkne, cca 10 minut. Přidejte jablka, zázvor, skořici, česnek, hřebíčky a bobkový list. Smažte 3 minuty. Poté do této zelné směsi vmíchejte dvě lžíce medu a odstavte stranou. 2. Přiveďte velký hluboký kastrol s vodou k varu. Vložte do něj husu a vařte 10 minut. Slijte vodu a husu osušte. Nyní ji položte na pečící mřížku (máte-li) v hlubokém pekáči. Osolte a opepřte. Lžící do husy naládujte zelnou směs. Poté svažte nohy k sobě. 3. Husu na pekáči podlijte hrnkem vody a pečte je 1 hodinu 45 minut. Pak husu potřete zbylými třemi lžičkami medu. Pokračujte v pečení, dokud teploměr vražený do vnitřní části stehen neukazuje alespoň 70°C, tedy dalších cca 1,5 hodiny. 4. Mezitím přiveďte k varu hrnek vývaru ve středně velké omáčkové pánvi. Přidejte brambor, přikryjte a duste do změknutí, cca 15 minut. Brambory ušťouchejte na tekutou kaši, vmíchejte máslo, šlehačku, majoránku a zbývající hrnek hovězího vývaru. Tuto směs dejte do mixéru a umixujte na jemno. Vraťte zpět do pánve. 5. Husu přendejte na tác. Vypečenou šťávu přelijte do odměrky bez připečených zbytků. Samotnou šťávu pak přidejte do omáčky na pánvi a prohřejte (nevařte). Dochuťte solí a pepřem. Nadívanou husu servírujte spolu s omáčkou. ------------------------------- recept podle Bon Appétit - Dec 98

Recept je z kategorií: Husa

Nahlásit recept

  • 18.06.03 vloženo
  • 5414x zobrazeno

Čas přípravy

  • 3 hodiny

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 1 5kg husa
  • 2 cibule posekané na drobno (asi 3 hrnky)
  • 0,5kg zeleného zelí najemno pokrájeného (asi 8 hrnků)
  • 2 jablka Golden Delicious, zbavená slupky a jádřince posekaná na dvoucentimetrové kousky
  • 3 lžíce nastrouhaného čerstvého zázvoru
  • špetka práškové skořice
  • 2 celé hřebíčky
  • 1 bobkový list
  • 5 lžiček medu
  • 1 hrnek vody
  • 2 hrnky hovězího vývaru
  • 1 velký brambor, oloupaný a pokrájený na dvoucentimetrové kostky
  • 2 lžíce másla
  • 2 lžíce šlehačky
  • 2 lžíce sušené majoránky

Doporučená příloha

  • knedlíčkem nic nepokazíme

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Husa plněná zelím s majoránkovou omáčkou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Husa plněná zelím s majoránkovou omáčkou

Ivo
1045 příspěvků 25.1.09 03:43
Pepíčku ...

… čeče, čím ty husy krmíš? :-)))

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Jarní pochoutka - chřest Jarní pochoutka - chřest
Candát s fíky a slaninou Candát s fíky a slaninou
Tagliatelle s rukolou a sušenou šunkou Tagliatelle s rukolou a...
Francouzská česnečka vhodná k večeři Francouzská česnečka vhodná...
Guláš z hlívy ústřičné Guláš z hlívy ústřičné

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz