Recept Hruškový mandlový koláč

(Hodnoceno 1x) Labužník claire02 Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Hruškový mandlový koláč

Postup

1. Z prosáté mouky zpracujeme s rozdrobeným máslem, cukrem a vejcem vláčné a hladké těsto, zabalíme do fólie a uložíme asi na 30 minut do chladničky. Pak je pouze krátce projněteme, na pomoučené ploše rozválíme do kulatého plátu a vyložíme jím pečlivě vymazanou a moukou vysypanou dortovou rozevírací formu ( průměr 26 cm). 2.Oloupeme hrušky, rozpůlíme a vyřízneme jadřince. 125 ml vody svaříme s cukrem a půlky plodů v ní asi 12 minut podusíme. 3. Troubu předehřejeme na 180° C. U vajec oddělíme žloutky a bílky. Žloutky utřeme s medem do pěny. Vmícháme mleté mandle a z bílků ušleháme tuhý sníh. Mandlovou hmotu rovnoměrně rozprostřeme na těstový korpus. Poklademe půlkami hrušek řeznou plochou dospod a lehce vmáčkneme. Pečeme v troubě asi 60 minut. Upečený koláč bohatě poprášíme moučkovým cukrem.

Recept je z kategorií: Koláče

Nahlásit recept

  • 16.06.07 vloženo
  • 9404x zobrazeno

Čas přípravy

  • asi 30 minut

Ingredience

  • TĚSTO:
  • 200g hladké mouky, 125g másla, 60g cukru, 1 vejce
  • OBLOHA A OZDOBA:
  • 1 kg hrušek, 40g cukru, 3 vejce
  • 100 g medu, 200g mletých mandlí, 1 lžíce moučkového cukru

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

casino 21.10.12 23:30

Omlouvám se autorovi za ty třešně…
Hrušky byly nachystány k pokládce na koláč, ale MAKRONKY než mi nafotily segediňák, tak hrušky sežraly a prý že: „soráč“ :evil:
Příště už si je ohlídám!
Snad :mrgreen:

Uvaření se již líbí 5 labužníkům
Odkaz na uvaření

casino 13.10.12 21:56

.

Uvaření se již líbí 5 labužníkům

Diskuse k receptu Hruškový mandlový koláč

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Hruškový mandlový koláč

jolana
5068 příspěvků 14.10.12 20:41

..ale bol tu jeden kusok vyfoteny narezany pekny falatok, kde sa podel…a ked uz casino o tych ceresnach..

http://www.youtube.com/watch?…

casino
4497 příspěvků 14.10.12 19:34
Dámy,

Díky vašemu ostřížímu oku, bylo jest mi uvědomiti si vadu oka svého; děkuji :mavam:
jolana, tady se lze dočíst, kolik mi toho koláče zbylo :mrgreen:

Obrázek jsem poupravil a pod svůj předešlý komentář vložil, že aby bylo zřejmé, vo čom tady vedeme řeč. Leč, sám mezi nimi velkého rozdílu nevidím :oops: :)

esmeralda
4813 příspěvků 14.10.12 02:08

Casino, koláč bude jistě dobrý a určitě nebyl ve skutečnosti ani takhle modrý.
Možná je jenom třeba změnit nastavení na fotoaparátu.
V angličtině se to jmenuje White balance. Českou příručku nemám, ale jistě to nebude pro tebe těžké najít.
Toto nastavení kompenzuje různá spektra různých světelných zdrojů.

jolana
5068 příspěvků 14.10.12 00:51

Casino, sice je trosku namodraly ako ja ked vidim daco sladke a este k tomu posypane prachovym curom ale inac ho mas :palec: se musi uznat..
PS: ty to vsetko sladke aj pojes? ..to je apetit, to sa tiez musi uznat :lol:

casino
4497 příspěvků 13.10.12 21:54

Mailem jsem dostal recept „Mandlový koláč se švestkami“
Chtěl jsem jej vložit na LAB, ale vzpomněl jsem si na tento, skoro stejný recept, jen s jiným ovocem ;)
Tak sem dám aspoň obrázky :)
P. S.
Ta náplň se obejde i bez sněhu zmiňovaného v popisu…
Místo medu jsem do náplně dal celkem pouze 80g cukru a 150g strouhaných mandlí

Bento
794 příspěvků 19.9.11 02:52

:twisted: babi, ten vyhladac je daaky „poondany“, lebo som to daval asi 3 x presne preto ci je tu ale nic…nebol,menil som slovosled atd… nic mi neukazalo.Sorry :palec: Nepridam
prehodim fotku k tvojmu

Příspěvek upraven 19.09.11 v 02:56

babi
6360 příspěvků 19.9.11 02:37

no, davno jsem pridala francouzsky recept http://www.labuznik.com/recipe.php?… a nakonec recept na Frangipan take i nekolik jinych francouzskych kolacu s jeho pouzitim…

Bento
794 příspěvků 19.9.11 00:39

:roll: hladam ci je na Labe hruskovy kolac je ich tu vela, aj tu je jeden s mandlami , ale mandlovy krem Francuzsky „frangipane ",je trochu iny mozno pridam :wink:
fotka je tu na "Tarte frangipane à la poire“

casino
4497 příspěvků 14.11.09 16:33
Re: Hruškový mandlový koláč

Hmmmm, to je otázka ?o)) Možná místo: „Vmícháme mleté mandle a z bílků ušleháme tuhý sníh.“ chtěla claire napsat …a z bílků ušleháný tuhý sníh :o()........
Do toho křehkého těsta stačí dát pouze žloutek. Zda je nutno hrušky dusit když se to peče skoro hodinu, je otázne; co když mám máslovky :o)

ewa
600 příspěvků 14.11.09 16:05
Re: Hruškový mandlový koláč

Prosím, poradíte mi někdo? Co udělám s tím ušlehaným sněhem? Před koncem pečení naplácám na hrušky?

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Hrachová kaše

Nejlepší recepty

Losos na kopru s medovou omáčkou Losos na kopru s medovou...
Pórková polévka s cizrnou Pórková polévka s cizrnou
Těstoviny s lososem v krému Těstoviny s lososem v krému
Podzimní hřejivá dýňová polévka Podzimní hřejivá dýňová...
Kuřecí nugetky s hořčicovo - medovým krémem Kuřecí nugetky s hořčicovo...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz