Recept Hrnečková šlehačková bábovka

(Hodnoceno 5x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Hrnečková šlehačková bábovka

Postup

Bábovkovou formu vytřeme sádlem a vyspeme strouhankou. Všechny suroviny postupně smícháme dohromady a vlijeme do formy. Do poloviny těsta můžeme přidat kakao. Dáme péci do středně vyhřáté trouby. Hotovou bábovku pocukrujeme a podáváme.

Recept je z kategorií: Bábovky

Nahlásit recept

  • 07.09.04 vloženo
  • 149182x zobrazeno

Ingredience

  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 1 hrnek moučkového cukru
  • 3 celá vejce
  • 1 vanilkový cukr
  • 1/2 kypřícího prásku
  • trochu strouhané citronové kůry
  • 1 smetana

Doporučená příloha

  • Káva

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

anthemis 9.10.16 20:26

Nevím, co jsem udělal špatně, ale tyhle recepty, kde je napsáno „1 smetana“ (to je kolik? 125 ml? 250?), a upečte ve středně vyhřáté troubě (Na kolik? Na jak dlouho?) mi asi nějak nejdou. Výsledkem byla, bohužel zrovna při návštěvě, příliš tuhá a vůbec ne nadýchaná bábovka. To mě mrzí, těšil jsem se na změnu :/.

Odkaz na uvaření

netservis 24.1.15 17:41

Výborná.. měl sem smetanu z 10l mléka a potřeboval sem ji někam vrazit… :)

Odkaz na uvaření

Zuzka1973 17.3.14 16:42

Výborná a rychlá bábovka…

Uvaření se již líbí 10 labužníkům
Odkaz na uvaření

Alis 7.10.11 14:47

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi
Odkaz na uvaření

lili-smajda 6.10.11 09:04

Velmi chutná a měkká, přidala jsem tam také šťávu z 1 citronu a byla nádherně vlhká, všem doporučuji! Přítel se olizoval za ušima :D

Uvaření se již líbí 2 labužníkům

Diskuse k receptu Hrnečková šlehačková bábovka

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Hrnečková šlehačková bábovka

Zuzka1973
2362 příspěvků 10.10.16 09:46

@anthemis - dělala jsem už několikrát, smetanu (sladkou) jsem použila pokaždé v jiném balení, tudíž i množství, a ještě se mi nestalo, a by se nepodařila…
A středně vyhřátá trouba je snad jasné: nebude to ani 50 - ani 250 (což jsou limitní hranice na většině sporáků, takže střed je kde? ;)
No, nebudu vás napínat: v drtivé většině se moučníky pečou na 160 až 180 stupňů, podle typu moučníků…
Ale nejlepší je držet se toho, jak peče konkrétně vaše trouba: třeba moje stará trouba to zmákla tuto bábovku s přehledem za 40 minut při 160.
Moje nová trouba je trouba… trvá jí to skoro hodinu a ještě musím dát na 180…
A pokud se vám těsto zdá už předem husté, není problém přilít kapku smetany, ale spíše poradím lepší věc na „nadýchání“ - navzdory větě z rcp: suroviny postupně smícháme dohromady raději vždy vejce našlehat do pěny i s cukrem a teprv pak vše ostatní - tento způsob je na jistotu, že bábovka bude nadýchaná…
Neberte to, prosím, jako rýpání - tak to rozhodně není myšleno… pouze se snažím poradit, protože tahle bábovka je super a vaše ohodnocení jednou hvězdičkou si nezaslouží, neboť zde selhal spíše lidský faktor a ne recept ;)
Prostě ne vždy je dobré slepě se držet receptu, i když (čistě mezi námi) - já ty vejce u této bábovky nešlehám, ale opravdu vše smíchám, jak je psáno…).

daduuja
1146 příspěvků 23.8.14 19:00

@michalka.01
Určitě můžeš dát šlehačku, ať se ti povede a chutná :-)

michalka.01
4 příspěvky 23.8.14 16:39
dotaz

Můžu použít smetanu ke šleháni?? (250 ml)

Sylvie
2302 příspěvků 21.4.12 14:08

Je moc dobrá! Třešinko díky.

Alis
2617 příspěvků 7.10.11 18:22

Znám takové to „momentálně nepřekonatelně moc roboty“. Jste marodní? :-(
Přivezla bych ráda, u nás je stejně vždy všeho privela a je dřina to sníst :-) Vy byste to aspoň ocenili :-)

danda
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 7.10.11 18:06

Alis, ta se ti povídla :-), ale i - „nič moc roboty“, je momentálně nepřekonatelně moc roboty :-), nechceš kousek přivézt? :-)

Alis
2617 příspěvků 7.10.11 14:51

Voňavá, krásná, vláčná, prý moc dobrá.
Jak praví jedna zdejší labužnice: „nič moc roboty“ a výsledek výborný. :-)

lili-smajda
1 příspěvek 6.10.11 09:04

Velmi chutná a měkká, přidala jsem tam také šťávu z 1 citronu a byla nádherně vlhká, všem doporučuji! Přítel se olizoval za ušima :D

rastoba
492 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Hrnečková šlehačková bábovka

Ahoj Tresi, včera jsem ji upekla, dala jsem do ní skořici a šťávu z celého citronu. Měla jsem co dělat, abych vůbec ochutnala, jestli se povedla :-)

Vali
1326 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Hrnečková šlehačková bábovka

Jako obměna u této bábovky je možné dát kokos nebo oříšky.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Králík pečený na česneku Králík pečený na česneku
Jarní chřestový salát s ředkvičkami Jarní chřestový salát s...
Vatovec (pýchavka obrovská) v trojobalu Vatovec (pýchavka obrovská)...
Cibulačka Cibulačka
Cuketové placky Cuketové placky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz