Recept Humr z Finistera

Španělská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Cibuli očistíme, nakrájíme na malé kostičky a na větší pánvi necháme na oleji spěnit. Šafran rozpustíme ve 2 PL teplé vody. Humra okartáčujeme, omyjeme, položíme na prkno, chytneme rukou za tělo, odřízneme hlavu, rozpůlime rozpůlíme ji, výjmeme kapsu s pískem odřízeme klepeta a vložíme ihned do mísy. 0dřízneme nohy a tělo nařežeme na 2 cm silné plátky a dáme do mísy. Klepeta naklepneme tupou stranou nože a nařežeme na 4 kusy. Vše dám do pánve, snažíme se i získat veškerou šťávu která vytekla z humra, přidáme již hlavu s tělem a restujeme 2-3 minuty. Osolíme, opepříme, přidáme dobře promytou rýži, orestujeme, přidáme víno, rozpuštěný šafran, promícháme a zalejem horkým vývarem. Vařime pod pokličkou na velmi mírném ohni cca 25 minut. Rýže by neměla být příliš vlhká, ani suchá, měla by se rozpadat. Podáváme v pánvi ve které se pokrm připravoval hned po dohotovení se čtvtvrtkami citrónu.

Recept je z kategorií: Mořští živočichové

Nahlásit recept

  • 16.04.10 vloženo
  • 3356x zobrazeno

Čas přípravy

  • 50 min.

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 humra 0,8-1 kg
  • 1 cibule
  • 400 gr rýže
  • 1,2l slabého hovězího vývaru
  • 5 cl olivového oleje
  • 5 cl bílého vína
  • ML šafránu
  • pepř z mlýnku
  • sůl.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Humr z Finistera

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Tatranské kuře Tatranské kuře
Losos na kopru s medovou omáčkou Losos na kopru s medovou...
Pomerančové rizoto nasladko Pomerančové rizoto nasladko
Kynuté lívance podle mojí babičky Kynuté lívance podle mojí...
Pečená kuřecí stehna Pečená kuřecí stehna

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz