Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
youpi Španělská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Cibuli očistíme, nakrájíme na malé kostičky a na větší pánvi necháme na oleji spěnit. Šafran rozpustíme ve 2 PL teplé vody. Humra okartáčujeme, omyjeme, položíme na prkno, chytneme rukou za tělo, odřízneme hlavu, rozpůlime rozpůlíme ji, výjmeme kapsu s pískem odřízeme klepeta a vložíme ihned do mísy. 0dřízneme nohy a tělo nařežeme na 2 cm silné plátky a dáme do mísy. Klepeta naklepneme tupou stranou nože a nařežeme na 4 kusy. Vše dám do pánve, snažíme se i získat veškerou šťávu která vytekla z humra, přidáme již hlavu s tělem a restujeme 2-3 minuty. Osolíme, opepříme, přidáme dobře promytou rýži, orestujeme, přidáme víno, rozpuštěný šafran, promícháme a zalejem horkým vývarem. Vařime pod pokličkou na velmi mírném ohni cca 25 minut. Rýže by neměla být příliš vlhká, ani suchá, měla by se rozpadat. Podáváme v pánvi ve které se pokrm připravoval hned po dohotovení se čtvtvrtkami citrónu.
Recept je z kategorií: Mořští živočichové
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Humr z Finistera