Recept Humrový nákyp
pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup
1. Z humrů odřízneme hlavu, rozdělíme je na části, vložíme do 4 litrů vařící osolené vody. Přidáme vývar a víno a vaříme asi 12 minut. Potom je vyjmeme a necháme vychladnout. 2. Maso vybereme a nakrájíme na drobně kousky. Špenát omyjeme a blanšírujeme. 3. Nákypovou formu vyložíme fólií na potraviny. Na ni poklademe listy špenátu tak, aby volně přepadávaly přes okraj formy. 4. Svaříme rybí vývar s bešamelem, přidáme kousky humra a vlijeme pálenku. Povaříme a prolisujeme. Nabobtnalou želatinu vymačkáme, přidáme ke směsi, rozpustíme a vše necháme vychladnout. 5. Smetanu ušleháme a vmícháme ji do směsi dřív, než zrosolovatí. Vše osolíme, opepříme a přidáme humři ocásek. 6. Směs nalijeme do formy, přesahující listy špenátu na ni překlopíme a uložíme zhruba na 6 hodin do chladničky. Po vychladnutí humrový nákyp nakrájíme na plátky.
Recept je z kategorií: Ryby
- 28.12.02 vloženo
- 5825x zobrazeno
Čas přípravy
- 60 minut
Počet porcí
- 12 porcí
Ingredience
- na osobu asi 230 kcal, 960 kj
- příprava humrů:
- 400 g zeleninového vývaru
- 1/4 l such. bílého vína
- 2 humři po 750 g
- 200 g listu špenátu
- sůl
- mousse:
- 1/4 l rybího vývaru
- 250 g bešamelu
- 2 cl pálenky
- 8 plátků želatiny
- 150 g smetany
- čerstvě umletý bílý pepř
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Humrový nákyp
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Humrový nákyp