Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
bábina Álina Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Všechny ingredience řádně promícháme a vlijeme na vymaštěný a vysypaný plech a upečeme. Můžeme polít polevou
Recept je z kategorií: Rychlé moučníky
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
25.2.18 10:33
Bez problému - těsto je sice řídké, ale po upečení v naprostém
pořádku.
S naprosto stejnými poměry dělávám i ořechový moučník, jen místo
hrnku máku dám mleté ořechy a mouku používám hladkou nebo špaldovou,
jediný rozdíl je, že v tom mém ořechovém je mléka půl hrnku a půl
hrnku oleje nebo tekutého másla…
Foto v komentáři - pečeno dle receptu zde, tedy bez tuku - s hrnkem
mléka…
Ničím nezdobeno - nepřidáváme zbytečné kalorie navíc, když to není
potřeba, makovec je vynikající sám o sobě…
29.3.15 11:59
Nevím, kde se stala chyba, ale už těsto bylo hodně řídké, jak polévka pomalu. Pekla jsem v skleněném pekáčku, nahoře to bylo už vysušené, na okrajích to vybublalo nahoru a vespod to bylo stále mazlavé, i když jsem to pekla snad už hodinu.....
Líbí se mi14.6.14 17:07
Jednoduché a výborné, za 20 minut bylo upečeno. Cukru jsem dala tak dvě třetiny a klidně by to sneslo ještě méně.
Líbí se mi27.4.14 17:08
Dostala jsem chuť na něco makového. Toto je velmi rychlý a snadný recept. Ubrala jsem cukr a naopak přidala jeste asi deci oleje a výsledek je moc dobrý.
Líbí se mi Uvaření se již líbí 4 labužníkůmOdebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Hrnkový makovec
Bez problému - těsto je sice řídké, ale po upečení v naprostém pořádku.
S naprosto stejnými poměry dělávám i ořechový moučník, jen místo hrnku máku dám mleté ořechy a mouku používám hladkou nebo špaldovou, jediný rozdíl je, že v tom mém ořechovém je mléka půl hrnku a půl hrnku oleje nebo tekutého másla…
Ničím nezdobeno - nepřidáváme zbytečné kalorie navíc, když to není potřeba, makovec je vynikající sám o sobě…
Pečeno v dortové formě.
Není to první lité těsto bez tuku, které jsem zkoušela, navíc poměry shodné s tím mým receptem na „ořechovec“… takže nebyl důvod k obavám, že by to nemělo vyjít.
A opravdu to dopadlo k naprosté spokojenosti
Už je to dávno, co jsem se podivovala, že těsto neobsahuje žádný tuk. Dnes jsem si našla příspěvek od Labužnice blesk a udělala jsem makovec s pomocí její rady. Omezila jsem mléko. V hrnečku jsem rozšlehala vejce, dolila mlékem jen do 3/4 a přidala 1/4 hrnečku oleje. Makovec se povedl, není suchý a není přeslazený. Díky Blesku.
3 příspěvky 21.1.14 17:23
Jednoduchý a rychlý recept s výborným výsledkem - vláčný makovec, tak jak byste ho čekali. Máme raději méně sladké moučníky, tak jsme dali méně cukru. Mouku můžete i kombinovat s celozrnnou/rýžovou.. a výsledek je také fajn. Doporučuji!
Žádný tuk?