Recept Hrušková náplň II

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Sušené ovoce uvaříme s kořením ve vodě, scedíme, umeleme na masovém strojku. Přidáme povidla, perník, cukr a případně trochu rumu. Podle potřeby rozředíme vývarem z ovoce aby byla hmota dobře rozetíratelná. Natíráme na valašské koláče - frgály. A frgály prý jdou dělat i na slano se zelnou náplní. :-) Podle původních valašských receptur.

Recept je z kategorií: Náplně

Nahlásit recept

  • 18.11.04 vloženo
  • 7832x zobrazeno

Ingredience

  • 30 dkg sušených hrušek
  • 20 dkg sušených jablek
  • 15 dkg cukru
  • 10 dkg povidel
  • 10 dkg strouhaného perníku
  • celá skořice, hřebíček, badyán

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Hrušková náplň II

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Hrušková náplň II

Labužník Bery02
58 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Hrušková náplň II.

Znám to, moje maka přidává i jablka, když je málo hrušek. Cukr je zbytečný.Nahoru se dává sladká posypka a někdo koláč přicukruje.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Zapečený losos s pórkem (pro Lvy) Zapečený losos s pórkem...
Hovězí znojemská pečeně Hovězí znojemská pečeně
Staročeské kotlety Staročeské kotlety
Pečená kuřecí stehna Pečená kuřecí stehna
Kuře na kapustě Kuře na kapustě

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz