Recept Husa nadívaná po ségréském způsobu

Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Husu očistíme a zbavíme sádla. Připravíme si nádivku z bílého chleba namočeného v mléce a vymačkaného, z nasekaného libového bůčku, obojích jater, šalotek, cibule, česneku a petrželky a okořeníme. Přidáme vejce ušlehané ve víně, osolíme a promícháme. Oloupeme kaštany, dáme je vařit na 20 minut do vína (Madeiry), rozmačkáme je na kaši a přimícháme do nádivky. Pak husu naplníme a zašijeme. Na pekáči rozpustíme sádlo z husy a opečeme ji na něm ze všech stran do zlatova. Pečeme ji zakrytou 2-3 hodiny, podle velikosti. Počítáme asi 30 minut na půl kilogramu. Před podáváním husu vyjmeme z pekáče, šťávu zbavíme přebytečného tuku a zahustíme smetanou. Při pečení husy si dáme do pánve máslo na kterém opečeme malé žampiony s malými cibulkami, dle chuti dosolíme. Husu podáváme na velké míse obložené malými opečenými cibulkami spolu se žampiony.

Recept je z kategorií: Husa

Nahlásit recept

  • 19.10.06 vloženo
  • 5278x zobrazeno

Čas přípravy

  • 4 hodiny

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 1 mladá husa o váze 2 ½ kg
  • 150 g libového bůčku
  • 150 g střídky bílého chleba
  • 3-4 PL mléka
  • játra ze dvou hus
  • 4 šalotky
  • 1 cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 2 vejce
  • 1 dl bílého suchého vína
  • 600 g jedlých kaštanů
  • 1 ½ dl Madeiry
  • 1 dl smetany
  • petrželka
  • šalvěj
  • sůl
  • pepř
  • "čtvero koření":http://www.labuznik.com/recipe.php?ID=7814 target=“_blank“
  • Na obložení:
  • 10 malých cibulek
  • 200 g malých žampionů
  • 30 g másla
  • *1 PL = 1 polévková lžíce*

Doporučená příloha

  • venkovský chléb, selské červené víno

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Husa nadívaná po ségréském způsobu

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
toast
171 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Husa nadívaná po ségréském způsobu - cofolo

Jde o oříznutí silných tučných míst (tuku), které se většinou nalézají po okraji otvoru, který používáme pro nadívání.

Krásný den přeji :o)

cofola
71 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Husa nadívaná po ségréském způsobu.

Ako mám rozumieť tomu, že hus zbavíme :,-(la?

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Pečený bůček s blumami

Nejlepší recepty

Zelí s jablečným cidrem Zelí s jablečným cidrem
Vatovec (pýchavka obrovská) v trojobalu Vatovec (pýchavka obrovská)...
Uzené se zelím a hruškami Uzené se zelím a hruškami
Ostrý jazyk Ostrý jazyk
Pórková polévka s cizrnou Pórková polévka s cizrnou

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz