Recept Hrušková náplň II

Labužník Lili02 Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Sušené ovoce uvaříme s kořením ve vodě, scedíme, umeleme na masovém strojku. Přidáme povidla, perník, cukr a případně trochu rumu. Podle potřeby rozředíme vývarem z ovoce aby byla hmota dobře rozetíratelná. Natíráme na valašské koláče - frgály. A frgály prý jdou dělat i na slano se zelnou náplní. :-) Podle původních valašských receptur.

Recept je z kategorií: Náplně

Nahlásit recept

  • 18.11.04 vloženo
  • 8807x zobrazeno

Ingredience

  • 30 dkg sušených hrušek
  • 20 dkg sušených jablek
  • 15 dkg cukru
  • 10 dkg povidel
  • 10 dkg strouhaného perníku
  • celá skořice, hřebíček, badyán

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Hrušková náplň II

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Hrušková náplň II

Labužník Bery02
58 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Hrušková náplň II.

Znám to, moje maka přidává i jablka, když je málo hrušek. Cukr je zbytečný.Nahoru se dává sladká posypka a někdo koláč přicukruje.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Chilli se sojovým masem

Nejlepší recepty

Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...
Brokolicová polévka se smetanou Brokolicová polévka se...
Grilovaná vepřová žebra Grilovaná vepřová žebra
Jarní špenát zapečený se sýrem Jarní špenát zapečený se sýrem
Vepřové kotlety na pivě Vepřové kotlety na pivě

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz