Recept Hrušková náplň II

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Sušené ovoce uvaříme s kořením ve vodě, scedíme, umeleme na masovém strojku. Přidáme povidla, perník, cukr a případně trochu rumu. Podle potřeby rozředíme vývarem z ovoce aby byla hmota dobře rozetíratelná. Natíráme na valašské koláče - frgály. A frgály prý jdou dělat i na slano se zelnou náplní. :-) Podle původních valašských receptur.

Recept je z kategorií: Náplně

Nahlásit recept

  • 18.11.04 vloženo
  • 7705x zobrazeno

Ingredience

  • 30 dkg sušených hrušek
  • 20 dkg sušených jablek
  • 15 dkg cukru
  • 10 dkg povidel
  • 10 dkg strouhaného perníku
  • celá skořice, hřebíček, badyán

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Hrušková náplň II

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
Labužník Bery02
58 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Hrušková náplň II.

Znám to, moje maka přidává i jablka, když je málo hrušek. Cukr je zbytečný.Nahoru se dává sladká posypka a někdo koláč přicukruje.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře
Pórková polévka s cizrnou Pórková polévka s cizrnou
Jahodový pohár Jahodový pohár
Houbová smaženice Houbová smaženice
Kachní prsa s badyánem Kachní prsa s badyánem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz