Recept Humr na bylínkách

Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Humry ponořte hlavou do vroucí vody a vařte cca 15 min. Po vytažení je prudce zchlaďte pod studenou vodou. Odstraňte hlavy a rozpulte je a zbavte opatrně vody. Dekortikujte ocasy, vyjměte maso a odstraňte klepeta. Klepeta rozbijte tupou části nože a vyjměte masa. Na polovině másla nechte zpěnit zvolna cibuli, šalotku a zeleninu nakrájenou na kostičky přidejte kostru, nasekané nožičky a hlavy. Když je vše osmáhle přidejte rajský koncentrát, creme fraiche a nechte zvolna 5 min. vařit. Přes konický cedník přeceďte a vařečkou vytlačte z kostry a hlav veškerou šťávu. Do hluboké pánve. Ocasy humrů nakrájejte na cm plátky a jemně osmažte s klepety na zbytku másla. Podlijte armagnacem a flambujte. Šťávu vlijte do zašustěné omáčky, přidejte bylinky eventuelně dosolte, opepřete. Úhledně upravte na podávací předehřáté míse maso z humra a přelijte omáčkou. Jako příloha se hodí vypichované brambůrky v páře, anebo ještě lépe čerstvé fettuccini.

Recept je z kategorií: Mořští živočichové


Reklama

Nahlásit recept

  • 19.04.10 vloženo
  • 3950x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1 hod.

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 2 humry (a 600 gr)
  • 500 gr creme fraiche
  • 150 gr mícháné zeleniny (karotky, vodnice, celeru)
  • 75 gr cibule
  • 75 gr šalotky
  • 75 gr másla
  • 5 cl armagnacu
  • 1 PL rajského koncentrátu
  • 1 KL nasekaného estragonu
  • 1 KL nasekané pažitky
  • pepř
  • sůl.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Humr na bylínkách

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Bramborové placky s jablky


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Zapečené brambory s cuketou Zapečené brambory s cuketou
Ledový salát s kuřecími prsíčky Ledový salát s kuřecími...
Plněné bramborové knedlíky anglickou slaninou se zelím Plněné bramborové knedlíky...
Kynuté lívanečky ze špaldové celozrnné krupice Kynuté lívanečky ze...
Slané zapékané hrušky se slaninou a parmazánem Slané zapékané hrušky se...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz