Recept Humrová pěna

Kanadská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Humrová pěna

Úvod

Je to pěna z humřího masa, aspiku a smetany a je ochucena pepřem a šťávou z citrónu.

Postup

Humří maso jemně nasekáme a prolisujeme sítem. Vložíme na mísu, přidámte pepř a šťávu z citrónu. Necháme vychladnout.
Do humra zamícháme aspik, jemně utřeme a lehce zamícháme šlehanou smetanu.
Nesmíme však dlouho třít, aby se šlehačka nesrazila.

Vychlazené podáváme s bílým pečivem

Zdroj: časopis Blesk pro ženy

Recept je z kategorií: Rybí saláty

Nahlásit recept

  • 05.06.13 vloženo
  • 2256x zobrazeno

Čas přípravy

  • 15 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 2 špetky pepř bílý mletý
  • 2 ks citrón
  • 2 ks želatina
  • 2 dl smetana ke šlehání
  • 500 g humří maso

Doporučená příloha

  • Bílé pečivo

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Polda 05.06.13 17:21

Uvaření se již líbí 2 labužníkům

Diskuse k receptu Humrová pěna

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
casino
4482 příspěvků 06.06.13 14:08
...a jsi si si jist?

Nejsem!
Recept psal buď profík (ve zkratce), nebo tydýt (ve zkratu) :) Tím nemyslím @Polda! Ten je z obliga uvedením zdroje :palec:
Ale čím už si může být jeden jist :?:
V dřevních dobách jsem chodil na rozumy na LABUŽNÍKA, že tu bylo i pár profesionálů…
Teď chodím na rozumy na GASTRO NEWS, že jsou tam profíci… No, nevím… :nevim:
Co si myslet o profesionalitě, když jeden vidí pod ČLÁNKEM o humrech kočku, jak se kočkuje s kdoví čím :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Příspěvek upraven 06.06.13 v 14:11

Dadooa
268 příspěvků 06.06.13 11:21

@casino
a jsi si jist, ze ty bleskove umelkyne zelatinu neudelaj a pak kus neutrhnou??? :lol:

casino
4482 příspěvků 06.06.13 10:37
Kopr?

:P
Proč ne,,, ale bylo bych setsakra ostražité co se množství dotejká. Takovej kopr najemno se velmi velmi špatně z krmě eliminuje… :mrgreen:
Ale mít 1/2kg humřího masíííčka, tak udělám (a fčíl se nechci rouhat :oops: ZÁZRAK :) :mrgreen:
Samozřejmě zde uvedené citrusy bych naměsíčkovalo (i s kůrou!!!) a dalo jako konzumovatelnou ozdobu, protože „nasládlý“ a „mdlý“ humr si velmi rozumí (skoro bych použilo klišé „snoubí se“, grrr) v kontrastu právě s lemonem. A komu tato kombinace chutí není po chuti (např. paní casinové, grrr) lehce zdroj nechuti eliminuje 8) :)

@Dadooa
1ks želatiny je s veší pravděpodobností 1plátek (a tomu odpovídající množství práškové želatiny) o hmotnosti 1,6666666g :mrgreen:

Dadooa
268 příspěvků 05.06.13 22:16

Co je to „kus“ zelatiny??? nebo dva?

Příspěvek upraven 05.06.13 v 22:16

casino
4482 příspěvků 05.06.13 21:02
Co je to ASPIK?

Nebýt tu ten pěkný obrázek, ani bych nevěřil že to někdo podle TOHOTO receptu uvařil 8) Myslím, že i zkušený kuchtík by musel hodně přemýšlet co a jak (Mouse?) ;) No, Bleskové ženy jsou patrně zkušené :P
Pak jsem narazil na ZDROJ OBRÁZKU a vypadá to, že Polda toto jídlo podle TOHOTO receptu taky nespáchal ;) 8) :nevim:

Eja
3837 příspěvků 05.06.13 20:32

No tak to bych si dala hned. Jako koprový úchyl s trochou kopru :potlesk:

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Grilovaná vepřová žebra Grilovaná vepřová žebra
Krkovička v lístkovém těstě (velikonoční pokrm) Krkovička v lístkovém těstě...
Nejlepší zelný salát - s fíglem! Nejlepší zelný salát - s...
Těstovinový salát s kuřecím masem Těstovinový salát s kuřecím...
Pečené papriky s česnekem Pečené papriky s česnekem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz