Recept Hrozno Magdalenka

Slovenská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Hrozno Magdalenka

Postup

Hroznové víno pečlivě očistíme, naskládáme do zavařovací sklenice spolu s feferonkami, těch dáme podle chuti. Zalijeme nálevem a zavaříme jen tak aby se chytilo víčko. Bobule musí zůsta křupavé.
Variantou je zalít hrozno nálevem z feferonů. V tom případě uděláme ostrým nožem u stopky křížek. Tato varianta je rychlejší, hrozno natáhne ostrost do několika dní. Ale chce to pořádné feferonky, žádné kozí rohy. Pořádnou divokost.

Recept je z kategorií: Konzervace

Nahlásit recept

  • 04.02.10 vloženo
  • 8252x zobrazeno

Čas přípravy

  • 60 minut

Ingredience

  • 0,5 kg hroznového vína (osvědčila se Červená frankovka z jižního Slovenska)
  • 2 feferonky stejného původu
  • 1 Deko nebo jiný konzervační prostředek na který jsme zvyklí

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

gmp 29.10.12 22:19

kombinací toho to recespisu a reces spisu od Svato dosáhl jsem následujících výsledků

Uvaření se již líbí 5 labužníkům

Diskuse k receptu Hrozno Magdalenka

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
gmp
1603 příspěvků 30.10.12 11:56
+

Mimochodem všem vykládám, že si řikala že je to silné afrodisiakum, obvzláště pro toho kdo při konzumací, před konzumací použije k jídlu ruce! :cert:

 
gmp
1603 příspěvků 30.10.12 11:17
+

V konečné fázi jsem použil polovinu s tvojho recesspisu a polovicu z mojho. Dal sem červené hrozno i bílé. :hug:

 
svato
1417 příspěvků 30.10.12 08:56

Už to tak vyzerá :D, ja som po rokoch tiež zase raz zavárala, ale len tieto čipoš veci, priznám sa, že mi veľmi dobre robia pri tráviacich problémoch :roll:

 
gmp
1603 příspěvků 15.10.12 13:26
+ Svato

Letos zavářim jen podle tvých recesspisů. :hug:

 
anickav
2904 příspěvků 06.02.10 13:53
Re: Hrozno Magdalenka

Asi som divná, bez zavárania by som leto neprežila, napriek tomu, že všetku východiskovú surovinu kupujem…aj feferónky.

 
svato
1417 příspěvků 06.02.10 05:25
Re: Hrozno Magdalenka

To by bolo super de luxe, ja som strašne lenivá, ale keď ma niekto k tomu dokope, urobím a dokonca celkom rada.

 
anickav
2904 příspěvků 06.02.10 02:38
Re: Hrozno Magdalenka

Tak prídem a budeme zavárať spolu, OK?:o

 
svato
1417 příspěvků 06.02.10 01:54
Re: Hrozno Magdalenka

Patrí k výrobkom, ktoré kupujem hotové na trhu, ale tá nezodpovedná pani trhovníčka hrozno už druhý rok vynechala (vraj sa málo urodilo) a robila len účastníkom zrazu známe zvončekové feferónky s medom a cesnakom. Zrejme budem musieť zapracovať sama, lebo tento recept stojí zato.

 
anickav
2904 příspěvků 06.02.10 01:30
Re: Hrozno Magdalenka

Zaujímavý názov…
Zaujímavý recept, pre mňa úplne niečo neznáme a určite nie nezaujímavé…

 
jolana
5065 příspěvků 04.02.10 23:20
Re: Hrozno Magdalenka

svato, a dobre je, dobree..:))

gmp! ja som tam nebola, nic som nevidela ze si tam! bez Magdalenky! s Anckou! na mna sa mozes spolahnut …aha :o :D

 
svato
1417 příspěvků 04.02.10 14:53
Re: Hrozno Magdalenka - Miloško,

celkom prvý recept, ktorý som sem (veľmi nepodareným spôsobom) dala, bolo práve hrozno s feferónkami. Ale aspoň si pripomenul, a okrem toho, ja som tuším uvádzala biele hrozno ;-). Pac a pusu. Dana

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Šamorínský rožeň

Nejlepší recepty

Koláč s jahodami Koláč s jahodami
Kuřecí stehna na kari s mandlemi Kuřecí stehna na kari s...
Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka
Ostrý jazyk Ostrý jazyk
Grilovaná vepřová žebra Grilovaná vepřová žebra

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz