Recept Hrušky v kávovém sirupu

Ostatní kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

Čokoládu doporučuji „Porcelana od Amedei“ je sice bílá, tak, že kontrast šlehačky a čekulády zanikne, ale je hořká a dokonce by se dala označit jako jedlá. Pokud nenajdete u „každého dobrého obchodníka“, zkuste tu z Lídla „Na vaření“.
Množství surovin je třeba přizpůsobit počtu strávníků

Postup

Připravíme si kastrol, do kterého se nám hrušky vejdou bez toho, aby se kácely. Hrušky na spodu (bubáku) seřízneme na plocho. Dutou škrabkou na brambory opatrně vybereme jádřinec.

V hrnku rozpustíme cukr, až začne řetízkovat přidáme vodu, mírným varem necháme rozpustit karamel, přidáme kávu (pozor ať neuteče z hrnce) necháme ji vzkypět. Přecedíme. Pokud vaříme rozpustnou, tak samozřejmě je cezení bezpředmětné.

Oloupané hrušky nastavíme do kastrolu - stopku (anténku, ohonek) neodstraňujeme - zalijeme kávovým sirupem, přidáme lusk vanilky a pomalu vaříme do změknutí. Nesmí se rozvařit! Hrušky by měly být celkovitě potopené. Po uvaření vyjmeme na tác a odložíme stranou.
Kávový sirup necháme ještě povařit, až se zredukuje na hustý sos. Přelijeme sosem hrušky. Necháme v lednici vychladnout.

Podáváme na talířku bohatě vylepšené bitou šlehačkou, kterou překryjeme (opět bohatě) strouhanou čokoládou.

Recept je z kategorií: Chuťovky


Reklama

Nahlásit recept

  • 07.10.11 vloženo
  • 2432x zobrazeno

Čas přípravy

  • 40 min

Ingredience

  • 20 hrušek stejné velikosti
  • 1,5 l silné černé kávy – bez fousů – logru
  • 750 g cukru
  • 1 vanilkový lusk
  • 1 l smetany 33%
  • 1 tabulka extra hořké čokolády

Doporučená příloha

  • Krug ročník 1928

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Hrušky v kávovém sirupu

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
sveva
751 příspěvků 08.10.11 00:34

Před časem tady proběhla diskuze o čokoládě, já jsem tehdy naťukla, že nejlepší čokoláda není švýcarská. Tak mne těší, že Gmp a Alis se o Amedei zmiňují. Mám sestru s návykem na čokoládu, tak jsem jí pár balení naložila k narozeninám, ale marně se ptala na cenu, věděla jsem, že by se zděsila. Mám ráda Toscano Blond, ale jsou jedna lepší než druhá.
Gmp ten recept je krásný a už se na to těším, ale není takové čokolády trochu škoda? Ale když se přihlédne k doporučenému nápoji, tak jí škoda není!
Zdravím.

Příspěvek upraven 08.10.11 v 00:36

 
Alis
2617 příspěvků 07.10.11 20:49

Až zakoupíš Porcelanu, dej vědět. Urobím ti pravou pařížskou šlehačku, aby s měl správný barevný kontrast :lol:

P.S. Prosím, nech mi čtvereček stranou na ochutnání, moc by mě zajímalo jak chutná. Já sama ji asi nikdy nekoupím :-)

Příspěvek upraven 08.10.11 v 17:44

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Velký steak z krkovice


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Jarní ratatouille s česnekovými brambory Jarní ratatouille s...
Mandle s čokoládou Mandle s čokoládou
Zapečené brambory s cuketou Zapečené brambory s cuketou
Grilovaná vepřová žebra Grilovaná vepřová žebra
Krémové rizoto s brokolicí a sušenými rajčaty Krémové rizoto s brokolicí...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz