Recept Hrušky pošírované v bílém víně s čokoládovým krémem

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Hrušky pošírované v bílém víně s čokoládovým krémem

Postup

V kastrolku smícháme víno, vodu a ostatní přísady a přivedeme k varu. Vložíme hruštičky, které jsme předem oloupali a zbavili jádřinců. Vaříme jemně 20 minut a potom necháme v sirupu vychladnout. Hrušky vyjmeme a necháme okapat. Sirup zredukujeme tak, aby nám zbylo jen pár lžic husté tekutiny, kterou přecedíme a potom ještě hrušky přelijeme a znovu necháme vychladit.

Smetanu zahřejeme, do horké vmícháme čokoládu a rozmícháme na hladký krém. Rozdělíme ho do sedmi malých skleniček nebo misek, necháme dobře vychladit a potom do krému posadíme po jedné hrušce.

Dobrou chuť!


Reklama

Nahlásit recept

  • 10.03.13 vloženo
  • 2212x zobrazeno

Čas přípravy

  • 40 minut

Počet porcí

  • 7 porcí

Ingredience

  • 7 malých hruštiček
  • 5 dcl dobrého suchého vína, výraznější chuti
  • 3 lžíce tmavého třtinového cukru
  • 1 vanilkový lusk (nebo půl lžičky vanilkového aromatu)
  • 2 proužky pomerančové kůry
  • 1 lžíce citrónové šťávy
  • 2 dcl vody
  • 200 g tmavé čokolády
  • 2 dcl smetany na šlehání

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

zébulon 10.03.13 18:24

Uvaření se již líbí 7 labužníkům

Diskuse k receptu Hrušky pošírované v bílém víně s čokoládovým krémem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
Iksko
5 příspěvků 24.03.13 03:45

Krása! :potlesk:

 
Eja
3811 příspěvků 22.03.13 18:32

To je ono!!

 
zébulon  22.03.13 08:05

Ejo, jsem ráda, že ti chutnalo! Odjádřincovávám zcela prostě škrabkou na brambory Victorinox (takovou tou polokoulatou s dřevěnou rukojetí). Musí se postupovat opatrně, až něžně.

 
casino
4466 příspěvků 22.03.13 00:39
Totok?

Tak to jme taky neměli… :)

 
Eja
3811 příspěvků 22.03.13 00:34

Totok taky znám, ale myslím něco jiného, dutý váleček s ostrým koncem na jedné straně a na klacku na tupé straně :mrgreen: zajede do jablíčka a vytáhne se váleček s jadřincem :think:

 
casino
4466 příspěvků 21.03.13 23:57
Udělátko

Myslíte totok, nebo něco jiného?
Nevím jak moje babi (nepotkali jsme se) ale ani mami nic takového neměla…
Jabka se vykrajovala (vydlabávala) nožikem, produktivita byla mizerná a když jsem to dělával já ( např pro tento u nás velmi oblíbený dezert ) tak jsem se často perforoval a krev tekla proudem, zvláště jednalo-li se o panenská :) :oops: :mrgreen:

Příspěvek upraven 21.03.13 v 23:57

 
Eja
3811 příspěvků 21.03.13 23:28

Fotka je nádherná. Hruška byla doma jedna velká, takže jsem povařila čtvrtky. Estetický dojem byl sice poněkud horší, ale byla to jen mlska pro mne. Půlku jsem si schovala, ale nejsem si jistá, jestli…Vynikající :potlesk:
Předpokládám, že odjádřincováváš takovým tím udělátkem, kterým naše babičky dloubaly jablíčka aby se do nich vešla nějaká dobrotka před pečením - teď jsem se vrátila do dětství, pečené jablíčko, v dírce trocha domácí rybízové marmelády, polité řídkým vanilkovým pudinkem :)

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Kuřecí tortilla s rajčaty a ledovým salátem Kuřecí tortilla s rajčaty a...
Šumavská bramboračka Šumavská bramboračka
Horké maliny se zmrzlinou Horké maliny se zmrzlinou
Kachní prsa s badyánem Kachní prsa s badyánem
Cibulačka Cibulačka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz