Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
youpi Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Hříbky z Francie trochu jinak!
Cèpes à la bordelaise
Hříbky očistěte, nakrájejte na větší kousky. Orestujte na horkém oleji, osolte, opepřete a smažte. Jakmile jsou téměř hotové, výjměte z pánve a dejte na horké místo. Do stejné pánve vložte kousek másla a spěňte šalotku s česnekem a přidejte petržel a trochu hrubé strouhanky. Vložte dobře odkapané houby, zamíchejte, chvíli poduste. Pokapte citronem, zamíchejte a podávejte.
Recept je z kategorií: Houby
Múže sloužit jak předkrm, nebo příloha ke konfitovanému kachnímu masu.
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
21.6.13 17:11
Nemohla jsem se dočkat, až porostou… Sušené hříbky jsem včera odpoledne namočila do mléka a nechala regenerovat. Jemně vymačkané jsem podusila na oleji (doporučuji moc nešetřit - na původní množství cca 170 g sušených hříbků jsem na dušení dala asi 50 g oleje!), jakmile byla pánev bez tekutiny, malilinko jsem podlila vodou. Je třeba hlídat, aby se tekutina jentaktak vsákla a nezůstávalo jí mnoho. Další podle receptu, jen česneku jsem dala 4 stroužky.
Protože to byla odpolední svačina pro pracujícího chlapa (po
přeženuvší se bouřce zpracovával padlé stromy), podávala jsem s jemně
krájenou šunkou od kosti. Jóó, to je ta, co má ten hezoučký proužíček
tučného!!! Žádnej slisovanej mokrej hadr rádobyšumky z vakuovanýho
vobalu. Tu nechme těm, co chtějí bejt nemocný
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Hříbky à la bordelaise
5 příspěvků 22.6.13 14:49
Cépes a cote de boeuf, to je naprosto běžná kombinace ve FR…hlívy, smrří, pleurots…to jí furt…a btw plochá petržel??? tvl
pobavilo!!!
75 příspěvků 11.4.10 03:34
Ani lišky, ani žampióny! Když se do lesa pustí , tak pak jdou do mastičkáři nebo k tubibovi!
145 příspěvků 10.4.10 21:30
No, ono jak kde. Cepes jsou hřibovité houby a ty půlka Francie vůbec nesbírá. My máme vždycky obrovské problémy je přesvědčit, že se po tom neotráví! Často znají jen žampióny a lišky:)
Myslím, že v češtině se používá výraz ‚bordóský‘, aby se nám to nepletlo.
Recept je na přípravu hříbků, ale často se používají i žampiony ze známých důvodů.
Zdravím.