Recept Hrušky ve víně s mascarponovým krémem

pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Hrušky ve víně s mascarponovým krémem

Postup

1. Červené víno, med, celou skořici a hřebíček dáme do nízkého kastrolu a přikryté poklicí 5 min. na vel­mi malém ohni povaříme. 2. Hrušky rozčtvrtíme a vykrojíme jádřince. Plody vložíme do várky s červeným vínem a necháme na velmi malém ohni vařit pod bodem varu asi 5 min. Občas je obrátíme. 3. Mascarpone smícháme s jogurtem. Hrušky vyjmeme z ochuceného vína a tekutinu svaříme na sirup. Odstraníme skořici a celý hřebíček. Hrušky rozdělíme na talíře a přelijeme sirupem. Na každou hrušku dáme kopeček mascarponového krému a posypeme pistáciemi. Můžeme ozdobit lístky máty.

Recept je z kategorií: Ovocné moučníky

Nahlásit recept

  • 12.08.03 vloženo
  • 5008x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • na osobu asi 240 kcal, 6 g bílkovin, 8 g tuků, 31 g sacharidů
  • 250 ml červeného vína
  • 2 lžíce medu
  • 1 kus skořice
  • 4 hřebíčky
  • 4 hrušky
  • 125 g mascarpone
  • 100 g smetanového jogurtu
  • 2 lžičky posekaných pistácií nebo mandlí

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Hrušky ve víně s mascarponovým krémem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Chilli se sojovým masem

Nejlepší recepty

Tiramisu z mascarpone Tiramisu z mascarpone
Ořechový koláč Ořechový koláč
Novoroční čočka s houbami Novoroční čočka s houbami
Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky
Pečená kuřecí stehna Pečená kuřecí stehna

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz