Recept Hřiby po pařížsku

Eja Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Hřiby očistíme, odkrojíme nožičky, které rozkrojíme podélně na čtvrtiny a ponoříme na chvíli do vody s octem. Do většího kastrolu dáme lžíci oleje, citronovou šťávu a hlavičky hříbků, přidáme rozkrájené nožičky. Podusíme tak, aby houby pustily vodu a objem kousků se zmenšil. Pak je přecedíme, nakrájíme na pravidelné menší kousky, 1/3 nožiček dáme stranou. Na větší pánev dáme olej, přidáme hříbky, opepříme a osmažíme dozlatova. Zbytek nožiček nasekáme nadrobno a smícháme se střídkou z bílého chleba, kterou jsme trochu prosušili v troubě, přidáme šalotky nebo česnek. Směs přidáme do pánve s hlavičkami hříbků a vše rychle orestujeme, dosolíme. Podáváme sypané petrželkou. Francouzská kuchařka od Věry Martinicové z roku 1972.

Recept je z kategorií: Houby

Nahlásit recept

  • 31.10.04 vloženo
  • 5797x zobrazeno

Čas přípravy

  • 45 minut

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 2 kg hřibů
  • citronová šťáva
  • 1 PL oleje
  • 3 ČL sekaných šalotek nebo 2 utřené stroužky česneku
  • 10 dkg střídky z veky ( bílého chleba)
  • 10 dkg másla
  • sůl
  • sekaná petrželka.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Hřiby po pařížsku

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Hruškový koláč Hruškový koláč
Nejlepší zelný salát - s fíglem! Nejlepší zelný salát - s...
Rizoto s batáty Rizoto s batáty
Koláč s jahodami Koláč s jahodami
Kuřecí nugetky s hořčicovo - medovým krémem Kuřecí nugetky s hořčicovo...

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz