Recept Hríbová špeciál

(Hodnoceno 1x) Slovenská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Hríbová špeciál

Postup

Namočené hríby dáme variť do vody spolu s koreninami, očisteným celým cesnakom a slivkami. Po 40 min. si pripravíme zápražku z masti, cibule papriky a múky, ktorú vlejeme do polievky. Zároveň pridáme pokrájanú klobaásku a zemiaky. Keď sú zemiaky mäkké, vlejeme do polievky smotanu, v ktorej je rozmiešaná múka, prevaríme cca 15min. ochutíme octom. Tátopolievka je smotanová, kyslastá, je hustá a sýta. Zahusťujem je dvakrát pre dosiahnutie hustoty, pretože prvé zahustenie sa dlhšie varí, chuť múky sa úplne stratí. Prvé alebo druhé zahustenie nie je úplné ako pri iných receptoch, len spolu to spraví dobrú smotanovú hustotu bez náznaku iných príchutí, či vôní.

Recept je z kategorií: Speciální polévky


Reklama

Nahlásit recept

  • 13.09.07 vloženo
  • 6527x zobrazeno

Čas přípravy

  • 2 hod.

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

Na 3 l:

  • sušené hríby asi za váčšiu hrsť
  • 4 sušené slivky
  • 1 nožička cca 20dkg domáca klobáska
  • 4 strúčiky cesnak
  • asi 3 väčšie zemiaky
  • bobkový list
  • nové korenie
  • biele mleté korenie
  • mletá paprika
  • soľ
  • masť
  • hladká múka
  • cibuľa
  • ocot
  • smotana na šľahanie 33%

Doporučená příloha

  • chlieb, pečivo

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Jari 19.12.10 18:38

Opravdu výtečná. Brzy zopakuji.

Diskuse k receptu Hríbová špeciál

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
Jari
67 příspěvků 19.12.10 18:38

Opravdu výtečná. Brzy zopakuji.

 
bedla  25.01.09 03:43
Re: hríbová špeciál

Packo myslím, že to dvojí zahušťování není neobvyklé. U nás takto třeba zahušťujeme polévku zvanou Kulajda. Ale kde jsem k tomu přišla, dnes už nepovím … Povím jinak, nám to moc chutná. Jen šlehačka s moukou … je to takové syrové, ta zásmažka tomu právě dodá tu správnou chuť. Dělám to i u některých smetanových omáček.

 
Labužník Packa02
9 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: hríbová špeciál

Mám jednu kontrolnú otázku - načo treba polievku 2× zahusťovať múkou a to raz v zásmažke a druhý krát so smotanou?

 
DanaJ
1136 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: hríbová špeciál - josecz

Přimlouvám se k Jandulce. Však takhle nevíme jestli to má být víc smetanové nebo gulášové a nebo jestli víc slivkové nebo klobásové. ..ale vyzkouším i tak, díky.;-)

 
Labužník jandule02
1089 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: hríbová špeciál

Mohl bys prosím doplnit alespoň přibližná množství - takhle totiž těžko uvařit něco, co neznáme a nevíme poměry surovin.

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Kapustičky na slanině Kapustičky na slanině
Šumavská bramboračka Šumavská bramboračka
Nejlepší zelný salát - s fíglem! Nejlepší zelný salát - s...
Kotlíkový guláš po cikánsku Kotlíkový guláš po cikánsku
Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz