Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail
1.Troubu předehřejeme na 180 °C. Husu osolíme a okmínujeme. Jablka rozkrájíme na kostky, vmícháme pelyněk. jablky naplníme husu, uzavřeme. Husu vložíme prsy dolů do pekáče, přilijeme 250 ml horké vody. 2. Pečeme 60 min., obrátíme, propícháme kůži. Přilijeme trochu vody a pečeme dalších 90 min., přitom podléváme vypečenou šťávou. Půl hodiny před koncem tepelné úpravy zvýšíme teplotu trouby na 225 °C. Husu potřeme osolenou vodou. 3. Cukr lehce zahnědneme na másle, přidáme jedlé kaštany a vývar a dusíme 20 min. Občas zamícháme. 4. Z vypečené šťávy sebereme tuk, zahustíme solamylem, osolíme. Husu rozporcujeme a rozdělíme na talíře s omáčkou, kaštany, popř. plněnými jablky.
Recept je z kategorií: Husa
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Husa pečená s glazovanými jedlými kaštany
1 příspěvek 25.1.09 03:43
pepiku zda že jsi odborníkem vyzkoušel už jsi husu upéct nízkoteplotní metodou?jestli jo tak mi sem pověs výsledek.Budu chystat na velikonoce husí hody a o tomto mase nevím skoro nic pár dobrých rad by se hodilo diky- Dante.