Recept Hruškový sorbet (pro Kozorohy)

penda Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Kompot otevřeme, ovoce i se sirupem vylijeme do mísy. Přidáme šťávu z jednoho citronu a v mixéru vše rozmixujeme. Směs nalijeme do nerezavějící nádoby a postavíme do mrazicího prostoru chladničky. Máme-li hlubokomrazicí mrazničku, můžeme do směsi přidat i lihovinu. Na přípravu sorbetu však stačí i chladnička. Lihovinu pak přidáváme až těsně před podáváním, přímo do poháru. Sorbet z chladničky vyjmeme teprve než zasedneme ke stolu a necháme jej před podáváním 5 minut v pokojové teplotě. *Poznámka 1:* Během mražení sorbet občas z mrazničky vyjmeme a promícháme. Kdybychom tak neučinili, hmota by nebyla hladká a jemná. *Poznámka 2:* Jinou variantu receptu najdete "zde":https://www.labuznik.cz/recipe.php?ID=5799 . Čerpáno z knihy Receptář ve znamení zvěrokruhu (1989).

Recept je z kategorií: Dezerty

Nahlásit recept

  • 23.01.06 vloženo
  • 5817x zobrazeno

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • *Při slavnostním menu mezichod, jinak vždy vhodný a snadný dezert.*
  • 1-litrová sklenice zavařených hrušek
  • 1 citron
  • 50 ml hruškovice nebo jiného likéru.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Hruškový sorbet (pro Kozorohy)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Špagety s pečenou červenou paprikou Špagety s pečenou červenou...
Plněné bramborové knedlíky anglickou slaninou se zelím Plněné bramborové knedlíky...
Jarní chřestový salát s ředkvičkami Jarní chřestový salát s...
Brambory zapečené s brynzou Brambory zapečené s brynzou
Vepřové kotlety na pivě Vepřové kotlety na pivě

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz