Recept Hrušky pošírované v sirupu s čokoládovým krémem

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Hrušky pošírované v sirupu s čokoládovým krémem

Postup

Den předem připravíme hrušky.

Citron, pokud nemáme BIO, pečlivě omyjeme v horké vodě, žlutou kůru ostrouháme a šťávu vymačkáme. Ve vyšším užším hrnci, kam se vejdou hrušky nastojato, přivedeme k varu 1 l vody s cukrem, přilijeme citronovou šťávu, přidáme kůru a tymián.

Hrušky oloupeme, stopku ponecháme, zespodu vykrojíme jádřinec.
ponoříme je do sirupu a při nízké teplotě, pod bodem varu je necháme pošírovat asi 20 minut, tak aby zůstaly pevné. Hrnec přiklopíme pokličkou a necháme stát do druhého dne - 12 hodin.

Na krém přivedeme k varu mléko se smetanou a 2 lžícemi cukru. Žloutky utřeme se zbylým cukrem doběla a pomalu k nim vlijeme mléčno-smetanovou směs. Kastrol postavíme nad páru a mícháme do zhoustnutí, přelijeme na nastrouhanou čokoládu a opatrně promícháme.

Servírujeme v pohárech nebo hlubokých talířích naplněných teplým čokoládovým krémem. Můžeme ozdobit snítkou máty a pistáciovými ořechy.

Recept je z kategorií: Dezerty

Nahlásit recept

  • 11.10.11 vloženo
  • 3053x zobrazeno

Čas přípravy

  • 45 min + odstátí

Počet porcí

  • 8 porcí

Ingredience

  • 8 hrušek
  • 1 citron
  • 250 g cukru
  • 3 polévkové lžíce tymiánu

Čokoládový krém:

  • 200 ml mléka
  • 200 ml smetany na šlehání
  • 40 g cukru
  • 3 žloutky
  • 250 g nastrouhané čokolády

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

danda 11.10.11 22:06

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Diskuse k receptu Hrušky pošírované v sirupu s čokoládovým krémem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
blanca.xy
647 příspěvků 14.10.11 16:11

Dandi, ty ale umíš tu přírodu ještě vylepšit :palec: .

danda
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 11.10.11 23:01

jago, kdybys viděla moje výtvory z modelíny od školky … hrůůůůza :-), tyhle modelovala příroda a ta umí nejkrásnější tvary :-)

jaga13
399 příspěvků 11.10.11 22:57

Dando, to je tak krásný :potlesk: že ty to máš vymodelovaný z fima :lol:

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Šamorínský rožeň Šamorínský rožeň
Vepřové s vejci a brambory Vepřové s vejci a brambory
Králík pečený na česneku Králík pečený na česneku
Bylinkové palačinky s chřestem Bylinkové palačinky s chřestem
Gazpacho z cuket s vejcem - Gazpacho di zucchine e uovo Gazpacho z cuket s vejcem -...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz