Recept Hříšně dobrá křidýlka

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Křídla naložíme do marinády a po hodině obrátíme. Marinujeme alespoň 4 hodiny, nejlépe však přes noc. Před pečením (nebo grilováním) křidýlka osolíme (se solí však opatrně - sojová omáčka je dost slaná) a dáme nepřikryté péci nebo grilovat. Během pečení je potíráme zbylou marinádou. Křídýlka jsou hotová, když maso změkne a kůže zčervená a je křupavá. *Pozn.: Hříšná je doma nazýváme z toho důvodu, že jsou tak výborná, že jich vždycky doma sníme mísu a cpeme se jimi často jen tak bez přílohy ... tak doufám, že budou také tak chutnat i ostatním labužníkům :)))*

Recept je z kategorií: Křídla

Nahlásit recept

  • 06.09.04 vloženo
  • 18119x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • cca 12 kuřecích křídel
  • sůl
  • *Marináda:*
  • 4 PL medu
  • 2 PL octa (vinný nebo jablečný)
  • 4 PL sojové omáčky
  • 4 PL bílého vína
  • 1 CL mletého zázvoru
  • 6 stroužků prolisovaného česneku
  • 6 PL vývaru

Doporučená příloha

  • čerstvé pečivo, zeleninový salát nebo jen tak samotné :)

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Hříšně dobrá křidýlka

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Hříšně dobrá křidýlka

Labužník housenka02
609 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Hříšně dobrá křidýlka

Vyzkoušeno i na vepřové krkovici a bylo to také dobré…

Sylvie
2302 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Hříšně dobrá křidýlka

Ještě jsem chtěla dodat, že to ta horká křidýlka se pěkně „olepila“.

Sylvie
2302 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Hříšně dobrá křidýlka - Jiná příprava

Patří mezi naše nejoblíbenější jídla. Chci jen napsat, že nedávno jsem z nedostatku času koupila nějakou hotovou marinádu a na návodu bylo napsáno, že se mají kridýlka nejprve osmažit a horké hned vmíchat do marinády. Takhle jsem to teda dělala poprvé, ale taky to bylo fajn.

pepicek
1309 příspěvků 25.1.09 03:43
Possum

o tom bouchání jsem sice v návodu četl, ale nedalo mi to, abych ho nedal do trouby nepropíchnutý :)) … nic se neděje, pára si cestu vždycky někudy najde a při pečení to pak vypadá jako malý hangár, igelit se na maso zbytečně nelepí a návštěvy při pohledu do trouby jen nechápavě kroutí hlavou … :))

possum
464 příspěvků 23.5.05 04:15
Pepicku,

samozrejme se ten pytlik musi propichnout, aby nebouchl, protoze para musi unikat. :-)
Ale jeste lepsi a rychlejsi je, marinovat kridelka v mikro nadobe, ktera se pak da do mikrovlnky a kridelka uvlni. No a potom na par minut do trouby, aby byla ta kurcicka a barva. :-)

pepicek
1309 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Hříšně dobrá křidýlka

my je doma děláme takhle , je to v podstatě to samé, dokonce to byl jeden z vůbec prvních receptů na Labužníku :)

  • K tomu množství marinády : klidně se z ní udělá křídel 24, jen se s miskou v lednici občas protřese, když má někdo cestu kolem.
  • Při nakládání do marinády doporučuju ještě propíchat křídla špikovací jehlou nebo špejlí, aby lépe nasákla.
  • Naložit je můžete klidně i na delší dobu, u nás se nezřídka stalo, že byla v lednici zapomenutá skoro týden a nic se jim nestalo, ba právě naopak.
  • Při nakládání je přepůlte v kloubu, bude toho jednak opticky víc, líp to vypadá při servírování, maso se lépe propeče a dá se to jíst jednou rukou, aniž by se člověk moc zaprasil při namáčení do dipu ;)
  • Nedělejte je na barbecue, díky medu se zvenku pálí a uvnitř nejsou hotová, ovšem pokud opravdu chcete zazářit při grilování, pak je doma předpečte a na grilu pak jen „ovoňte“.
  • Nejlepší dip co k tomu znám je smíchaná po jednom dílu zakysaná smetana a majonéza a půl dílu jakékoliv ostré papričkové pasty (sambal oelek nejlepší), na 24 křídel

A rada na závěr: podívejte se v obchodě, jestli se nedá koupit pečící pytel, je to takový ten igelit na pečení na bázi silikonu, do kterého se křidýlka nahazí (můžou se v něm už marinovat), pytel se zaváže, položí se na pekáč a hodinu se křidýlka dělají uvnitř, posléze nafouklého, pytle. Vytvoří se v něm vlastní atmosféra, maso nevysychá a ve finále se úplně rozpadá. Po hodině pytel rozšmikneme a necháme dodělat čtvrthodinu kůrčičku a chytíme pořádnou barvu. Tak dobré kuřecí maso, jako při pečení v „igelitu“ jste ještě nejedli, ať to zní jakoliv hrozně …hlavně ale nepoužívejte normální igelit!

Lassienka
409 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Hříšně dobrá křidýlka

Prozkoumala jsem svoji kuchařku Kuchyně USA a bohužel nic neobjevila, mám tu jen kuře s medovou hořčicí - Honey Mustard Chicken. Recept v případě zájmu dodám.

Labužník paraplicko03
359 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Hříšně dobrá křidýlka - Tome ...

mám to propočítané na těch 12 křidýlek, pokud jich děláš pekáč, musíš marinády opravdu přidat. Mám vyzkoušené, že je lepší křidýlka do marinády ponořit. Žádná mi nikdy nezbyde, protože křidýlka při pečení hojně marinádou potírám. Vytvoří se pak i dobrá šťáva.
Přeji Ti dobrou chuť - pokud je vyzkoušíš - a každopádně moc hezký den :)))

Bunter
457 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Hříšně dobrá křidýlka

Romčo opravdu jenom 12 křidýlek na tu marinádu?To já když s nimi vystelu náš velký smaltovaný pekáč tak je jich téměř dvě kila za syrova.12 pečených křidýlek mám tak na rozjezd…tak to tu marinádu budu muset ztrojnásobit?..

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Krůtí nudličky s feferonkami Krůtí nudličky s feferonkami
Mrkvový salát Mrkvový salát
Chilli con carne Chilli con carne
Holandský řízek z vepřového bůčku Holandský řízek z vepřového...
Pečená kuřecí stehna Pečená kuřecí stehna

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz