Recept Humr s mayonaissou

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

Dělám si z vás legraci? Ani trochu. Čerpám z knihy, vydané někdy po roce 1876, (recepty, i když ne všechny jsou uváděny v metrické soustavě) určené široké veřejnosti, nižší a střední třídě, kam asi většina z nás patří. Podobných receptů je tu přehršel, ale příliš se nad nimi nezamýšlejme, není tu nikdo, aby nám vysvětlil, proč je dnes všechno jinak.

Na úvod drobná představa autorky M. Kafkové, jakže takový humřík vyhlížeti má.
Humr jest rak velmi podobný našemu raku říčnímu, jejž ovšem překonává svou velikostí. Zdéli půldruha lokte a 10 až 12 liber zváhy (macík 90cm a 5 kilo). Menší, považovány za podřadné, upotřebíme je na omáčky a smíšeninky. Co se týče koupě, můžeme směle raditi, aby se kupovali jen živí humři, třebas by do obchodu přicházeli humři již vaření, to proto, že uvaření humři dlouho svěží nevydrží a zkažené jejich maso je zvlášť zdraví škodlivo.

Postup

Maso z pěti až šesti vařených humrů nakrájené, se posolí a popepří jemně tlučeným pepřem i marinuje pak hodinu v jemném oleji s citronovou šťávou a 2 lžicemi vinného octu.
Pak vkusně narovná se na mísku (mísku nahrazuji vanou) do kupky, aby tato lákavě vypadala a pokryje se mayonaissou estragonovou neb kaparovou. (celej Babica) Okraj nádoby obkládá se račími ocásky, aspikem, vejci natvrdo vařenými, řízky kaviarovými (?) a tenkými plátky lanýžů

Recept je z kategorií: Zábavné recepty


Reklama

Nahlásit recept

  • 04.02.10 vloženo
  • 4083x zobrazeno

Počet porcí

  • 257 porcí

Ingredience

  • Nejsou přesně uvedeny a vyplývají z postupu. Recept bude mít své uplatnění těsně před výplatou, kdy v portmonée budou cinkat pouhé krejcárky

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Humr s mayonaissou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
nantaali
18 příspěvků 06.02.10 04:08
Re: Humr s mayonaissou

Ze ty nevis za co utracet vejplatu?
Zdejsi humri nemaji ani kilo,ta tady by sis je dovolit mohl. Zivi stoji kolem 800-1000 sv. korun za kilo.Jednou te na ne pozvu.

 
manek  05.02.10 01:19
Re: Humr s mayonaissou

To říkám furt, že kdysi se lidi neodbývali! Pět-šest humrů po pěti kilech, to už je dnes pořádný průvan v ročním příjmu rodiny! :D

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Pečená kachna s jablky a rozinkovou omáčkou Pečená kachna s jablky a...
Krémová celerová polévka Krémová celerová polévka
Marinovaná kuřecí křídla Marinovaná kuřecí křídla
Králík pečený na česneku Králík pečený na česneku
Krémové rizoto s brokolicí a sušenými rajčaty Krémové rizoto s brokolicí...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz