Recept Hrušky pošírované v sirupu s čokoládovým krémem

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Hrušky pošírované v sirupu s čokoládovým krémem

Postup

Den předem připravíme hrušky.

Citron, pokud nemáme BIO, pečlivě omyjeme v horké vodě, žlutou kůru ostrouháme a šťávu vymačkáme. Ve vyšším užším hrnci, kam se vejdou hrušky nastojato, přivedeme k varu 1 l vody s cukrem, přilijeme citronovou šťávu, přidáme kůru a tymián.

Hrušky oloupeme, stopku ponecháme, zespodu vykrojíme jádřinec.
ponoříme je do sirupu a při nízké teplotě, pod bodem varu je necháme pošírovat asi 20 minut, tak aby zůstaly pevné. Hrnec přiklopíme pokličkou a necháme stát do druhého dne - 12 hodin.

Na krém přivedeme k varu mléko se smetanou a 2 lžícemi cukru. Žloutky utřeme se zbylým cukrem doběla a pomalu k nim vlijeme mléčno-smetanovou směs. Kastrol postavíme nad páru a mícháme do zhoustnutí, přelijeme na nastrouhanou čokoládu a opatrně promícháme.

Servírujeme v pohárech nebo hlubokých talířích naplněných teplým čokoládovým krémem. Můžeme ozdobit snítkou máty a pistáciovými ořechy.

Recept je z kategorií: Dezerty


Reklama

Nahlásit recept

  • 11.10.11 vloženo
  • 2947x zobrazeno

Čas přípravy

  • 45 min + odstátí

Počet porcí

  • 8 porcí

Ingredience

  • 8 hrušek
  • 1 citron
  • 250 g cukru
  • 3 polévkové lžíce tymiánu

Čokoládový krém:

  • 200 ml mléka
  • 200 ml smetany na šlehání
  • 40 g cukru
  • 3 žloutky
  • 250 g nastrouhané čokolády

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

danda 11.10.11 22:06

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Diskuse k receptu Hrušky pošírované v sirupu s čokoládovým krémem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
blanca.xy
647 příspěvků 14.10.11 16:11

Dandi, ty ale umíš tu přírodu ještě vylepšit :palec: .

 
danda  11.10.11 23:01

jago, kdybys viděla moje výtvory z modelíny od školky … hrůůůůza :-), tyhle modelovala příroda a ta umí nejkrásnější tvary :-)

 
jaga13
399 příspěvků 11.10.11 22:57

Dando, to je tak krásný :potlesk: že ty to máš vymodelovaný z fima :lol:

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Sluneční skvrny s broskvemi


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Tatranské kuře Tatranské kuře
Těstovinový salát s kuřecím masem Těstovinový salát s kuřecím...
Koláč s jahodami Koláč s jahodami
Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček
Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový bochánek

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz