Recept Hrušky s krémovou gorgonzolou

Labužník Terrinka02 Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Omyté hrušky rozkrojíme podélně na půlky a lžičkou opatrně vykrojíme jádřince tak, abychom vytvořili hlubší důlky. Do vyššího hrnce, nebo kastrolu nalijeme víno, přidáme cukr, skořici, badyán a přivedeme k varu. V tu chvíli přidáme do vývaru hrušky a povaříme je 2 minuty, pak je odstavíme a necháme vychladnout, nejlépe do druhého dne a hrušky musí být potopené. Vychladnuté scedíme a v trošce vychladlého vývaru rozmícháme škrob, který povaříme do zhoustnutí a také necháme vychladnout. Gorgonzolu rozdrobíme a rozmícháme v misce se sýrem Almette. Touto směsí naplníme vydlabané a okapané hrušky. Rozdělíme je na dezertní talířky, na každou kopičku sýru dáme polovinu vlašského ořechu a podlijeme malým množstvím chladné vinné omáčky, co nám zbyla. Podáváme s čerstvě upečenou křupavou bagetou, nebo i jinou. Tato dobrota se může podávat i jako slaný předkrm. Dobrou chuť! Recept je ze Slavných dezertů od Jiřího Krále.

Recept je z kategorií: Ovocné moučníky

Nahlásit recept

  • 27.10.08 vloženo
  • 3628x zobrazeno

Čas přípravy

  • 90 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 4 polotuhé hrušky
  • 200 g sýru Gorgonzola,( nebo niva,nebo rokfór)
  • 1 balení krémového smetanového sýra Almette bez příchuti
  • 5-7 dl polosuchého červeného vína
  • 100 g krupicového cukru
  • 1-2 KL škrobové moučky
  • 3 hvězdice badyánu
  • 2 kousky celé skořice
  • vlašské ořechy na ozdobení

Doporučená příloha

  • bagety, dobré sladší víno

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Hrušky s krémovou gorgonzolou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Hrušky s krémovou gorgonzolou

Labužník Terrinka02
1113 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Hrušky s krémovou gorgonzolou

Buraci, na dezertním talířku to vypadá báječně. Úplně jsem na ten recept zapomněla a dnes se mi vykutálel z krabičky. Dělala jsem to vzácné návštěvě z bývalé SRN- dnes Německa (ještě za totáče). Mlaskali, vzdychali, moc jim chutnalo. Když odjížděli, tak i s receptem! Díky za přečtení receptu. T.

buraci
1136 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Hrušky s krémovou gorgonzolou

Jenom poznámka: K hruškám se jí gorgonzola dolce, tedy sladká, mají ji skoro ve všech větších supermarketech, dokonce i v Lidlu. Je dobrá i k hruškám samotným, coby dezert, ale takhle to samozřejmě bude slavnostější.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Houbová smaženice

Nejlepší recepty

Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře
Krémová celerová polévka Krémová celerová polévka
Jarní pochoutka - chřest Jarní pochoutka - chřest
Meruňkový koláč s tvarohovou nádivkou Meruňkový koláč s...
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz