Recept Husa plněná zelím s majoránkovou omáčkou

pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

1. Předehřejte troubu na 160°C. Husu opláchněte zevnitř i zvenku, odstraňte přebytečný tuk a dejte ho do hrnku. Snažte se hrnek tukem naplnit celý. Rozpusťte tento odebraný tuk na velké pánvi. Přidejte cibuli a osmahněte do hněda, asi 5 minut. Přidejte zelí a smažte až změkne, cca 10 minut. Přidejte jablka, zázvor, skořici, česnek, hřebíčky a bobkový list. Smažte 3 minuty. Poté do této zelné směsi vmíchejte dvě lžíce medu a odstavte stranou. 2. Přiveďte velký hluboký kastrol s vodou k varu. Vložte do něj husu a vařte 10 minut. Slijte vodu a husu osušte. Nyní ji položte na pečící mřížku (máte-li) v hlubokém pekáči. Osolte a opepřte. Lžící do husy naládujte zelnou směs. Poté svažte nohy k sobě. 3. Husu na pekáči podlijte hrnkem vody a pečte je 1 hodinu 45 minut. Pak husu potřete zbylými třemi lžičkami medu. Pokračujte v pečení, dokud teploměr vražený do vnitřní části stehen neukazuje alespoň 70°C, tedy dalších cca 1,5 hodiny. 4. Mezitím přiveďte k varu hrnek vývaru ve středně velké omáčkové pánvi. Přidejte brambor, přikryjte a duste do změknutí, cca 15 minut. Brambory ušťouchejte na tekutou kaši, vmíchejte máslo, šlehačku, majoránku a zbývající hrnek hovězího vývaru. Tuto směs dejte do mixéru a umixujte na jemno. Vraťte zpět do pánve. 5. Husu přendejte na tác. Vypečenou šťávu přelijte do odměrky bez připečených zbytků. Samotnou šťávu pak přidejte do omáčky na pánvi a prohřejte (nevařte). Dochuťte solí a pepřem. Nadívanou husu servírujte spolu s omáčkou. ------------------------------- recept podle Bon Appétit - Dec 98

Recept je z kategorií: Husa

Nahlásit recept

  • 18.06.03 vloženo
  • 5918x zobrazeno

Čas přípravy

  • 3 hodiny

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 1 5kg husa
  • 2 cibule posekané na drobno (asi 3 hrnky)
  • 0,5kg zeleného zelí najemno pokrájeného (asi 8 hrnků)
  • 2 jablka Golden Delicious, zbavená slupky a jádřince posekaná na dvoucentimetrové kousky
  • 3 lžíce nastrouhaného čerstvého zázvoru
  • špetka práškové skořice
  • 2 celé hřebíčky
  • 1 bobkový list
  • 5 lžiček medu
  • 1 hrnek vody
  • 2 hrnky hovězího vývaru
  • 1 velký brambor, oloupaný a pokrájený na dvoucentimetrové kostky
  • 2 lžíce másla
  • 2 lžíce šlehačky
  • 2 lžíce sušené majoránky

Doporučená příloha

  • knedlíčkem nic nepokazíme

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Husa plněná zelím s majoránkovou omáčkou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Husa plněná zelím s majoránkovou omáčkou

Ivo
1045 příspěvků 25.1.09 03:43
Pepíčku ...

… čeče, čím ty husy krmíš? :-)))

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Rizoto s batáty

Nejlepší recepty

Kuřecí prsa obalená pršutem Kuřecí prsa obalená pršutem
Zeleninová pomazánka Zeleninová pomazánka
Jarní pochoutka - chřest Jarní pochoutka - chřest
Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky
Kapustičky na slanině Kapustičky na slanině

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz