Recept Hrnečková šlehačková bábovka

(Hodnoceno 5x) Tresinka Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Hrnečková šlehačková bábovka

Postup

Bábovkovou formu vytřeme sádlem a vyspeme strouhankou. Všechny suroviny postupně smícháme dohromady a vlijeme do formy. Do poloviny těsta můžeme přidat kakao. Dáme péci do středně vyhřáté trouby. Hotovou bábovku pocukrujeme a podáváme.

Recept je z kategorií: Bábovky

Nahlásit recept

  • 07.09.04 vloženo
  • 153027x zobrazeno

Ingredience

  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 1 hrnek moučkového cukru
  • 3 celá vejce
  • 1 vanilkový cukr
  • 1/2 kypřícího prásku
  • trochu strouhané citronové kůry
  • 1 smetana

Doporučená příloha

  • Káva

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

anthemis 9.10.16 20:26

Nevím, co jsem udělal špatně, ale tyhle recepty, kde je napsáno „1 smetana“ (to je kolik? 125 ml? 250?), a upečte ve středně vyhřáté troubě (Na kolik? Na jak dlouho?) mi asi nějak nejdou. Výsledkem byla, bohužel zrovna při návštěvě, příliš tuhá a vůbec ne nadýchaná bábovka. To mě mrzí, těšil jsem se na změnu :/.

Odkaz na uvaření

netservis 24.1.15 17:41

Výborná.. měl sem smetanu z 10l mléka a potřeboval sem ji někam vrazit… :)

Odkaz na uvaření

Zuzka1973 17.3.14 16:42

Výborná a rychlá bábovka…

Uvaření se již líbí 10 labužníkům
Odkaz na uvaření

Alis 7.10.11 14:47

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi
Odkaz na uvaření

lili-smajda 6.10.11 09:04

Velmi chutná a měkká, přidala jsem tam také šťávu z 1 citronu a byla nádherně vlhká, všem doporučuji! Přítel se olizoval za ušima :D

Uvaření se již líbí 2 labužníkům

Diskuse k receptu Hrnečková šlehačková bábovka

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Hrnečková šlehačková bábovka

Zuzka1973
2364 příspěvků 10.10.16 09:46

@anthemis - dělala jsem už několikrát, smetanu (sladkou) jsem použila pokaždé v jiném balení, tudíž i množství, a ještě se mi nestalo, a by se nepodařila…
A středně vyhřátá trouba je snad jasné: nebude to ani 50 - ani 250 (což jsou limitní hranice na většině sporáků, takže střed je kde? ;)
No, nebudu vás napínat: v drtivé většině se moučníky pečou na 160 až 180 stupňů, podle typu moučníků…
Ale nejlepší je držet se toho, jak peče konkrétně vaše trouba: třeba moje stará trouba to zmákla tuto bábovku s přehledem za 40 minut při 160.
Moje nová trouba je trouba… trvá jí to skoro hodinu a ještě musím dát na 180…
A pokud se vám těsto zdá už předem husté, není problém přilít kapku smetany, ale spíše poradím lepší věc na „nadýchání“ - navzdory větě z rcp: suroviny postupně smícháme dohromady raději vždy vejce našlehat do pěny i s cukrem a teprv pak vše ostatní - tento způsob je na jistotu, že bábovka bude nadýchaná…
Neberte to, prosím, jako rýpání - tak to rozhodně není myšleno… pouze se snažím poradit, protože tahle bábovka je super a vaše ohodnocení jednou hvězdičkou si nezaslouží, neboť zde selhal spíše lidský faktor a ne recept ;)
Prostě ne vždy je dobré slepě se držet receptu, i když (čistě mezi námi) - já ty vejce u této bábovky nešlehám, ale opravdu vše smíchám, jak je psáno…).

daduuja
1149 příspěvků 23.8.14 19:00

@michalka.01
Určitě můžeš dát šlehačku, ať se ti povede a chutná :-)

michalka.01
4 příspěvky 23.8.14 16:39
dotaz

Můžu použít smetanu ke šleháni?? (250 ml)

Sylvie
2302 příspěvků 21.4.12 14:08

Je moc dobrá! Třešinko díky.

Alis
2617 příspěvků 7.10.11 18:22

Znám takové to „momentálně nepřekonatelně moc roboty“. Jste marodní? :-(
Přivezla bych ráda, u nás je stejně vždy všeho privela a je dřina to sníst :-) Vy byste to aspoň ocenili :-)

danda
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 7.10.11 18:06

Alis, ta se ti povídla :-), ale i - „nič moc roboty“, je momentálně nepřekonatelně moc roboty :-), nechceš kousek přivézt? :-)

Alis
2617 příspěvků 7.10.11 14:51

Voňavá, krásná, vláčná, prý moc dobrá.
Jak praví jedna zdejší labužnice: „nič moc roboty“ a výsledek výborný. :-)

lili-smajda
1 příspěvek 6.10.11 09:04

Velmi chutná a měkká, přidala jsem tam také šťávu z 1 citronu a byla nádherně vlhká, všem doporučuji! Přítel se olizoval za ušima :D

rastoba
492 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Hrnečková šlehačková bábovka

Ahoj Tresi, včera jsem ji upekla, dala jsem do ní skořici a šťávu z celého citronu. Měla jsem co dělat, abych vůbec ochutnala, jestli se povedla :-)

Vali
1326 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Hrnečková šlehačková bábovka

Jako obměna u této bábovky je možné dát kokos nebo oříšky.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Grilovaný pstruh Grilovaný pstruh
Chilli con carne Chilli con carne
Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka
Trojité placičky - Gallette triple Trojité placičky - Gallette...
Pečená kuřecí stehna Pečená kuřecí stehna

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz