Recept Hrušky ve víně s mascarponovým krémem

pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Hrušky ve víně s mascarponovým krémem

Postup

1. Červené víno, med, celou skořici a hřebíček dáme do nízkého kastrolu a přikryté poklicí 5 min. na vel­mi malém ohni povaříme. 2. Hrušky rozčtvrtíme a vykrojíme jádřince. Plody vložíme do várky s červeným vínem a necháme na velmi malém ohni vařit pod bodem varu asi 5 min. Občas je obrátíme. 3. Mascarpone smícháme s jogurtem. Hrušky vyjmeme z ochuceného vína a tekutinu svaříme na sirup. Odstraníme skořici a celý hřebíček. Hrušky rozdělíme na talíře a přelijeme sirupem. Na každou hrušku dáme kopeček mascarponového krému a posypeme pistáciemi. Můžeme ozdobit lístky máty.

Recept je z kategorií: Ovocné moučníky

Nahlásit recept

  • 12.08.03 vloženo
  • 5470x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • na osobu asi 240 kcal, 6 g bílkovin, 8 g tuků, 31 g sacharidů
  • 250 ml červeného vína
  • 2 lžíce medu
  • 1 kus skořice
  • 4 hřebíčky
  • 4 hrušky
  • 125 g mascarpone
  • 100 g smetanového jogurtu
  • 2 lžičky posekaných pistácií nebo mandlí

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Hrušky ve víně s mascarponovým krémem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Kuřecí nugetky s hořčicovo - medovým krémem Kuřecí nugetky s hořčicovo...
Grilovaný pstruh Grilovaný pstruh
Středomořské krůtí špízy (BBQ) Středomořské krůtí špízy (BBQ)
Zelí s jablečným cidrem Zelí s jablečným cidrem
Houbová smaženice Houbová smaženice

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz