Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
lydia Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Mrkev oškrabeme, nastrouháme a zakapeme citronovou šťávou. Hrušku oloupeme, nakrájíme na kostičky a přidáme k nastrouhané mrkvi. Sýr trochu rozmícháme, přidáme část nasekaného tymiánu, osolíme a opepříme. Vmícháme mrkev s hruškou. Posypeme zbytkem tymiánu. Pomazánka bude určitě chutnat i dětem. Kdo nemusí tymián, může dát zelenou petržel nebo pažitku. Dobrou chuť.
Recept je z kategorií: Pomazánky
jakýkoliv chléb a čaj
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
2.4.17 17:33
Zajímavý recept…
Popravdě: měla jsem docela strach, jak to bude chutnat
Ochutnávka první - olíznutí vidličky bez pečiva, to byl docela úlek…
jako že: „co teď s tím?“
Ale pak jsem ji nechala tři hodinky uležet, zatím, co jsem byla na zahradě - pak namázla zkušební krajíček chleba a ejhle: ONO TO JE DOBRÉ! A hodně dobré… Zvláštně dobré…
Ten tymián tam není špatný, ale příště zkusím asi tu pažitku… Je
to nezvyk, ale příjemná změna po všech těch pořád dokola točených
„klasických“ pomazánkách
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Hruškovo - mrkvová pomazánka
@Eja - to je pravda, Lydiiny recepty patří k těm, na které se mohu spolehnout.

Už jsem se k této pomazánce odhodlávala dlouho… Ale buď jsem vždy zapomněla nebo nebyly ty správné hrušky, já dala takovou tu sladkou, hodně šťavnatou, pak tu citronovou šťávu a trochu mi to po rozležení teklo, ale to absolutně nevadilo…
Chce to nedat hned na první dojem, jak jsem psala, první moment byl trochu rozpačitý, ale pak zmizela raz - dva
Pomazánka je příjemně svěží, zařadila jsem si ji k receptům na teplejší dny, opravdu osvěžila
@Zuzka1973 To vypadá dobře - a neznám žádný recept od Lydie, který by mi nechutnal. Díky za vytažení, tenhle mi nějak unikl. Ale asi bych byla taky pro pažitku
Zajímavý recept…

Popravdě: měla jsem docela strach, jak to bude chutnat
Ochutnávka první - olíznutí vidličky bez pečiva, to byl docela úlek… jako že: „co teď s tím?“
Ale pak jsem ji nechala tři hodinky uležet, zatím, co jsem byla na zahradě - pak namázla zkušební krajíček chleba a ejhle: ONO TO JE DOBRÉ! A hodně dobré… Zvláštně dobré…
Ten tymián tam není špatný, ale příště zkusím asi tu pažitku… Je to nezvyk, ale příjemná změna po všech těch pořád dokola točených „klasických“ pomazánek
Edit - úplně super bylo, když jsem si poslední krajíc posypala drcenými vlašskými ořechy…

Příspěvek upraven 02.04.17 v 17:37