Recept Hříbky à la bordelaise

(Hodnoceno 1x) Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Hříbky à la bordelaise

Úvod

Hříbky z Francie trochu jinak!

Cèpes à la bordelaise

Postup

Hříbky očistěte, nakrájejte na větší kousky. Orestujte na horkém oleji, osolte, opepřete a smažte. Jakmile jsou téměř hotové, výjměte z pánve a dejte na horké místo.

Do stejné pánve vložte kousek másla a spěňte šalotku s česnekem a přidejte petržel a trochu hrubé strouhanky. Vložte dobře odkapané houby, zamíchejte, chvíli poduste. Pokapte citronem, zamíchejte a podávejte.

Recept je z kategorií: Houby


Reklama

Nahlásit recept

  • 09.04.10 vloženo
  • 4173x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1,5 kg hříbků
  • 50 gr nasekané šalotky
  • 1 stroužek česneku na jemné plátky
  • 2 PL nasekané lístky ploché petržele
  • rostlinný olej
  • trochu hrubé strouhanky
  • máslo
  • šťáva z citrónu
  • pepř z mlýnku
  • sůl.

Doporučená příloha

  • Múže sloužit jak předkrm, nebo příloha ke konfitovanému kachnímu masu.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

birkana 21.06.13 17:11

Nemohla jsem se dočkat, až porostou… Sušené hříbky jsem včera odpoledne namočila do mléka a nechala regenerovat. Jemně vymačkané jsem podusila na oleji (doporučuji moc nešetřit - na původní množství cca 170 g sušených hříbků jsem na dušení dala asi 50 g oleje!), jakmile byla pánev bez tekutiny, malilinko jsem podlila vodou. Je třeba hlídat, aby se tekutina jentaktak vsákla a nezůstávalo jí mnoho. Další podle receptu, jen česneku jsem dala 4 stroužky.

Protože to byla odpolední svačina pro pracujícího chlapa (po přeženuvší se bouřce zpracovával padlé stromy), podávala jsem s jemně krájenou šunkou od kosti. Jóó, to je ta, co má ten hezoučký proužíček tučného!!! Žádnej slisovanej mokrej hadr rádobyšumky z vakuovanýho vobalu. Tu nechme těm, co chtějí bejt nemocný :-(

Uvaření se již líbí 4 labužníkům

Diskuse k receptu Hříbky à la bordelaise

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
alenushka45
5 příspěvků 22.06.13 14:49

Cépes a cote de boeuf, to je naprosto běžná kombinace ve FR…hlívy, smrří, pleurots…to jí furt…a btw plochá petržel??? tvl :D :D :D pobavilo!!!

 
youpi
75 příspěvků 11.04.10 03:34
Re: Hříbky na bordolezský 2 Medjo

Ani lišky, ani žampióny! Když se do lesa pustí , tak pak jdou do mastičkáři nebo k tubibovi!

 
Medjo
145 příspěvků 10.04.10 21:30
Re: Hříbky na bordolezský 2

No, ono jak kde. Cepes jsou hřibovité houby a ty půlka Francie vůbec nesbírá. My máme vždycky obrovské problémy je přesvědčit, že se po tom neotráví! Často znají jen žampióny a lišky:)

 
sveva
751 příspěvků 10.04.10 18:44
Re: Hříbky na bordolezský 2

Myslím, že v češtině se používá výraz ‚bordóský‘, aby se nám to nepletlo.
Recept je na přípravu hříbků, ale často se používají i žampiony ze známých důvodů.
Zdravím.

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Šumavská bramboračka Šumavská bramboračka
Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky
Hovězí pečeně na jalovci a pivu Hovězí pečeně na jalovci a...
Reveňový koláč Reveňový koláč
Podzimní hřejivá dýňová polévka Podzimní hřejivá dýňová...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz