Recept Humrová pěna

Kanadská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Humrová pěna

Úvod

Je to pěna z humřího masa, aspiku a smetany a je ochucena pepřem a šťávou z citrónu.

Postup

Humří maso jemně nasekáme a prolisujeme sítem. Vložíme na mísu, přidámte pepř a šťávu z citrónu. Necháme vychladnout.
Do humra zamícháme aspik, jemně utřeme a lehce zamícháme šlehanou smetanu.
Nesmíme však dlouho třít, aby se šlehačka nesrazila.

Vychlazené podáváme s bílým pečivem

Zdroj: časopis Blesk pro ženy

Recept je z kategorií: Rybí saláty


Reklama

Nahlásit recept

  • 05.06.13 vloženo
  • 2187x zobrazeno

Čas přípravy

  • 15 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 2 špetky pepř bílý mletý
  • 2 ks citrón
  • 2 ks želatina
  • 2 dl smetana ke šlehání
  • 500 g humří maso

Doporučená příloha

  • Bílé pečivo

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Polda 05.06.13 17:21

Uvaření se již líbí 2 labužníkům

Diskuse k receptu Humrová pěna

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
casino
4473 příspěvků 06.06.13 14:08
...a jsi si si jist?

Nejsem!
Recept psal buď profík (ve zkratce), nebo tydýt (ve zkratu) :) Tím nemyslím @Polda! Ten je z obliga uvedením zdroje :palec:
Ale čím už si může být jeden jist :?:
V dřevních dobách jsem chodil na rozumy na LABUŽNÍKA, že tu bylo i pár profesionálů…
Teď chodím na rozumy na GASTRO NEWS, že jsou tam profíci… No, nevím… :nevim:
Co si myslet o profesionalitě, když jeden vidí pod ČLÁNKEM o humrech kočku, jak se kočkuje s kdoví čím :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Příspěvek upraven 06.06.13 v 14:11

 
Dadooa
268 příspěvků 06.06.13 11:21

@casino
a jsi si jist, ze ty bleskove umelkyne zelatinu neudelaj a pak kus neutrhnou??? :lol:

 
casino
4473 příspěvků 06.06.13 10:37
Kopr?

:P
Proč ne,,, ale bylo bych setsakra ostražité co se množství dotejká. Takovej kopr najemno se velmi velmi špatně z krmě eliminuje… :mrgreen:
Ale mít 1/2kg humřího masíííčka, tak udělám (a fčíl se nechci rouhat :oops: ZÁZRAK :) :mrgreen:
Samozřejmě zde uvedené citrusy bych naměsíčkovalo (i s kůrou!!!) a dalo jako konzumovatelnou ozdobu, protože „nasládlý“ a „mdlý“ humr si velmi rozumí (skoro bych použilo klišé „snoubí se“, grrr) v kontrastu právě s lemonem. A komu tato kombinace chutí není po chuti (např. paní casinové, grrr) lehce zdroj nechuti eliminuje 8) :)

@Dadooa
1ks želatiny je s veší pravděpodobností 1plátek (a tomu odpovídající množství práškové želatiny) o hmotnosti 1,6666666g :mrgreen:

 
Dadooa
268 příspěvků 05.06.13 22:16

Co je to „kus“ zelatiny??? nebo dva?

Příspěvek upraven 05.06.13 v 22:16

 
casino
4473 příspěvků 05.06.13 21:02
Co je to ASPIK?

Nebýt tu ten pěkný obrázek, ani bych nevěřil že to někdo podle TOHOTO receptu uvařil 8) Myslím, že i zkušený kuchtík by musel hodně přemýšlet co a jak (Mouse?) ;) No, Bleskové ženy jsou patrně zkušené :P
Pak jsem narazil na ZDROJ OBRÁZKU a vypadá to, že Polda toto jídlo podle TOHOTO receptu taky nespáchal ;) 8) :nevim:

 
Eja
3820 příspěvků 05.06.13 20:32

No tak to bych si dala hned. Jako koprový úchyl s trochou kopru :potlesk:

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Pomerančová zmrzlina


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Kuře na kapustě Kuře na kapustě
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře
Staročeské kotlety Staročeské kotlety
Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček
Štika na smetaně Štika na smetaně

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz