Recept Hřiby po bordeauxsku

Eja Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Hříbky očistíme, odkrojíme nožičky a dáme stranou. Na pánvi rozpálíme olej, dozlatova osmahneme ze všech stran hlavičky hříbků, osolíme, opepříme a uchováme v teple. V kastrolku na husím sádle osmahneme nakrájené nožičky hříbků, šunku na kostičky, posekanou šalotku, přidáme utřený česnek, bylinky, navrch položíme opečené hlavičky, přikryjeme a na mírném ohni dusíme asi 15 minut. Na talíř dáme trochu dušené směsi, navrch hlavičky hříbků a podáváme pokapané citronem. Můžeme posypat troškou čerstvé petrželky. Francouzská kuchyně od Jiřiny Martinicové z roku 1972.

Recept je z kategorií: Houby

Nahlásit recept

  • 31.10.04 vloženo
  • 5040x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 8 větších hříbků
  • 4 plátky šunky
  • 0,5 dcl olivového oleje
  • 3 šalotky
  • 1 PL husího sádla
  • 2 stroužky česneku
  • 1 PL nasekané petrželky
  • šťáva z poloviny citronu
  • bouquet garni
  • sůl, pepř

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Hřiby po bordeauxsku

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Marinovaná kuřecí křídla Marinovaná kuřecí křídla
Nejlepší zelný salát - s fíglem! Nejlepší zelný salát - s...
Borůvkový koláč se strouhaným perníkem Borůvkový koláč se...
Pečený bůček s blumami Pečený bůček s blumami
Horké maliny se zmrzlinou Horké maliny se zmrzlinou

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz