Recept Hrušky pošírované v bílém víně s čokoládovým krémem
zébulon Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup
V kastrolku smícháme víno, vodu a ostatní přísady a přivedeme k varu. Vložíme hruštičky, které jsme předem oloupali a zbavili jádřinců. Vaříme jemně 20 minut a potom necháme v sirupu vychladnout. Hrušky vyjmeme a necháme okapat. Sirup zredukujeme tak, aby nám zbylo jen pár lžic husté tekutiny, kterou přecedíme a potom ještě hrušky přelijeme a znovu necháme vychladit. Smetanu zahřejeme, do horké vmícháme čokoládu a rozmícháme na hladký krém. Rozdělíme ho do sedmi malých skleniček nebo misek, necháme dobře vychladit a potom do krému posadíme po jedné hrušce. Dobrou chuť!
- 10.03.13 vloženo
- 2873x zobrazeno
Čas přípravy
- 40 minut
Počet porcí
- 7 porcí
Ingredience
- 7 malých hruštiček
- 5 dcl dobrého suchého vína, výraznější chuti
- 3 lžíce tmavého třtinového cukru
- 1 vanilkový lusk (nebo půl lžičky vanilkového aromatu)
- 2 proužky pomerančové kůry
- 1 lžíce citrónové šťávy
- 2 dcl vody
- 200 g tmavé čokolády
- 2 dcl smetany na šlehání
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Hrušky pošírované v bílém víně s čokoládovým krémem
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Hrušky pošírované v bílém víně s čokoládovým krémem
5 příspěvků 24.3.13 03:45
Krása!
To je ono!!
Ejo, jsem ráda, že ti chutnalo! Odjádřincovávám zcela prostě škrabkou na brambory Victorinox (takovou tou polokoulatou s dřevěnou rukojetí). Musí se postupovat opatrně, až něžně.
Tak to jme taky neměli…
Totok taky znám, ale myslím něco jiného, dutý váleček s ostrým koncem na jedné straně a na klacku na tupé straně
zajede do jablíčka a vytáhne se váleček
s jadřincem 
Myslíte totok, nebo něco jiného?

Nevím jak moje babi (nepotkali jsme se) ale ani mami nic takového neměla…
Jabka se vykrajovala (vydlabávala) nožikem, produktivita byla mizerná a když jsem to dělával já ( např pro tento u nás velmi oblíbený dezert ) tak jsem se často perforoval a krev tekla proudem, zvláště jednalo-li se o panenská
Příspěvek upraven 21.03.13 v 23:57
Fotka je nádherná. Hruška byla doma jedna velká, takže jsem povařila čtvrtky. Estetický dojem byl sice poněkud horší, ale byla to jen mlska pro mne. Půlku jsem si schovala, ale nejsem si jistá, jestli…Vynikající

Předpokládám, že odjádřincováváš takovým tím udělátkem, kterým naše babičky dloubaly jablíčka aby se do nich vešla nějaká dobrotka před pečením - teď jsem se vrátila do dětství, pečené jablíčko, v dírce trocha domácí rybízové marmelády, polité řídkým vanilkovým pudinkem