Recept Hříbky v octě

babi Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Malé tvrdé očištěné hříbky osolíme, vložíme je do kastrolu s kmínem a pod pokličkou je dusíme, až pustí šťávu. Pokličku odstraníme a hříbky necháme na mírném ohni tak dlouho, až se z nich šťáva vysmahne. Úplně vychladlé hříbky poskládáme do skleniček. Uvaříme si čistý vinný ocet s bobkovým listem, pepřem a novým kořením. Studený nalijeme na hřibky, vzduchotěsně skleničky uzavřeme, nebo povážeme pergamenovým papírem a dáme na 8-10min. sterilisovat při 100°C. Takto upravené hříbky nejsou tak bílé, zato jsou však velmi chutné. Mohou se už za 3-4 neděle používat. TIP: Ryzce takto upravené jsou výborné.

Recept je z kategorií: Konzervace hub

Nahlásit recept

  • 19.07.03 vloženo
  • 9992x zobrazeno

Ingredience

  • malé tvrdé hříbky (nesmí být červavé)
  • sůl
  • kmín
  • ocet
  • bobkový list
  • celý pepř
  • celé nové koření

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Hříbky v octě

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Rizoto s batáty

Nejlepší recepty

Nejlepší zelný salát - s fíglem! Nejlepší zelný salát - s...
Smažená cibulová kolečka Smažená cibulová kolečka
Borůvkový koláč se strouhaným perníkem Borůvkový koláč se...
Meruňkový koláč s tvarohovou nádivkou Meruňkový koláč s...
Pomerančové rizoto nasladko Pomerančové rizoto nasladko

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz