Recept Hruškový mandlový koláč

(Hodnoceno 1x) Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Hruškový mandlový koláč

Postup

1. Z prosáté mouky zpracujeme s rozdrobeným máslem, cukrem a vejcem vláčné a hladké těsto, zabalíme do fólie a uložíme asi na 30 minut do chladničky. Pak je pouze krátce projněteme, na pomoučené ploše rozválíme do kulatého plátu a vyložíme jím pečlivě vymazanou a moukou vysypanou dortovou rozevírací formu ( průměr 26 cm). 2.Oloupeme hrušky, rozpůlíme a vyřízneme jadřince. 125 ml vody svaříme s cukrem a půlky plodů v ní asi 12 minut podusíme. 3. Troubu předehřejeme na 180° C. U vajec oddělíme žloutky a bílky. Žloutky utřeme s medem do pěny. Vmícháme mleté mandle a z bílků ušleháme tuhý sníh. Mandlovou hmotu rovnoměrně rozprostřeme na těstový korpus. Poklademe půlkami hrušek řeznou plochou dospod a lehce vmáčkneme. Pečeme v troubě asi 60 minut. Upečený koláč bohatě poprášíme moučkovým cukrem.

Recept je z kategorií: Koláče

Nahlásit recept

  • 16.06.07 vloženo
  • 8541x zobrazeno

Čas přípravy

  • asi 30 minut

Ingredience

  • TĚSTO:
  • 200g hladké mouky, 125g másla, 60g cukru, 1 vejce
  • OBLOHA A OZDOBA:
  • 1 kg hrušek, 40g cukru, 3 vejce
  • 100 g medu, 200g mletých mandlí, 1 lžíce moučkového cukru

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

casino 21.10.12 23:30

Omlouvám se autorovi za ty třešně…
Hrušky byly nachystány k pokládce na koláč, ale MAKRONKY než mi nafotily segediňák, tak hrušky sežraly a prý že: „soráč“ :evil:
Příště už si je ohlídám!
Snad :mrgreen:

Uvaření se již líbí 5 labužníkům
Odkaz na uvaření

casino 13.10.12 21:56

.

Uvaření se již líbí 5 labužníkům

Diskuse k receptu Hruškový mandlový koláč

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
jolana
5066 příspěvků 14.10.12 20:41

..ale bol tu jeden kusok vyfoteny narezany pekny falatok, kde sa podel…a ked uz casino o tych ceresnach..

http://www.youtube.com/watch?…

casino
4488 příspěvků 14.10.12 19:34
Dámy,

Díky vašemu ostřížímu oku, bylo jest mi uvědomiti si vadu oka svého; děkuji :mavam:
jolana, tady se lze dočíst, kolik mi toho koláče zbylo :mrgreen:

Obrázek jsem poupravil a pod svůj předešlý komentář vložil, že aby bylo zřejmé, vo čom tady vedeme řeč. Leč, sám mezi nimi velkého rozdílu nevidím :oops: :)

esmeralda
4813 příspěvků 14.10.12 02:08

Casino, koláč bude jistě dobrý a určitě nebyl ve skutečnosti ani takhle modrý.
Možná je jenom třeba změnit nastavení na fotoaparátu.
V angličtině se to jmenuje White balance. Českou příručku nemám, ale jistě to nebude pro tebe těžké najít.
Toto nastavení kompenzuje různá spektra různých světelných zdrojů.

jolana
5066 příspěvků 14.10.12 00:51

Casino, sice je trosku namodraly ako ja ked vidim daco sladke a este k tomu posypane prachovym curom ale inac ho mas :palec: se musi uznat..
PS: ty to vsetko sladke aj pojes? ..to je apetit, to sa tiez musi uznat :lol:

casino
4488 příspěvků 13.10.12 21:54

Mailem jsem dostal recept „Mandlový koláč se švestkami“
Chtěl jsem jej vložit na LAB, ale vzpomněl jsem si na tento, skoro stejný recept, jen s jiným ovocem ;)
Tak sem dám aspoň obrázky :)
P. S.
Ta náplň se obejde i bez sněhu zmiňovaného v popisu…
Místo medu jsem do náplně dal celkem pouze 80g cukru a 150g strouhaných mandlí

Bento
794 příspěvků 19.09.11 02:52

:twisted: babi, ten vyhladac je daaky „poondany“, lebo som to daval asi 3 x presne preto ci je tu ale nic…nebol,menil som slovosled atd… nic mi neukazalo.Sorry :palec: Nepridam
prehodim fotku k tvojmu

Příspěvek upraven 19.09.11 v 02:56

babi
6360 příspěvků 19.09.11 02:37

no, davno jsem pridala francouzsky recept http://www.labuznik.com/recipe.php?… a nakonec recept na Frangipan take i nekolik jinych francouzskych kolacu s jeho pouzitim…

Bento
794 příspěvků 19.09.11 00:39

:roll: hladam ci je na Labe hruskovy kolac je ich tu vela, aj tu je jeden s mandlami , ale mandlovy krem Francuzsky „frangipane ",je trochu iny mozno pridam :wink:
fotka je tu na "Tarte frangipane à la poire“

casino
4488 příspěvků 14.11.09 16:33
Re: Hruškový mandlový koláč

Hmmmm, to je otázka ?o)) Možná místo: „Vmícháme mleté mandle a z bílků ušleháme tuhý sníh.“ chtěla claire napsat …a z bílků ušleháný tuhý sníh :o()........
Do toho křehkého těsta stačí dát pouze žloutek. Zda je nutno hrušky dusit když se to peče skoro hodinu, je otázne; co když mám máslovky :o)

ewa
600 příspěvků 14.11.09 16:05
Re: Hruškový mandlový koláč

Prosím, poradíte mi někdo? Co udělám s tím ušlehaným sněhem? Před koncem pečení naplácám na hrušky?

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Rebarborový crumble Rebarborový crumble
Losos na kopru s medovou omáčkou Losos na kopru s medovou...
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře
Pečené uzené koleno Pečené uzené koleno
Králík pečený na česneku Králík pečený na česneku

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz