Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Labužník Terrinka02 Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail
Hřiby očistíme, omyjeme a podle potřeby nakrájíme pokud jsou velké. Pak povaříme 5- 7 minut ve vodě a slijeme. 1,5 dl vody přivedeme k varu, odstavíme a do ještě horké vody nasypeme za stálého míchání práškovou želatinu a necháme ji rozpustit. Přilijeme zbytek vody a vlažný tekutý roztok ochutíme octem, solí, pepřem a přidáme koření s bylinkami. Pak smícháme s povařenými hříbky, nalijeme do vypláchnuté formy na aspik ( nebo mísy) a necháme v chladu ztuhnout. Hotový aspik krájíme na plátky.
Příprava na houbovou sezonu, tak dobrou chuť!
Recept je z kategorií: Bezmasá jídla
Dobré víno a dobří přátelé…
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
717 příspěvků 25.01.09 03:43
Samozrejme ze vím co je to zelatina. Jen jsem si podle názvu „Zelatina na vajecnou tlacenku“ myslel, ze se zrejme jedná o nejakou ochucenou zelatinu. Proto jsem poprosil Terrinku aby mi to upresnila. Také jsem nevedel kolik zelatiny jeden sácek obsahuje. Uz jsem o tom psal a znovu se primlouvám za to, aby se psaly presné míry a váhy. Recepty v kterých stojí „jedno balení“, „jeden sácek“ a podobne jsou pro nás „prespolní“ nepouzitelné. A to je skoda.
Dekuji vsem kterí mi pomohli!
2904 příspěvků 25.01.09 03:43
že určitých ľudí si netreba všímať!!!!!
2416 příspěvků 25.01.09 03:43
Myslím, že korenaricka svým posledním příspěvkem potvrdila platnost Oldsoftova komentáře o tom, že „má zjevné potíže s pochopením psaného textu“…:-))) O jeho formulování nemluvě…
2302 příspěvků 25.01.09 03:43
Nevím, jestli to mám smysl psát, ale Spiser se neptal, co je aspik, ale co zelatina na vajecnou tlacenku v prásku. Zdá se to jasné.
9 příspěvků 25.01.09 03:43
Dekuji za kritiku y autokriticu. nic vulgarniho ani sprosteho z me strany nebylo napsano. jenom podiveno. zeptala a podivila jsem se že tento uznavany especialist na pomaly hrnec, pisatel, porad stejnych receptu, nevi co je aspik, i kdyz zije v pomerne dost vyspele zemi. a musi vedet kazdou unci jak a ktere suroviny
byla jsem oznacena jako dusevne zaostalou vadneho characteru, i mala dcerka povedela mamce co si o tom mysli. o mne.
dale do toho byly zapleteny kozy slepice a jina na vesnici chovana zver a drubez.
nevim jakou " blbou " urazku ma terrinka na mysli a jaka hruba slova a urazky jsou, ktere ji ode mne vadi. Byl to pouhý dotaz a podiv.
Je dokázano especialisty ze prave rychla vareni , priprava pokrmu v pare si zachovava nejvic vitaminu a nutricnich hodnot z pouzitych surovin. vyrobci potreb pro vareni porad musi vymyslet nove a nove a jine a udajne lepsi hrnce a jine vylepsene zarizeni kuchyne. taky pom. hrnec.
trochu jsem listovala v Labuznik a nasla jsem des, varit fazole sestnact hodin v tomhle kastrolu divů. kdo todle obdivuje tomu nezavidim. uz sem zase vulgarni !!!
lo siento
5065 příspěvků 25.01.09 03:43
Labuznik nie je sukromny…je to server kazdemu dostupny a pristupny. Denne stovky a stovky navstev si to tu citaju
…
1113 příspěvků 25.01.09 03:43
Bono, ještě jsi zapomněla krom koz a husí také slepice a káča atp. Tak s tebou souhlasím, ža si to ani nedovedeš představit, ten chudák tady ukazuje nějakou svou „velikost“, ale takový slova a oslovení mě teda vadí a to MOC.
Není mi jasné, proč se registrujou, když jen napíšou nějakou blbou urážku a zmizí- to jen vypovídá o tom co je to za nemožnýho člověka a jeho ego- ubližovat,ubližovat a tím se bavit. No to je teda morálka! Pěknou neděli všem!
1254 příspěvků 25.01.09 03:43
také mi to vadí, ale nic se s tím nenadělá. A do info o sobě člověk může napsat cokoliv, tak se tím nic nevyřeší. Chce to asi Pepíčka!
nejsi určitě jediná, vadí to i mně.
2416 příspěvků 25.01.09 03:43
Vždycky mě pobaví a zároveň zarazí, že se sem někdo zaregistruje bez osobních údajů a bez přispění něčím plodným jen proto, aby rýpnul a pak zase zmizí (viz ten, co si tady říká „korenaricka“ a spousty dalších, jepičích rychlokvašek…). Zajímavé je, že tito lidé ví poměrně detailně, co se tu děje, přesto nenapsali jediný, byť třeba opsaný recept…
Přemýšlím - je to partička, nebo jen jedna pošahaná osoba…a jakou má motivaci? Pravděpodobně nedostatek jiné činnosti duševního i fyzického charakteru…
Jak říká moje malá dcera…„Mami, kdyby tam byl admin jako u nás, tak to hned vymaže…“
Skoro bych se v:,–(ila, že mě někdo z těch „bezejmenných“ a nezajímavých nicek v blízké době osloví jako „moudrou“, „přemoudrou“ nebo ještě jinak a hůř… Všimla jsem si, že se tu rozplemenily nadávky lehčího kalibru… zatím jsme na úrovni koz a husí…:-((
Jsem jediná, komu to vadí…??!!
9 příspěvků 25.01.09 03:43
Ano, ted uz to mozna know. Chtel to concretisovat co to je
spiser ví, co je to želatina, ale neví, v jak velkých baleních se tady v Čechách prodává, anžto žije v zahraničí. Máš zjevné potíže s pochopením psaného textu, ale nic si z toho nedělej, to se dá cvikem spravit
9 příspěvků 25.01.09 03:43
je mi velice divne ze tak svetem a kucharskym umenim zejmena ze spojenych statu americkych protrely especialist na pomale hrnce nevi co je zelatina- agar-agar
musis vic want a snazit se.
7 příspěvků 25.01.09 03:43
Možná také recept 22660 nebo 25169
166 příspěvků 25.01.09 03:43
U nas rostou jenom ryzce, to bude dobrota urcite stejna. Uz se tesim, jak budu sbirat kose nadhernych ryzcu a cistit a cistit a cistit…
Pekny jarni den vsem a milovnikum hub obzvlast!
1113 příspěvků 25.01.09 03:43
já jsem to tu chtěla napsat + další věci a .....pěkně jsem si to vymazala a už se mi to znova nechtělo psát.
Oldsofte, tobě děkuji za vysvětlení speiserovi a za pohotový obrázek. Měla jsem chvíli prostoj a hle, takové milé překvapení.
Prima - díky … přepsáno na 6,5 dl.
358 příspěvků 25.01.09 03:43
tak než jsem to tu sesmolila, oldsoft už dal obrázek. Já popisovala od jiné firmy, ale je to to samé…
Jen bych opravila těch 6,5 l vody na 6,5 dl vody, z toho by aspik nezvnikl. Recept mám již delší dobu stažený z jiného webu.
358 příspěvků 25.01.09 03:43
Je to klasická potravinářská želatina. V balíčku je asi 33g prášku a rozmíchává se ve 400 ml vody. Nechá se 5 min bobtnat, na mírném ohni se uvede k varu a ihned odstaví z ohně. Pon 2 hodinách začíná v chladu tuhnout. Snad to tak stačí…
Měj se!
Želatina v českých obchodech vypadá například takhle:
Je v prášku a je jí 20 gramů. K prohlédnutí třeba tady .
2302 příspěvků 25.01.09 03:43
Terrinko, je to dobrý. Já skončila u Svatý Víte… a konec. Takže vedeš!!!
717 příspěvků 25.01.09 03:43
Terrinko!
Tento recept se mi líbí a rád bych „Hriby v aspiku“ nekdy udelal. Bohuzel nevím co je „jeden balícek zelatiny na vajecnou tlacenku v prásku“. Muzes mi konkretizovat o co se jedná? Kolik to vází atd. Mozná bych potom mohl trochu improvizovat a pokusit se stvorit tohle jídlo. Dekuji!
1113 příspěvků 25.01.09 03:43
tak já uzačnu, není to přímo modlidba, ale spíš říkanka:
Houbaři, houbaři, kdopak z nás to uvaří?
Houby byly,houby jsou, přímo naší mňamózou.
Houby, houby, houbičky, pro naše mlsné jazýčky,
Vít, toť patron náš,dáváme je i na guláš.
Nasbíráme si je hnedle, hlavně musí býti jedlé!!!
Je to blbý co? No ale nejsem až takový poeta, tak na laika.....
2302 příspěvků 25.01.09 03:43
Helčo, tak to jsme o něco moudřejší. V sedmi letech? Tak to si dáme extra záležet.
Ze stránek děkanství Velkého Meziříčí, abyste věděli, komu modlitbu směrovat
Sv. Vít, patron houbařů, 15. června
je mladičký sicilský mučedník z počátku 4. století. Byl obžalován vlastním otcem a pro víru snášel mnohá mučení. Popraven byl v 7 letech.Byl uctíván už v 5. století, svátek má 15. června, patří mezi čtrnáct svatých pomocníků v nouzi. Protože dříve se lidé probouzeli s východem slunce, na jeho svátek se vstávalo nejčasněji z celého roku. Z tohoto důvodem se stal patronem houbařů, kteří časně vstávají. Navíc jim v půli června začíná sezóna.
2302 příspěvků 25.01.09 03:43
Hele, měli bychom vymyslet nějakou houbovou modlitbu!!
Terrinko, Karminku, krásný zbytek dne!!!
757 příspěvků 25.01.09 03:43
mamince se zavděčím těma řízkama a ty hříbky sám sobě i bráchovi:-))))
1113 příspěvků 25.01.09 03:43
to jsi mi ale udělala radost, jen si budeme přát, aby rostly a hojně. Měj se fajn!
2302 příspěvků 25.01.09 03:43
Terrinko, tímhle se zavděčím v létě své mamince. Aspik a houby (ještě vepřové řízky) muže jíst denně.