Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
toast Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Husu očistíme a zbavíme sádla. Připravíme si nádivku z bílého chleba namočeného v mléce a vymačkaného, z nasekaného libového bůčku, obojích jater, šalotek, cibule, česneku a petrželky a okořeníme. Přidáme vejce ušlehané ve víně, osolíme a promícháme. Oloupeme kaštany, dáme je vařit na 20 minut do vína (Madeiry), rozmačkáme je na kaši a přimícháme do nádivky. Pak husu naplníme a zašijeme. Na pekáči rozpustíme sádlo z husy a opečeme ji na něm ze všech stran do zlatova. Pečeme ji zakrytou 2-3 hodiny, podle velikosti. Počítáme asi 30 minut na půl kilogramu. Před podáváním husu vyjmeme z pekáče, šťávu zbavíme přebytečného tuku a zahustíme smetanou. Při pečení husy si dáme do pánve máslo na kterém opečeme malé žampiony s malými cibulkami, dle chuti dosolíme. Husu podáváme na velké míse obložené malými opečenými cibulkami spolu se žampiony.
Recept je z kategorií: Husa
venkovský chléb, selské červené víno
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Husa nadívaná po ségréském způsobu
171 příspěvků 25.1.09 03:43
Jde o oříznutí silných tučných míst (tuku), které se většinou nalézají po okraji otvoru, který používáme pro nadívání.
Krásný den přeji
)
71 příspěvků 25.1.09 03:43
Ako mám rozumieť tomu, že hus zbavíme
la?