Recept Hřiby po bordeauxsku

Eja Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Hříbky očistíme, odkrojíme nožičky a dáme stranou. Na pánvi rozpálíme olej, dozlatova osmahneme ze všech stran hlavičky hříbků, osolíme, opepříme a uchováme v teple. V kastrolku na husím sádle osmahneme nakrájené nožičky hříbků, šunku na kostičky, posekanou šalotku, přidáme utřený česnek, bylinky, navrch položíme opečené hlavičky, přikryjeme a na mírném ohni dusíme asi 15 minut. Na talíř dáme trochu dušené směsi, navrch hlavičky hříbků a podáváme pokapané citronem. Můžeme posypat troškou čerstvé petrželky. Francouzská kuchyně od Jiřiny Martinicové z roku 1972.

Recept je z kategorií: Houby

Nahlásit recept

  • 31.10.04 vloženo
  • 5344x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 8 větších hříbků
  • 4 plátky šunky
  • 0,5 dcl olivového oleje
  • 3 šalotky
  • 1 PL husího sádla
  • 2 stroužky česneku
  • 1 PL nasekané petrželky
  • šťáva z poloviny citronu
  • bouquet garni
  • sůl, pepř

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Hřiby po bordeauxsku

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Vepřové s vejci a brambory Vepřové s vejci a brambory
Pečená kuřecí stehna Pečená kuřecí stehna
Bylinkové palačinky s chřestem Bylinkové palačinky s chřestem
Pečená kachna s jablky a rozinkovou omáčkou Pečená kachna s jablky a...
Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz