Recept Hříbky à la bordelaise

(Hodnoceno 1x) Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Hříbky à la bordelaise

Úvod

Hříbky z Francie trochu jinak!

Cèpes à la bordelaise

Postup

Hříbky očistěte, nakrájejte na větší kousky. Orestujte na horkém oleji, osolte, opepřete a smažte. Jakmile jsou téměř hotové, výjměte z pánve a dejte na horké místo.

Do stejné pánve vložte kousek másla a spěňte šalotku s česnekem a přidejte petržel a trochu hrubé strouhanky. Vložte dobře odkapané houby, zamíchejte, chvíli poduste. Pokapte citronem, zamíchejte a podávejte.

Recept je z kategorií: Houby


Reklama

Nahlásit recept

  • 09.04.10 vloženo
  • 4116x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1,5 kg hříbků
  • 50 gr nasekané šalotky
  • 1 stroužek česneku na jemné plátky
  • 2 PL nasekané lístky ploché petržele
  • rostlinný olej
  • trochu hrubé strouhanky
  • máslo
  • šťáva z citrónu
  • pepř z mlýnku
  • sůl.

Doporučená příloha

  • Múže sloužit jak předkrm, nebo příloha ke konfitovanému kachnímu masu.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

birkana 21.06.13 17:11

Nemohla jsem se dočkat, až porostou… Sušené hříbky jsem včera odpoledne namočila do mléka a nechala regenerovat. Jemně vymačkané jsem podusila na oleji (doporučuji moc nešetřit - na původní množství cca 170 g sušených hříbků jsem na dušení dala asi 50 g oleje!), jakmile byla pánev bez tekutiny, malilinko jsem podlila vodou. Je třeba hlídat, aby se tekutina jentaktak vsákla a nezůstávalo jí mnoho. Další podle receptu, jen česneku jsem dala 4 stroužky.

Protože to byla odpolední svačina pro pracujícího chlapa (po přeženuvší se bouřce zpracovával padlé stromy), podávala jsem s jemně krájenou šunkou od kosti. Jóó, to je ta, co má ten hezoučký proužíček tučného!!! Žádnej slisovanej mokrej hadr rádobyšumky z vakuovanýho vobalu. Tu nechme těm, co chtějí bejt nemocný :-(

Uvaření se již líbí 4 labužníkům

Diskuse k receptu Hříbky à la bordelaise

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
alenushka45
5 příspěvků 22.06.13 14:49

Cépes a cote de boeuf, to je naprosto běžná kombinace ve FR…hlívy, smrří, pleurots…to jí furt…a btw plochá petržel??? tvl :D :D :D pobavilo!!!

 
youpi
75 příspěvků 11.04.10 03:34
Re: Hříbky na bordolezský 2 Medjo

Ani lišky, ani žampióny! Když se do lesa pustí , tak pak jdou do mastičkáři nebo k tubibovi!

 
Medjo
145 příspěvků 10.04.10 21:30
Re: Hříbky na bordolezský 2

No, ono jak kde. Cepes jsou hřibovité houby a ty půlka Francie vůbec nesbírá. My máme vždycky obrovské problémy je přesvědčit, že se po tom neotráví! Často znají jen žampióny a lišky:)

 
sveva
751 příspěvků 10.04.10 18:44
Re: Hříbky na bordolezský 2

Myslím, že v češtině se používá výraz ‚bordóský‘, aby se nám to nepletlo.
Recept je na přípravu hříbků, ale často se používají i žampiony ze známých důvodů.
Zdravím.

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Vatovec (pýchavka obrovská) v trojobalu Vatovec (pýchavka obrovská)...
Horké maliny se zmrzlinou Horké maliny se zmrzlinou
Cibulačka Cibulačka
Tagliatelle s rukolou a sušenou šunkou Tagliatelle s rukolou a...
Šumavská bramboračka Šumavská bramboračka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz