Recept Hrozno Magdalenka

Slovenská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Hrozno Magdalenka

Postup

Hroznové víno pečlivě očistíme, naskládáme do zavařovací sklenice spolu s feferonkami, těch dáme podle chuti. Zalijeme nálevem a zavaříme jen tak aby se chytilo víčko. Bobule musí zůsta křupavé.
Variantou je zalít hrozno nálevem z feferonů. V tom případě uděláme ostrým nožem u stopky křížek. Tato varianta je rychlejší, hrozno natáhne ostrost do několika dní. Ale chce to pořádné feferonky, žádné kozí rohy. Pořádnou divokost.

Recept je z kategorií: Konzervace


Reklama

Nahlásit recept

  • 04.02.10 vloženo
  • 7336x zobrazeno

Čas přípravy

  • 60 minut

Ingredience

  • 0,5 kg hroznového vína (osvědčila se Červená frankovka z jižního Slovenska)
  • 2 feferonky stejného původu
  • 1 Deko nebo jiný konzervační prostředek na který jsme zvyklí

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

gmp 29.10.12 22:19

kombinací toho to recespisu a reces spisu od Svato dosáhl jsem následujících výsledků

Uvaření se již líbí 5 labužníkům

Diskuse k receptu Hrozno Magdalenka

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
gmp
1603 příspěvků 30.10.12 11:56
+

Mimochodem všem vykládám, že si řikala že je to silné afrodisiakum, obvzláště pro toho kdo při konzumací, před konzumací použije k jídlu ruce! :cert:

 
gmp
1603 příspěvků 30.10.12 11:17
+

V konečné fázi jsem použil polovinu s tvojho recesspisu a polovicu z mojho. Dal sem červené hrozno i bílé. :hug:

 
svato
1415 příspěvků 30.10.12 08:56

Už to tak vyzerá :D, ja som po rokoch tiež zase raz zavárala, ale len tieto čipoš veci, priznám sa, že mi veľmi dobre robia pri tráviacich problémoch :roll:

 
gmp
1603 příspěvků 15.10.12 13:26
+ Svato

Letos zavářim jen podle tvých recesspisů. :hug:

 
anickav
2904 příspěvků 06.02.10 13:53
Re: Hrozno Magdalenka

Asi som divná, bez zavárania by som leto neprežila, napriek tomu, že všetku východiskovú surovinu kupujem…aj feferónky.

 
svato
1415 příspěvků 06.02.10 05:25
Re: Hrozno Magdalenka

To by bolo super de luxe, ja som strašne lenivá, ale keď ma niekto k tomu dokope, urobím a dokonca celkom rada.

 
anickav
2904 příspěvků 06.02.10 02:38
Re: Hrozno Magdalenka

Tak prídem a budeme zavárať spolu, OK?:o

 
svato
1415 příspěvků 06.02.10 01:54
Re: Hrozno Magdalenka

Patrí k výrobkom, ktoré kupujem hotové na trhu, ale tá nezodpovedná pani trhovníčka hrozno už druhý rok vynechala (vraj sa málo urodilo) a robila len účastníkom zrazu známe zvončekové feferónky s medom a cesnakom. Zrejme budem musieť zapracovať sama, lebo tento recept stojí zato.

 
anickav
2904 příspěvků 06.02.10 01:30
Re: Hrozno Magdalenka

Zaujímavý názov…
Zaujímavý recept, pre mňa úplne niečo neznáme a určite nie nezaujímavé…

 
jolana
5064 příspěvků 04.02.10 23:20
Re: Hrozno Magdalenka

svato, a dobre je, dobree..:))

gmp! ja som tam nebola, nic som nevidela ze si tam! bez Magdalenky! s Anckou! na mna sa mozes spolahnut …aha :o :D

 
svato
1415 příspěvků 04.02.10 14:53
Re: Hrozno Magdalenka - Miloško,

celkom prvý recept, ktorý som sem (veľmi nepodareným spôsobom) dala, bolo práve hrozno s feferónkami. Ale aspoň si pripomenul, a okrem toho, ja som tuším uvádzala biele hrozno ;-). Pac a pusu. Dana

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Brusinkový koláč z kefíru


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Kuřecí tortilla s rajčaty a ledovým salátem Kuřecí tortilla s rajčaty a...
Vepřové kotlety na pivě Vepřové kotlety na pivě
Francouzská česnečka vhodná k večeři Francouzská česnečka vhodná...
Jahodový pohár Jahodový pohár
Trojité placičky - Gallette triple Trojité placičky - Gallette...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz