Recept Hrnkové jablečné řezy

(Hodnoceno 3x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Hrnkové jablečné řezy

Postup

Nejdříve si připravíme strouhaná jablka a pak začneme dělat těsto. Sypké přísady měříme čtvrtlitrovým hrnkem. Vajíčko utřeme s vanilkovým cukrem, 1 lžičkou skořici a polovinou hrnku cukru - krupice. Přidáme čtvrt hrnku oleje, necelý hrnek mléka a jeden a půl hrnku polohrubé mouky s práškem do pečiva. Vše dobře promícháme a nakonec přidáme strouhaná jablka. Nalejeme na vymaštěný a vysypaný pekáček a pečeme ve středně horké troubě asi půl hodiny. Vychladlý moučník polejeme čokoládovou polevou; můžeme zdobit i šlehačkou. Jablka udrží řezy dlouho vláčné.

Recept je z kategorií: Rychlé moučníky

Nahlásit recept

  • 17.10.02 vloženo
  • 55199x zobrazeno

Ingredience

  • strouhaná jablka (asi 4 středně velká jablka)
  • vajíčko
  • vanilkový cukr
  • 1 lžička skořice
  • 1/2 hrnku cukru krupice
  • 1/4 hrnku oleje
  • necelý hrnek mléka
  • 1 a 1/2 hrnku polohrubé mouky s práškem do pečiva
  • tuk na vymazání plechu a strouhanka na vysypání plechu
  • čokoládová poleva

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Zuzka1973 17.11.15 16:45

Jednoduchý, rychlý a dobrý zákusek :)

Uvaření se již líbí 4 labužníkům
Odkaz na uvaření

Jari 08.01.12 13:17

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi
Odkaz na uvaření

BramboraNo1 05.01.12 13:03

Mňam, moc se povedly, pekla jsem je večer, do rána se vypařily! Místo mléka jsem použila vodu, olej byl olivový.

Diskuse k receptu Hrnkové jablečné řezy

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
casino
4488 příspěvků 06.01.12 10:02
olivovy olej

…když se dá s máslem 1/2 na 1/2, tak se prý máslo tolik nepřepaluje :think:
(pro gmp: Milošu, dyž pišu máááslo, tak myslím gheeéé) :mrgreen:

jolana
5066 příspěvků 06.01.12 01:47
olivovy olej

sa ma pouzivat pri vareni ako maslo..

Bento
794 příspěvků 06.01.12 00:35

:palec: casino , ja som tiez jeden z tych co si to myslel ( automaticky) o nevhodnosti olivoveho oleja ( extra virgin) :think: , ked clovek pozrie do „najmudrejsieho“ Googla , taky Wiki encyklopedia ma zoradene oleje a jasne pise na olivove do strednej teploty 190C ale ked pozre do detailnej tabulky nizsie tak pise ako hovoris az do 225C takze dakde je habadura. Diki za info.
 http://en.wikipedia.org/…/Cooking_oil

Anitta
521 příspěvků 06.01.12 00:01

Ha ha :D
Nedoslo nic, ale musim jeste pracovat,… ale takovej troglodyt ..... :lol:

di
2451 příspěvků 05.01.12 21:46

Wolfgu: :-)))

Wolfg
584 příspěvků 05.01.12 21:14

„bod zakouření“ jo, ten znám. Když se v kuchyni něco zvlášť povede, přichází tento zvratový bod těsně po shltnutí posledniho kousku. (Sakra dobrej jazyk, tahle čeština… )

Příspěvek upraven 05.01.12 v 21:23

casino
4488 příspěvků 05.01.12 20:57

No, to už se tak přicházívá…
Když dojdou podložené argumenty k diskuzi, tak aspoň z oponenta udělat troglodyta…
Pokud možno negramotného… :mrgreen:

Anitta
521 příspěvků 05.01.12 20:38

Hadat se nebudu casino, cti dal, z jedne stranky moudrosti nenabudes :twisted: Na panenskem muzes smazit vajicka, ano, lehke smazeni, ale to jsem psala a ty neumis cist, :mrgreen:

di
2451 příspěvků 05.01.12 20:34

Casino: pro upřesnění - správně se tomu říká „bod zakouření“.

jolana
5066 příspěvků 05.01.12 19:38

p..pre obraz ze aj cokolada ide s oliv.olejom..

http://www.olivovakucharka.webgarden.cz/…vovym-2.html

casino
4488 příspěvků 05.01.12 19:30

Citace
51 % dotazovaných si myslí, že extra panenský olivový olej je pro smažení a restování nevhodný. Opak je pravdou. Olivový olej dosahuje kouřového bodu při teplotě 210° C. To znamená, že u něj až do výše této teploty nedochází k přepalování, a většina důležitých a zdraví prospěšných látek zůstávají zachovány.

Anitta, patrně patříte k těm 51% :mrgreen: :D
No, patrně jste si ten „mýtus“ nevymyslela, když je tak většinově rozšířený. …zjevně globálně :mrgreen:

Anitta
521 příspěvků 05.01.12 18:45

Ty jses taky „mytus“ casino :mrgreen: :D cti o tom jeste trochu vice, take si precti, co jsem napsala jeste jednou :!

casino
4488 příspěvků 05.01.12 18:32

citace:
Mýtus o jeho nevhodnosti pro tepelnou úpravu můžeme jednoduše vyvrátit: k dalším pozitivním vlastnostem olivového oleje totiž patří jeho odolnost vůči vysokým teplotám. Proto použijete-li na smažení místo másla, sádla nebo běžného rostlinného oleje olivový olej, můžete si být jisti, že vydrží mnohem déle, aniž by se připálil viz tabulka níže

Edit:
Uznávám, že smažit na EVO je zhůůůvěřilost :oops:

Příspěvek upraven 05.01.12 v 18:34

Anitta
521 příspěvků 05.01.12 18:22

A to vite, ze na panenskem olivovem se nema smazit? :?: Pouze za nizsich teplot, ne steaky, rizky apod. Nesnasi vysokou teplotu a snadno se pali, pak ze zdraveho oleje vznika velice nezdrava bomba. :twisted: Na smazeni je urcen ten „nepanensky“ :! :D

Příspěvek upraven 05.01.12 v 18:22

casino
4488 příspěvků 05.01.12 18:00

hihi, zrovínka včéééra hlásali v TV jak moc je v Itálii rozšířené pančování EVO dovozovými podřadnými oleji…
Myslím, že BramboraNo1 tam kliďánko mohla dát i ten „řetězcový“ olivový(ne řetězový :mrgreen: ) olej.
Bohužel, při koupi EVO se už nelze řídit ani cenou… Ještě před pár lety, pokud byl EVO nad 300,–/litr tak byla poměrně vysoká pravděpodobnost, že bude aspoň VIRGIN, když už ne EXTRA.
Tehdy jsem nakoupil pár lahví, za kasou je okoštoval (nikdy jsem se neptal čumilů, co si myslí o individuu napájejícím se olejem :mrgreen: ), a pak jsem vybílil regál s tim nejlepším.
V posledních letech se při sklizni oliv vypraví někdo z rodiny přímo do lisovny a na místě nakoupí EVO pro celou famílii a přátele…

glama
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 05.01.12 17:13

Jasně, Anitto…já jak kupuji jen panenský ..tak mi to prostě nedocvaklo ;-)
Chce to nepanenský :-D

Anitta
521 příspěvků 05.01.12 16:51

Glama, ja pouzivam jedine olivovy, jenze je nekolik druhu, musis vybrat „Pure olive oil“ - ten je upraven na vyssi teploty, nema aroma, v zadnem pripade se do buchet nehodi panenske. ;)

glama
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 05.01.12 14:19

Bramboro, a nebyl tam ten olej cítit?
Já bych nikdy olivový olej do buchty nepoužila, protože je chuťově příliš výrazný…
A v buchtě by mi ta chuť vadila, protože tam nepatří… :think:

BramboraNo1
5 příspěvků 05.01.12 13:03

Mňam, moc se povedly, pekla jsem je večer, do rána se vypařily! Místo mléka jsem použila vodu, olej byl olivový.

gaburiatko
740 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Hrnkové jablečné řezy

skvele, jablk je tento rok vela, takze jablkove receptiky sa zidu :)

Macek22
2 příspěvky 25.01.09 03:43
Re: Hrnkové jablečné řezy

včera jsem řezy dělala a nemají chybu jsou vláčné,rychlé a výborné.Ani jsem je nestihla polít čokoládou-hned byli pryč.

stanka71
1 příspěvek 25.01.09 03:43
Re: Hrnkové jablečné řezy

Včera jsem řezy vyzkoušela, jsou báječné…

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Cibulačka Cibulačka
Hermelín ve víně Hermelín ve víně
Mrkvový salát Mrkvový salát
Květáková polévka Květáková polévka
Těstovinový salát s houbami a polníčkem Těstovinový salát s houbami...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz