Recept Hrušky s krémovou gorgonzolou

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Omyté hrušky rozkrojíme podélně na půlky a lžičkou opatrně vykrojíme jádřince tak, abychom vytvořili hlubší důlky.
Do vyššího hrnce, nebo kastrolu nalijeme víno, přidáme cukr, skořici, badyán a přivedeme k varu. V tu chvíli přidáme do vývaru hrušky a povaříme je 2 minuty, pak je odstavíme a necháme vychladnout, nejlépe do druhého dne a hrušky musí být potopené. Vychladnuté scedíme a v trošce vychladlého vývaru rozmícháme škrob, který povaříme do zhoustnutí a také necháme vychladnout. Gorgonzolu rozdrobíme a rozmícháme v misce se sýrem Almette. Touto směsí naplníme vydlabané a okapané hrušky. Rozdělíme je na dezertní talířky, na každou kopičku sýru dáme polovinu vlašského ořechu a podlijeme malým množstvím chladné vinné omáčky, co nám zbyla.
Podáváme s čerstvě upečenou křupavou bagetou, nebo i jinou.
Tato dobrota se může podávat i jako slaný předkrm.

Dobrou chuť!

Recept je ze Slavných dezertů od Jiřího Krále.

Recept je z kategorií: Ovocné moučníky


Reklama

Nahlásit recept

  • 27.10.08 vloženo
  • 3165x zobrazeno

Čas přípravy

  • 90 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 4 polotuhé hrušky
  • 200 g sýru Gorgonzola,( nebo niva,nebo rokfór)
  • 1 balení krémového smetanového sýra Almette bez příchuti
  • 5-7 dl polosuchého červeného vína
  • 100 g krupicového cukru
  • 1-2 KL škrobové moučky
  • 3 hvězdice badyánu
  • 2 kousky celé skořice
  • vlašské ořechy na ozdobení

Doporučená příloha

  • bagety, dobré sladší víno

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Hrušky s krémovou gorgonzolou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
Labužník Terrinka02
1113 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Hrušky s krémovou gorgonzolou

Buraci, na dezertním talířku to vypadá báječně. Úplně jsem na ten recept zapomněla a dnes se mi vykutálel z krabičky. Dělala jsem to vzácné návštěvě z bývalé SRN- dnes Německa (ještě za totáče). Mlaskali, vzdychali, moc jim chutnalo. Když odjížděli, tak i s receptem! Díky za přečtení receptu. T.

 
buraci
1136 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Hrušky s krémovou gorgonzolou

Jenom poznámka: K hruškám se jí gorgonzola dolce, tedy sladká, mají ji skoro ve všech větších supermarketech, dokonce i v Lidlu. Je dobrá i k hruškám samotným, coby dezert, ale takhle to samozřejmě bude slavnostější.

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Jarní pochoutka - chřest Jarní pochoutka - chřest
Pečený bůček s blumami Pečený bůček s blumami
Pečené uzené koleno Pečené uzené koleno
Těstoviny s lososem v krému Těstoviny s lososem v krému
Chilli con carne Chilli con carne

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz