Recept Hříbky v octě

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Malé tvrdé očištěné hříbky osolíme, vložíme je do kastrolu s kmínem a pod pokličkou je dusíme, až pustí šťávu. Pokličku odstraníme a hříbky necháme na mírném ohni tak dlouho, až se z nich šťáva vysmahne. Úplně vychladlé hříbky poskládáme do skleniček. Uvaříme si čistý vinný ocet s bobkovým listem, pepřem a novým kořením. Studený nalijeme na hřibky, vzduchotěsně skleničky uzavřeme, nebo povážeme pergamenovým papírem a dáme na 8-10min. sterilisovat při 100°C. Takto upravené hříbky nejsou tak bílé, zato jsou však velmi chutné. Mohou se už za 3-4 neděle používat. TIP: Ryzce takto upravené jsou výborné.

Recept je z kategorií: Konzervace hub

Nahlásit recept

  • 19.07.03 vloženo
  • 8614x zobrazeno

Ingredience

  • malé tvrdé hříbky (nesmí být červavé)
  • sůl
  • kmín
  • ocet
  • bobkový list
  • celý pepř
  • celé nové koření

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Hříbky v octě

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Pečený bůček s blumami

Nejlepší recepty

Mandle s čokoládou Mandle s čokoládou
Boršč pro labužníky Boršč pro labužníky
Bramboráky s bylinkovým krémem Bramboráky s bylinkovým krémem
Zeleninová pomazánka Zeleninová pomazánka
Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz