Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Labužník Terrinka02 Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Omyté hrušky rozkrojíme podélně na půlky a lžičkou opatrně vykrojíme jádřince tak, abychom vytvořili hlubší důlky. Do vyššího hrnce, nebo kastrolu nalijeme víno, přidáme cukr, skořici, badyán a přivedeme k varu. V tu chvíli přidáme do vývaru hrušky a povaříme je 2 minuty, pak je odstavíme a necháme vychladnout, nejlépe do druhého dne a hrušky musí být potopené. Vychladnuté scedíme a v trošce vychladlého vývaru rozmícháme škrob, který povaříme do zhoustnutí a také necháme vychladnout. Gorgonzolu rozdrobíme a rozmícháme v misce se sýrem Almette. Touto směsí naplníme vydlabané a okapané hrušky. Rozdělíme je na dezertní talířky, na každou kopičku sýru dáme polovinu vlašského ořechu a podlijeme malým množstvím chladné vinné omáčky, co nám zbyla. Podáváme s čerstvě upečenou křupavou bagetou, nebo i jinou. Tato dobrota se může podávat i jako slaný předkrm. Dobrou chuť! Recept je ze Slavných dezertů od Jiřího Krále.
Recept je z kategorií: Ovocné moučníky
bagety, dobré sladší víno
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Hrušky s krémovou gorgonzolou
1113 příspěvků 25.1.09 03:43
Buraci, na dezertním talířku to vypadá báječně. Úplně jsem na ten recept zapomněla a dnes se mi vykutálel z krabičky. Dělala jsem to vzácné návštěvě z bývalé SRN- dnes Německa (ještě za totáče). Mlaskali, vzdychali, moc jim chutnalo. Když odjížděli, tak i s receptem! Díky za přečtení receptu. T.
1136 příspěvků 25.1.09 03:43
Jenom poznámka: K hruškám se jí gorgonzola dolce, tedy sladká, mají ji skoro ve všech větších supermarketech, dokonce i v Lidlu. Je dobrá i k hruškám samotným, coby dezert, ale takhle to samozřejmě bude slavnostější.