Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
josecz Slovenská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Namočené hríby dáme variť do vody spolu s koreninami, očisteným celým cesnakom a slivkami. Po 40 min. si pripravíme zápražku z masti, cibule papriky a múky, ktorú vlejeme do polievky. Zároveň pridáme pokrájanú klobaásku a zemiaky. Keď sú zemiaky mäkké, vlejeme do polievky smotanu, v ktorej je rozmiešaná múka, prevaríme cca 15min. ochutíme octom. Tátopolievka je smotanová, kyslastá, je hustá a sýta. Zahusťujem je dvakrát pre dosiahnutie hustoty, pretože prvé zahustenie sa dlhšie varí, chuť múky sa úplne stratí. Prvé alebo druhé zahustenie nie je úplné ako pri iných receptoch, len spolu to spraví dobrú smotanovú hustotu bez náznaku iných príchutí, či vôní.
Recept je z kategorií: Speciální polévky
chlieb, pečivo
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Hríbová špeciál
67 příspěvků 19.12.10 18:38
Opravdu výtečná. Brzy zopakuji.
Packo myslím, že to dvojí zahušťování není neobvyklé. U nás takto třeba zahušťujeme polévku zvanou Kulajda. Ale kde jsem k tomu přišla, dnes už nepovím … Povím jinak, nám to moc chutná. Jen šlehačka s moukou … je to takové syrové, ta zásmažka tomu právě dodá tu správnou chuť. Dělám to i u některých smetanových omáček.
9 příspěvků 25.1.09 03:43
Mám jednu kontrolnú otázku - načo treba polievku 2× zahusťovať múkou a to raz v zásmažke a druhý krát so smotanou?
1136 příspěvků 25.1.09 03:43
Přimlouvám se k Jandulce. Však takhle nevíme jestli to má být víc smetanové nebo gulášové a nebo jestli víc slivkové nebo klobásové. ..ale vyzkouším i tak, díky.;-)
Mohl bys prosím doplnit alespoň přibližná množství - takhle totiž těžko uvařit něco, co neznáme a nevíme poměry surovin.