Recept Hrušky s krémovou gorgonzolou

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Omyté hrušky rozkrojíme podélně na půlky a lžičkou opatrně vykrojíme jádřince tak, abychom vytvořili hlubší důlky.
Do vyššího hrnce, nebo kastrolu nalijeme víno, přidáme cukr, skořici, badyán a přivedeme k varu. V tu chvíli přidáme do vývaru hrušky a povaříme je 2 minuty, pak je odstavíme a necháme vychladnout, nejlépe do druhého dne a hrušky musí být potopené. Vychladnuté scedíme a v trošce vychladlého vývaru rozmícháme škrob, který povaříme do zhoustnutí a také necháme vychladnout. Gorgonzolu rozdrobíme a rozmícháme v misce se sýrem Almette. Touto směsí naplníme vydlabané a okapané hrušky. Rozdělíme je na dezertní talířky, na každou kopičku sýru dáme polovinu vlašského ořechu a podlijeme malým množstvím chladné vinné omáčky, co nám zbyla.
Podáváme s čerstvě upečenou křupavou bagetou, nebo i jinou.
Tato dobrota se může podávat i jako slaný předkrm.

Dobrou chuť!

Recept je ze Slavných dezertů od Jiřího Krále.

Recept je z kategorií: Ovocné moučníky


Reklama

Nahlásit recept

  • 27.10.08 vloženo
  • 3208x zobrazeno

Čas přípravy

  • 90 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 4 polotuhé hrušky
  • 200 g sýru Gorgonzola,( nebo niva,nebo rokfór)
  • 1 balení krémového smetanového sýra Almette bez příchuti
  • 5-7 dl polosuchého červeného vína
  • 100 g krupicového cukru
  • 1-2 KL škrobové moučky
  • 3 hvězdice badyánu
  • 2 kousky celé skořice
  • vlašské ořechy na ozdobení

Doporučená příloha

  • bagety, dobré sladší víno

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Hrušky s krémovou gorgonzolou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
Labužník Terrinka02
1113 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Hrušky s krémovou gorgonzolou

Buraci, na dezertním talířku to vypadá báječně. Úplně jsem na ten recept zapomněla a dnes se mi vykutálel z krabičky. Dělala jsem to vzácné návštěvě z bývalé SRN- dnes Německa (ještě za totáče). Mlaskali, vzdychali, moc jim chutnalo. Když odjížděli, tak i s receptem! Díky za přečtení receptu. T.

 
buraci
1136 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Hrušky s krémovou gorgonzolou

Jenom poznámka: K hruškám se jí gorgonzola dolce, tedy sladká, mají ji skoro ve všech větších supermarketech, dokonce i v Lidlu. Je dobrá i k hruškám samotným, coby dezert, ale takhle to samozřejmě bude slavnostější.

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Girasoli gorgonzola e noci


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Vánoční pečená kuřata Jamieho Olivera Vánoční pečená kuřata...
Jarní pochoutka - chřest Jarní pochoutka - chřest
Vepřovo-kuřecí roláda s čerstvým špenátem Vepřovo-kuřecí roláda s...
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky
Šamorínský rožeň Šamorínský rožeň

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz